ЕВО ТРАМПОВОГ ПЛАНА ЗА КОСОВО: Специјална зона Србије и лажне државе!

EVO TRAMPOVOG PLANA ZA KOSOVO: Specijalna zona Srbije i lažne države!

23 juna 2020

Ono što moramo sada da uradimo jeste da se koncentrišemo na ekonomska pitanja kako bismo stvorili mini Šenžen zonu, rekao Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa, aludirajući na prvu specijalnu ekonomsku zonu u Kini.

On je na ovaj način govorio o predstojećem susretu predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu koji će se, prema najavama, desiti u subotu u Beloj kući.– To još nije sasvim sprovedeno, ali sporazum imamo, i radimo na njemu. Isto sa sporazumom o železnici, koji bi otvorio granice za trgovinu, i velikim sporazumom o granici sa motornim saobraćajem. Pokušaj je da se koncentrišemo na ekonomsku situaciju, da stvorimo mini Šenžen zonu – rekao je Grenel.

Kako je rekao u razgovoru za „Newsmax“ televiziju, on će se u subotu fokusirati na ekonomska, a ne politička pitanja. S tim u vezi, Grenel je pomenuo sporazum postignut u vezi sa aviosaobraćajem (avio-linija između Beograda i Prištine), nazvavši ga istorijskim, uz opasku da je potpisan prvi put posle 21 godinu.

U Vašingtonu će, inače, Beograd zastupati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, a okupiranu srpsku pokrajinu Hašim Tači i Avdulah Hoti.

Specijalni izaslanik SAD za dijalog između Srbije i lažne države Ričard Grenel izjavio je da je američka diplomatija zainteresovana da se na sastanaku 27. juna, koji bi trebalo da bude održan između srpske i albanske strane u Beloj kući, razgovara o rešavanju ekonomskih pitanja.

On je dodao da su mladima na Kosovu i Metohiji i u ostatku Srbije potrebni rad i nada.

– Kada sam razgovarao o problemima mladih na (takozvanom) Kosovu i poslovnoj zajednici, kao i u Srbiji, bilo je jasno da žele ekonomski razvoj, žele nova radna mesta, žele nadu – rekao je on.

(Blic)

KOMENTARI4 komentara

 1. Vladavina Prava says:

  "specijalna EKONOMSKA zona već postoji:Srbi proizvode s v e robe za Šiptare- potrošače, hranu, trajna i potrošna dobra, gradjev. Materijale etc. Ta" specijalna zona "je prema 1255, koju su prihvatile eu i usa, teritorija Srbije. I šta sad?

 2. zaliv.net says:

  Bolje ameri da shipcima plate casove plivanja, mozda im uskoro zatreba...

  • Nikoletina says:

   busole da im pošalju i upute u kom smjeru da krenu

 3. Penzioner says:

  Pa gospodo komentatori šta znači "na Kosovu i Metohiji i u ostatku Srbije"? Ako ne znate objasnio vam je "veliki vođa" na predizbornom plakatu, gde na mapi Srbije nema Kosova (a Metohiju on nikad i ne pominje). To vam je Srbija koja je ostala posle potpisivanja Briselskog sporazuma. Stotinu puta su vam oni koji znaju koje su sve institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji ukinute, ili integrisane u institucije "Republike Kosovo" kako je naziva Briselski sporazum, pa ću vam evo opet i ja ponoviti. Posle neuspešnog obavljanja izbora na Kosovu i Metohiji po zakonima "Republike Kosovo", koje je raspisala Etifete Jahjaga, a ne Maja Gojković, i razbijanja glasačkih kutija, ponovni izbori su uspeli, a raspuštena je srpska žandarmerija a oficir koji je bio na njenom čelu penzionisan, pa kako se počeo pojavljivati na protestima opozicije, proglašen je predvodnikom pokušaja izmišljenog državnog udara u Crnoj Gori, i od tada se, iako teško bolestan, nalazi u zatvoru u Spužu, srpska policija integrisana u kosovsku, a isto je učinjeno i sa sudstvom i tužilaštvom (jer su srpski tužioci i sudije položili zakletvu pred Hašimom Tačijem), prosvetom, telekomunikacionim sistemom (dodelom Kosovu međunarodnog pozivnog broja +383), elektroenergetskim sistemom (predajom Gazivoda),a odmah nakon te predaje elektroenegretski sistem Kosova je intergisan u elektroenergetski sistem Albanije, što je potvrdili nadležni organi Evropske unije, administrativna linija preimenovana u granicu (sa carinarnocom), uklonjena barijera na mostu na Ibru, što je do tad sprečavalo Albance da pređu iz Južnog u severni deo Kosovske mitrovice, ukinuta čak i civilna zaštita na severu KiM. Naravno sve je to učinjeno protivno Ustavu Republike Srbije (na koji je AV položio zakletvu) i Rezoluciji 1244 SB OUN, po kojoj Kosovo i Metohija može imati samo suštinsku autonomiju u okviru Srbije, kao pravnog sledbenika SRJ. Ako vam nešto nije jasno imate video prilog akademika Koste Čavoškog datog Helm Castu, pa pogledajte šta vrsni stručnjak za pravo govori o Briselskom sporazumu koji je potpisao samozvani "najbolji student prava" sa Ivicom Dačićem (samo tz. Prvi, dok je sve ostale postpisao on sam, dajući sve za ništa). Zar vam nije jasno šta se podrazumeva pod pojmom "razgraničenje", koje zagovara "vladalac"? To je razgraničenje sa delom teritorije sopstvene države. Sad priprema pravno obavezujući sporazum kojim će i de jure priznati nezavisnost Kosova. Dali će to biti priznanjem prava prijema Kosova u UN, ili u drugoj formi to ne menja stvar. Eno vam njegove izjave date TV Pink da će priznati nezavisnosk Kosova u njegovim sadašnjim granicama. Šta još treba da vam kaže da biste utuvili u glavu da podržavate veleizdaju kakvu savremeni svet ne pamti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *