ЕВО ШТА ЈЕ БИЛО у ТИТОВОМ ковчегу на сахрани

EVO ŠTA JE BILO u TITOVOM kovčegu na sahrani

29 oktobra 2021

NIJE moglo da prođe bez tajni i misterija.Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito sahranjen je na veliki srpski praznik, ali i na dan Trećeg srpskog ustanka koji je vodio Dragoljub Draža Mihailović na Ravnoj gori – 8. maja.

Njegova sahrana nije mogla da prođe bez tajni i misterija.

Najveća tajna bila je šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

Čitavu misteriju oko sahrane koja je okupila najveći broj svetskih državnika ikada na jednom mestu otvorio je svojevremeno dr Obren Đorđević nekadašnji načelnik SDB Srbije.

On je, naime tada izneo da telo Josipa Broza Tita nije nikada bilo u kovčegu, već da se tamo nalazio pesak.

– Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela.

U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak – rekao je ranije za srpske medije Đorđević, koji je tako razotkrio sve misterije.

Naravno, i danas se mnogi pitaju da li je Josip Broz Tito zaista sahranjen u Kući cveća, zašto nema petokrake na mermernoj ploči i mnoga druga pitanja koja su plod raznih teorija zavera ili ipak ne.

KOMENTARI12 komentara

 1. Šole says:

  Vi gubitnici svetite se TITU i posle 41 godine od njegove smrti

  • Ovcoizovani covid idioti says:

   Masturbatori su u kovcegu.

 2. padre says:

  Ajde, ne mlatite praznu slamu! Šta bi to trebalo nama da znači? U čemu je "tajna i misterija" i kakva je razlika?

 3. Gagi says:

  Da nije Sljivancanin vojno sprecio Seselja da ga probode glogovim kocem, znali bi sta je u sanduku. Oba ova aktera su danas zasluzni clanovi ovog prevarenog i namagarcenog drustva. Ovaj prvi je danas "srbin" koji je bio komunista a ovom drugom tita vise ne smeta, lajao je protiv njega i svih ostalih dok nije sa svojim pomocnikom najzad uzeo vlast. Danas vise nema Velike Srbije i nacionalne ideje kojom je sludjivao i hipnotisao narod, ima parica i demagogije da smo nezavisna i neutralna drzava koja ce se u buducnosti prostirati od Karlovca do Ogulina. I svi Srbi ce se vratiti u Krajinu i na KiM, iz belog sveta ce svi nagrnuti svojoj rodnoj grudi a Kosovac ce najzad slobodno moci na svoju dedovinu kada mu je njegov Seki bude oslobodio sa svojim komunistickim "cetnicima". Mozda ce u toj nacionalnoj borbi priskociti i ovi kumovski cetnici sa Vojvodom Draskovicem, ko bi ga znao, do sada smo se nagledali svega i svacega. Danas je dobitna politicka kombinacija cetnicko-partizanska, odnosno radikalno-demokratska.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Ala si ga nakitio, svaka čast. Čak si i svom Draškoviću dao titulu „vojvoda“. Lepo od tebe. Ali podsećam te da si zaboravio „Srpski Svet“ i „Bez kralja ne valja“.

   • Gagi says:

    Kosovac... Nema tu nikakvog "kicenja", to je sve jednostavno bilo tako. Ko je posten, taj se seca bez emotivnih "filtera". Doduse, zaboravim i ja ponesto, prosle tolike godine. Tako npr. evo sada se setih da je taj Vojvoda Vucina bio Ministar inostranih poslova u SPS vladi (Milosevicevoj), onda kada je onoj Olbrajtovoj klececi ljubio ruku. To ti ja stalno pricam i podsecam te, ali ti nikako da "shvatis". U istom leglu (komunistickom) su se okotili, od istih bolesti su svi pelcovani i svako je otisao nekim "svojim" putem po partijskom zadatku. Pogledaj danas, "ljuti" politicki neprijatelji su u istom stroju nekog "Srpskog sveta" i ostalih sludjujucih namestaljki. Naravno, izginulih od devedesetih, raskucenih Srpskih izbeglica sa svojih ognjista u tom "svetu" nema. Oni danas beduju daleko od svojih ognjista i pradedovine a trebali su da budu u "Velikoj Srbiji". Taj "svet" je vas novi komunizam, sve zivo cete da izmislite i napravite samo da se marginalizuje SRPSKO ime i narod. Isto je radio i Kralj Aleksandar, nije pravio Srpsku drzavu nego je i on napravio neki "srpski svet" koji se zvao Jugoslavija.

    • Kosovac says:

     @ Gagi, …..Ne rekoh li ti ja onomad da ti voliš da se praviš glup, samo da bi zbunio protivnika. I mala deca znaju, a ti ne znaš: „Srpski Svet“ se nije zvala „Jugoslavija“, zvala se „Velika Srbija“. Stara, dobra Velika Srbija. A Srpski Svet je mladog datuma, nazvan kao posledica težnji da se iz upotrebe izbaci onaj ogavan izraz „Zapadni Balkan“. ……………Nagovarao sam te ja ranije kada si se pitao „šta je to srpski svet“, da nađeš nekog Hrvata da ti objasni. Pa ćeš sve razumeti ako vodiš računa da ti je to sve Hrvat objasnio. Vidim, nisi me poslušao, nego si kao amater ili fah-idiot Srpski Svet nazvao Jugoslavijom.

  • bilje says:

   AmBrozovic je sahranjen kod svojih rodjaka u Oesterlajh....na kucicu su stavili kamen da se Vlasi ne dosete...

  • Branko says:

   Koncentrisi se. Promasio si temu. O titovoj sahrani je tekst.

 4. Ivana says:

  Govno koje je napravilo toliko zlo srpskom narodu još u I svetskom je bio kaplar koji je klao po Mačvi. Još jedna velika sramota glupih Srba da Thompson suta dođe pevati u Srbiju hrpa budala bi išla na koncert.

 5. Beli Orao says:

  Došao zet kod tašte u posjetu i tašta ga pita : za šta je? Zet će : Nizarašta ( bilo bi nizašta ili nije za ništa ). Opet će tašta : pa znam da si nizarašta , nego šta ćeš popiti ? Tako i ovaj Brozo je NIZARAŠTA !

 6. Petrovgrad says:

  Ja mislim da su bile cigle u sanduku.Joza Broz nije sahranjen u Bgd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *