ЕВО ЗАШТО ЈЕ агент ФБИ клечао пред патријархом ПАВЛОМ 1982. године у АМЕРИЦИ!

EVO ZAŠTO JE agent FBI klečao pred patrijarhom PAVLOM 1982. godine u AMERICI!

20 novembra 2017

Patrijarh Pavle je uvek važio za skromnog čoveka, nezainteresovanog za ovozemaljska bogatstva i posvećenog Bogu.

Upokojeni srpski patrijarh Pavle bio je i ostao omiljen u srpskom narodu širom sveta zbog svoje običnosti, jednostavnosti, skromnosti i posvećenosti crkvi i veri.

Postoji mnogo priča i anegdoti koje se ispredaju o njemu, i nakon njegove smrti, a govore o njegovoj ljubavi prema Bogu, ali i svemu onome što je Bog stvorio i zahvalnosti na tome.

Tako je u jednom periodu svog života kada je otišao u službenu posetu SAD kako bi obišao srpske eparhije na severnoameričkom kontinentu, uspeo čak da ostavi bez reči i jednog FBIagenta koji ga je čuvao i koji nije mogao da veruje šta mu se ukazuje pred očima.

– Polazeći s jednog na drugi kraj Amerike, iz Los Anđelesa u Čikago, u leto 1992. godine, dok je bio u misiji povratka u kanonsko jedinstvo Srpske pravoslavne crkve njenih američkih otcepljenih eparhija, Njegova svetost patrijarh srpski Pavle zavrnu mantiju i uđe u vode Pacifika.

Postoja tako neko vreme, zagledan u daljinu i u visinu, očigledno s molitvom u sebi, sagnu se i iz vode uze dva bela kamenčića, poljubi ih i stavi u džep, potom prekrsti se i krenu prema kolima koja su ga nedaleko odatle čekala.

Jedan od agenata američkog FBI, koji su bili u obezbeđenju, priđe, kleknu na kolena i poljubi ruku srpskom patrijarhu, rekavši glasno: “Ovo je svetac koji hoda!“

Takav je bio patrijarh Pavle, čovek za koga se mnogi u Srbiji pitaju šta se još čeka da bi se proglasio za sveca.

KOMENTARI7 komentara

 1. Ognjen says:

  Da je živ sigurno bi osudio ovakav govor da ga proglase svecem.

 2. Afrika says:

  Čeka se Božji znak da se to uradi, pa nismo katolici

 3. Beli Orao says:

  Tačno nismo katolici koji i od koljača i ubojica prave preko noći svece!!!

 4. Aleksandar says:

  Lep članak, samo nedostaje odgovor na pitanje koje je postavljeno u naslovu, ZAŠTO je tip klečao.

  • Hruscov says:

   Musliman u molitvi pa se zadesilo.

  • evangelist says:

   Tip je pokleknuo kada je prepoznao svetog čoveka, jasno i glasno je rekao. Ali nama Srbima uvek sve mora da pokaže neki stranac. Jasno da je bio i ostao svet čovek, ne treba nikakavo hirotonisanje u sveca, jer Duh svedoči našem duhu o tome. I svaki čovek koji ima predanost i službu za Hrista jeste takođe sveti čovek. Smernicu crkve pravoslavne koju je proglasio po svom izboru pat. Pavle bilo je evanđelje, a Irinej je proglasio svetosavlje. Razlika nije mala jedno je o Hristu a ovo drugo o sv. Savi. Možda zato naša crkva ne vidi svetost ovog prvog.

 5. Nenad says:

  Imao sam tu cast da budem na sluzbi u crkvi Svetog Simeona MIrotocivog na 114-oj ulici u Cikagu gde je njegova Svetost odrzala sluzbu . Bio je to deo misije pomirenja izmedju raskolnickoh struja i to je mogao jedino on i niko drugi . Imao sam tada cast da njegova svetost prodje ne oko metar i po od mene . I zaista osecaj je bio neopisiv , osecala se neka energija , nesto vise , jace vanzemljasko , jednostavno nemozese opisati recima . Bas tako Svetac koji hoda Jednostavno posle njegovog upokojenja nista vise nece biti isto . Preveliko breme je ostavio naslednicima jer je on zaista bio svetac kojeg je sami gospod poslao u najteza vremena medju nas .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *