ЕВО ЗАШТО ЈЕ СРБИЈА ПОДРЖАЛА МОСКВУ У УН ПО ПИТАЊУ КРИМА: Нећемо забити нож у леђа Русији

EVO ZAŠTO JE SRBIJA PODRŽALA MOSKVU U UN PO PITANJU KRIMA: Nećemo zabiti nož u leđa Rusiji

11 decembra 2020

Generalni sekretar Srpske narodne partije (SNP) Jovan Palalić izjavio je danas da ne iznenađuje napad pojednih stranaka, medija i nevladinih organizacija zbog odluke da Srbija u Ujedinjenim nacijama ne podrži Rezoluciju o Krimu, u kojoj se traži od Rusije da prekine „privremenu okupaciju“.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Palalić navodi da se te stranke, mediji i nevladine organizacije godinama otvoreno zalažu da se Srbija odrekne Kosova i da se odrekne svake političke saradnje sa Rusijom, koja nam, ističe, u odbrani našeg teritorijalnog integriteta principijelno i dosledno pomaže u Ujedinjenim nacijama.„Zabiti nož u leđa Rusiji baš po pitanju koje za nju ima vitalni interes i to u Ujedinjenim nacijama, gde nas je Rusija svojim vetom spasila da ne budemo proglašeni genocidnim narodom, najveće je zadovoljstvo tih otvorenih zagovornika slabe i zavisne Srbije i vrhunac njihovog beščašća“, navodi Palalić.

Kaže da su na isti način napali i imenovanje Arno Gujona, velikog prijatelja Srbije, istinskog patriotu i humanitarca, koji je pomogao nebrojenim srpskim porodicama na našem Kosovu i Metohiji.

Palalić navodi da oni u tim napadima nisu sami, i da imaju svoje nalogodavce i inspiratore kojima je godinama „trn u oku“ nezavisna politika Srbije koju sprovode predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije.

„Jedna slobodna, nezavisna i samosvesna Srbija, koja ima svoje dostojanstvo i poštuje svoja prijateljstva uvek nepogrešivo zna da zaštiti svoje dugoročne državne interese i održi savezništva, uprkos svim pritiscima u ovom promenljivom svetu“, ističe Palalić.

Zbog toga je, dodaje, odluka Srbije da stane uz Rusiju u Ujedinjenim nacijama potpuno ispravna i najbolja odluka, za koju je uveren da podržava i čitav srpski narod.

KOMENTARI5 komentara

 1. milos says:

  Krim su naseljavali tatari i rusi u okviru otomanske imperije, nakon decenijskih bitaka rusije sa otomanima pripao rusiji. zbog izdaje sssr od tatara i stavljanja na stranu nemaca staljin ih je raselio. u posleratnom sssr tu je izgradjena mornarica uz saglasnost SSSR i svih republika. vecina oficira su bili rusi koji su tu radili, penzionisali se a deca isla u skolu. i sta hoce ukrajinci? jel imaju druge popisne podatke. ogromna vecina su rusi. ruski carevi su osvojili krim na bajonetima kao otomani do beca a posle i izgubili na bajonetima.

 2. milorad3 says:

  a što ih ne pohapsi vučić ,zašto se toliko čeka zakomn oporeklu imovine pa cela "demokratska plejada" je najgori lopov do lopova i ološ bre belosvetski koji je i izvršio državni udar za strane nalogodavce i LIČNU KORIST.Ljudi koji su spozobni da zabiju nož u ledja svojoj braći po jeziku i krvi su takodje sposbni to da ut+rade i strancu još lakše.Dokle god se NVO grupacija plaćenika šetka po srbiji slobodno mi smo u opasnosti od novog državnog udara .

  • test01 says:

   Pa milorade ne ide... kako da uhapsi sam sebe i batu koji su na vrhu ove kriminalne hobotnice. Treba prvo da odrobija za krsenje Ustava i vele-izdaju drzave!

 3. Gagi says:

  Ovaj Palalic je trebao u ovoj pisanoj izjavi poimence da navede ko to vrsi pritisak. Mozda bi taj spisak nekada zatrebao, ovako je, rekla-kazala. Nije jasno i nikada nece biti, iz kog razloga drzava tolerise ovakve pojave. Valjda su za drzavnu politiku zaduzeni oni koji su dobili narodni mandat da se time bave, ciji mandat su dobile ove NVO od kojih vise nije moguce ziveti.

 4. Kulak says:

  Da!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *