ЕВО ЗАШТО ЈЕ ГРЕНЕЛУ СТАЛО ДО КОСОВА! Ако успе, Трамп му је обећао највреднију награду

EVO ZAŠTO JE GRENELU STALO DO KOSOVA! Ako uspe, Tramp mu je obećao najvredniju nagradu

22 februara 2020

Ukoliko reši kosovsko pitanje do američkih izbora u novembru, Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, biće novi potpredsednik SAD ili državni sekretar, piše danas „Kurir“ pozivajući se na izvore iz diplomatskih krugova.

Ti izvori kažu da je Grenelu pitanje Kosova u fokusu i da na prvo mesto stavlja ekonomsku saradnju Beograda i Prištine.„Cilj Grenela je postizanje dogovora koji se pre svega odnosi na poboljšanje odnosa i ekonomsku saradnju, ali ne i na politički dogovor , odnosno priznanje Kosova. Trampu je stalo da se ovo pitanje reši. Grenel je prilično realističan, pa tako prvi put u poslednjih 30 godina SAD nisu isključive i na strani Albanaca“, navodi izvor lista.

On dodaje da je, naprotiv, Grenel na nedavnom bezbednosnom forumu u Minhenu odbio da se zvanično sastane s novim kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, jer uprkos zahtevima Vašingtona, Priština nije ukinula takse na srpsku robu.

„On mu je poručio da to učini u roku od nekoliko nedelja i da se u suprotnom niko iz američke administracije neće s njim sresti“, kaže izvor.

Kako dodaje, Kurtiju je sugerisano da ukoliko ne ukine takse, vrlo lako može ostati bez vlasti jer bi se formirala vlada koju bi činile stranke Ise Mustafe, Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija.

„S druge strane, Grenel veoma poštuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izuzetno uvažava njegov trud da se dođe do prihvatljivog rešenja. Grenelov osnovni zadatak je da odnose Beograda i Prištine relaksira i da se usredsredi na ekonomska pitanja“, kaže izvor.

KOMENTARI6 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ko sve na zapadu nije pravio karijere preko naših leđa?! Srbija ostaje za potkusurivanje.

 2. Pitam se says:

  A šta će mu tolika funkcija, kad nije oženjen i nema decu, pri tom još je i derpe

  • Slobodanka says:

   Oženiće se sa korporacijom Amerikom, u svojstvu Predsednika lutke, kao lutka.

  • Predrag says:

   nemoguća misija bolje odma da da otkaz. ne znaju oni ko su šiptari. oni neće skinuti takse a ako to neki šiptar uradi izbiće građanski rat među šiptarima.

   • Ivana says:

    Takse pa takse za kakoverne i priglupe Srbe pametniji pitaju šta je sa šiftarskom vojskom, policijom, sudstvom, carinom, zajednicom srpskih opština i drugim puno bitnijim problemima.

    • Ivana says:

     ispravak lakoverne

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *