ЕВО ЗАШТО ГЕЈТС КУПУЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ ШИРОМ АМЕРИКЕ

EVO ZAŠTO GEJTS KUPUJE POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE ŠIROM AMERIKE

29 januara 2021

Četvrta najbogatija osoba na svetu i glavni finansijer Svetske zdravstvene organizacije, Bil Gejts, potpuno neprimetno, postao je najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama.

Međutim, on sam daleko je od poljoprivrednika – ni balu sena ne ni bio u stanju da podigne.Ipak, Gejts sada poseduje desetine hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta u osamnaest država.

Poseduje najviše obradivog zemljišta u Luizijani – zapanjujući portfolio od 69.071 hektara. Ipak, deluje da mu to nije dovoljno – poseduje još 47.927 hektara u Arkansasu i 20.588 hektara u Nebraski i ima udeo u zemljištu od 25.750 hektara na zapadnoj strani Feniksa, u Arizoni.

Odatle i pitanje – zašto Bil Gejts kupuje poljoprivredno zemljište širom Amerike?

Gejts i UN-ovi poljoprivredni eksperimenti

Investicijsko sredstvo Bil Gejta, Cascade Investments, pomoglo mu je da prikrije njegove velike kupovine poljoprivrednog zemljišta, a svoje tragove pokušavao je da prikrije raznoraznim poslovima.

Jedan od poslova bio je akvizicija od 171 milion dolara koju je sakrilo LLC preduzeće sa dva zaposlena, u objektu do kojeg se dolazi zemljanim putem pored Bayou Teche.

Bil Gejts se hvali filantropijom, pa zašto bi onda usmeravao svoja sredstva u poljoprivredno zemljište širom zemlje, a da to pritom čuva u tajnosti?

Tokom 2008., njegova fondacija uložila je 306 miliona dolara za usmeravanje poljoprivrednih poslova malih farmera u podsaharskoj Africi i Južnoj Aziji.

Fondacija Bill i Melinda Gates koristila je novac od bespovratnih sredstava za podršku visoko prinosnoj, „održivoj“ poljoprivredi.

Deset godina kasnije, Bil je pokrenuo Gates Ag One kako bi unapredio ove napore. Sada je Cascade Investments u koordinaciji sa kompanijom Cottonwood Ag Management, koja je deo mreže Leading Harvest, neprofitne organizacije koja promoviše održivu poljoprivredu.

Ova mreža sada obuhvata 2 miliona hektara u 22 države i još 2 miliona hektara u sedam drugih zemalja. Radna grupa za održivu poljoprivredu stoji iza ove transformacije poljoprivrede, a Bil Gejts je jedan od glavnih investitora.

Ova grupa od 13 članova uključuje strane investitore koji žele da promene proizvodnju hrane i useva u SAD-u, uključujući: Ceres Partners, Hancock Natural Resources Group, The Rohaytn Group, and UBS Farmland Investors.

Da li se Gejts priprema za kontrolu američkih poljoprivrednika i diktiranje smera američke poljoprivrede u skladu sa Ujedinjenim nacijama?

Da li se sprema da lansira eksperimentalne GMO na stotine hiljada hektara američkog poljoprivrednog zemljišta, diktirajući vrstu semena i pasmine životinja koje farmeri koriste?

Nejasno je da li se njegovo poljoprivredno zemljište koristi u tradicionalne svrhe, ili namerava da pozove strani uticaj i eksperimentalne tehnologije za genetsku promenu u američkom poljoprivrednom prostoru.

U Škotskoj, Gejts se udružio sa Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi razvio „super useve“ i uzgajao krave sa visokim prinosom.

Ova dva entiteta uložila su 174 miliona dolara u eksperimentalne programe uzgajanja čiji je cilj da krave proizvedu više mleka, nateraju piliće da nose više jaja i da genetski modifikovani usevi budu otporniji na bolesti.

Eksperimenti su namenjeni da „pomognu“ 100 miliona afričkih farmera kako bi mogli da proizvedu veće prinose u odnosu na dosadašnje.

Poklapaju li se ovi međunarodni zahvati i globalistički eksperimenti sa naporima FDA da ugasi farme svežeg mleka i sa ratom Biroa za upravljanje zemljištem protiv nezavisnih stočara?Gejts i uspon pametnih gradova

Još jedan razlog zbog kojeg Gejts kupuje zemljište je ulaganje u predstojeće pametne gradove.

Zemlja koju poseduje zapadno od Feniksa razvija se u novu metropolu zvanu Belmont.

Kad se završi, imaće 80.000 domova, 3.800 hektara industrijskog, kancelarijskog i maloprodajnog prostora; 3.400 hektara otvorenog prostora; i 470 hektara za javne škole.

Na 40 kvadratnih milja predviđa se smeštaj 200.000, ili više stanovnika, koji će nesumnjivo biti podvrgnuti neprekidnom nadzoru i prikupljanju njihovih ličnih podataka za sve što rade u hiperpovezanom pametnom gradu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. I Love Jesus says:

    Teško onome koga drug billy hrani, takav se nikada neće nasititi, jer ovaj billy gleda kako da umanji populaciju, to jeste najlakše hranom, kao što je to nekada proverio Monsanto u Indiji koja je tada postala engleska kolonija, izgladnjivanjem je indijce držao pod kontrolom, ove akcije Monsanta je kupio upravo billy koji sada poseduje taj patent. Sve što radi biće GMO, sa mikrobotima I nevidljivim mikročipovima ali će biti kompatibilno sa majkrosoftovim vindovsom. Ovaj billy misli da će sve damu odrađuje na klim mišem. On je uveren da stiže mnogo opasniji i smrtonosniji virus, tako da će i čitavi kontinenti zamuknuti.

  2. jovan says:

    Ja bih zabranio da jedan covek poseduje vise od 5(pet)ha zemlje!!! Tako se svo zemljiste deli na ceo narod i time pravi sloboda i PRAVA demokrtaija gde narod vlada zemljom, a ne rob Gejtscorporacija, GMOtrovaca i ostalih ANTIPRIRODNIH rabota. U suprotnom postajemo robovi i sluge NOVOG FEUDALIZMA na celoj planeti. Taj trend i mi imamo u Vojvodini, ali i centralnom delu Srbije. Ovo sto planira Gejts je NEOFEUDALIZAM, gde feudalac postaje vlasnik zemlje i ljudi na tim milionima hektara planete. Treba ograniciti moc zlim ljudima,poput Gejtsa koji trenutno vladaju svetom, da poseduju zemlju, a time i ljudske zivote, KAO DA JE TO NORMALNO!!! Da ne pominjem da ti zlotvori vec poseduju legalno citave obale svih mora i ostrva! Moze im se jer oni pisu zakone, oni stampaju pare, oni drze medije i medijske platforme tviter, fejs,... Osamucen narod, opranih mozgova, i sami pohlepni za $ prihvata da je to normalno, A NIJE. (Podsetiću vas da je mudri Milos Obrenovic podelio svu zemlju narodu, a odbio predlog bogatih Srba da posle proterivanje Turaka i spaahija, oni postaju novi spahije, a raja da ostane i dalje sluge na tim posedima. Danas bi pohlrpne "male kopije" Gejtsa kod nas sve to nazvale "komunizmom", ali to je "samo" SLOBODA.) Pametnim jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *