ЕВО ЗАШТО ЈЕ Чеда Јовановић омиљени политичар амбасаде САД у Србији

EVO ZAŠTO JE Čeda Jovanović omiljeni političar ambasade SAD u Srbiji

13 avgusta 2018

ČEDOMIR Jovanović je poodavno za ambasadu SAD najpoželjniji političar u Srbiji.

Ako nekome još nije jasno – zašto, neka pročita ovu reakciju Jovanovićeve LDP na neke od poslednjih izjava Ivice Dačića.Evo saopštenja LDP u prenošenju agencije Beta, a prilikom čitanja ne gubite iz vida da su Jovanović i njegova stranka . nimalo slučajno nimalo nezasluženo – na poslednjim beogradskim izborima `pukli k`o zvečka“:

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić privatnu posetu portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove iskoristio da još jednom pošalje poruke koje svađaju Srbiju sa zapadnim državama, u nadi da će Rusija čuti njegove stavove.

LDP smatra da je Dačić neprimerenim ponašanjem uvredio svakog građanina Srbije, jer se umesto obraćanja koje objašnjava razlog i prirodu posete Marije Zaharove, čuo Dačić koji, „po ko zna koji put, obesmišljava funkciju na kojoj se nalazi“ i ponaša kao ambasador Rusije u Beogradu.

„Antizapadnu histeriju, kojom je objasnio nekakvu nepravdu koja je kriva za našu propast, pratila je vašarska atmosfera posete koja je valjda trebalo da opiše Srbiju kao zemlju u koju ruski činovnici svrate u prolazu, da odavde pošalju izjave koje ih preko naše kičme konfrontiraju sa Zapadom, dok smo mi statisti bez prava da svoje interese stavimo u prvi plan“, navela je Liberalno-demokratska partija u saopštenju.

LDP ističe da interesi Rusije nisu interesi Srbije, kao i da oni koji vode Srbiju moraju konačno da razumeju da građani „nisu pešadija ruske spoljne politike, a da ministri ne mogu da izgledaju kao ruski portparoli lišeni svake pristojnosti“.

„Srbiji treba ubrzan ulazak u Evropsku uniju i NATO. Potrebno nam je rešenje kosovske krize koje nije napisano u Moskvi, nego je dogovor Beograda i Prištine, odnosno dva društva, kao što je nužna i promena regionalne politike, koja suzbija ruski uticaj u Bosni i Hercegovini“, poručio je LDP.

Promena spoljnih prioriteta Srbije, kako su ocenili, za rezultat će imati i relaksiranje unutrašnjih odnosa, koji su poslednjih meseci dodatno zatrovani ofanzivom nacionalističkih snaga koje svoje uporište i oslonac traže u Moskvi.“

Agencija je, sa svoje strane, podsetila da je Dačić juče na konferenciji za novinare u Beogradu sa Marijom Zaharovom kazao da je predlog o razgraničenju Kosova odraz želje za pronalaženje kompromisnog rešenja za to pitanje i da ga ne treba tumačiti kao slabost, nazivajući licemerima one koji se protive promeni granica.

„Kako ih nije sramota da govore da nema promene granica, oni koji su nas bombardovali da bi srušili naše granice? Kako vas nije sramota, licemeri? To važi i za Makedoniju koja je priznala nezavisnost Kosova i kaže da sad nema promene granica“, rekao je Dačić i dodao i da „Veliku Britaniju više ne može da spominje jer nju ne zanima koji je srpski stav“.

Rekao je da je „Pandorina kutija otvorena“ i poručio onima „koji misle da je (Srbija) slaba, da se ne igraju sa živcima Srbije“.

KOMENTARI4 komentara

 1. raikkonen says:

  bezi bre mandove jean..aj gubise rumunu jean !!

 2. Aleksndra says:

  Čedo SMRADU jedan idi se leči od narkomanije....

 3. Miroslav says:

  Mnogo ljudi u Srbiji zivi od izdaje sopstvene zemlje, nekada se izdaja placala glavom, jedva cekam da se to vreme ponovo vrati...

 4. jagoda says:

  Srbija je puna stranih placenika...Čeda, Canak,Biserko,Kandic,Milic. Kad bi počeli da ih vesamo po Terazijama do Slavice ne bi bilo dovoljno bandera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *