Evo zašto je kafa „noćna mora“ za MekDonalds

Evo zašto je kafa „noćna mora“ za MekDonalds

13 januara 2014

mcdonalds-coffeeJedan od najpoznatijih sudskih procesa svih vremena danas ima svojevrsne reprize – dve Amerikanke tuže lanac restorana jer su se ispekle na njihovu kafu.

Mekdonalds je morao da početkom devedesetih isplati neverovatnih pola miliona dolara odštete penzionerki iz Albukerkija Steli Libek, nakon što je ona u krilo prosula „previše vruću kafu“, a sada veliki novac na sudu potražuju i Džoan Fino i Pauleta Kar.

Gospođa Fino iz Kalifornije, koja ima 74 godine, navela je da je još u avgustu 2012. zadobila „ozbiljne opekotine u predelu prepona, koje i danas bole“, kada je prosula kafu u krilo. Ona traži dva miliona dolara odštete.

„Bolan osećaj nikako da prestane, imam problema sa spavanjem zbog toga“, kaže gospođa Fino.

Gospođa Kar nije navela na kom delu tela je zadobila povrede, koliko su ozbiljne, niti koliku sumu traži, ali se u podnesku navodi da se sve desilo u „drajv tru“ restoranu:

„Poklopac vrele kafe je bio nemarno, neoprezno i neispravno postavljen na čašu, što je dovelo do toga da se poklopac odvojio prilikom prolaska kroz prozor, a vreli sadržaj se prolio po oštećenoj“, piše u tužbi podnetoj prošle nedelje.

Inače, u istorijskom slučaju Libek – Mekdonalds prvobitno je presuđena odšteta od čak 2,9 miliona dolara, zatim je iznos umanjen na 640.000 dolara, a potom je pogodbom dogovorena nepoznata suma, za koju se spekuliše da iznosi oko 500.000 dolara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *