Ево зашто Европа мора да буде захвална Путину!

Evo zašto Evropa mora da bude zahvalna Putinu!

16 oktobra 2015

Putin EU 4565Evropa treba da bude zahvalna ruskom predsedniku Vladimiru Putinu jer demonstrira neutralnost i poštovanje suvereniteta zemalja u kojima postoje unutrašnji sukobi, navodi se u analizi američkog novinara Majka Vitnija.

Učešće ruske avijacije u Siriji je važan signal svetu da se krize ne mogu rešavati bez Moskve. SAD polako gube svoj uticaj i poziciju dominantne sile na planeti, piše „Kontra magazin“.

Sjedinjene Države moraju i zvanično da se povuku sa dosadašnje dominantne pozicije, s obzirom na to da se pokazalo da je njihova operacija u Siriji bila neefikasna, pa čak i kontraproduktivna.

Američki propagandni rat protiv Rusije nema utemeljenje u realnosti da je Rusija jedina zemlja koja pokušava da ostvari mir i uspostavi stabilnost u regionu, navodi ovaj časopis.

Amerika je verovala da će njena politika, koja ima za cilj da oslabi čitave regione i države putem obojenih revolucija, nevladinih organizacija i raznih drugih sredstava, pomoći da ostvari cilj i svrgne Asadov režim.

Ipak, navodi se u članku, ako bolje pogledate, taj cilj je sam po sebi smešan.

Činjenica da jedna država želi da šef druge države podnese ostavku je vrlo neobična, da ne pominjemo činjenicu da su SAD daleko od Sirije, niti su joj sused, niti su ikada sa Sirijom bile u direktnom konfliktu.

„Nema razloga niti bilo kakvog dokaza za bilo kakav sukob pravne prirode — pa zašto bi onda jednoj zemlji koja je daleko bilo dozvoljeno da sprovodi svoje želje o promeni vlasti u drugoj zemlji?“, pita autor članka.

Ono što je kontradiktorno međunarodnom pravu je hegemonija Sjedinjenih Država. A Amerika se ponaša kao da ima prava da uživa u više privilegija od bilo koje druge zemlje, dodaje autor.

U isto vreme, ruski predsednik Vladimir Putin je jasno pokazao da je častan političar koji poštuje međunarodno pravo i zainteresovan je za mir i suverenitet, navodi novinar. Prema njegovom mišljenju, Evropa treba da bude zahvalna Putinu jer demonstrira neutralnost i poštovanje suvereniteta zemalja u kojima postoje unutrašnji sukobi.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *