ЕВО ЗАШТО ЈЕ ТИТО МРЗЕО РУСЕ И СРБЕ (ВИДЕО)

ЕВО ЗАШТО ЈЕ ТИТО МРЗЕО РУСЕ И СРБЕ (ВИДЕО)

8 јануара 2022

Милан Видојевић, новинар и публициста открио је зашто је Јосип Броз Тито мрзео Русе и Србе. Зашто су се његова деловања током целе владавине СФРЈ увек негативно одражавала на Совјете и српски народ.

(Интермагазин)

KOMENTARI3 коментара

  1. Živela KPJ na čelu sa drugom Titom! says:

    E pa nije vidojeviću, nevidojeviću. Sam Tito u vreme inforbiroa je uzvikivao javno pred masama "Živeo drug Staljin!" Ima tih snimaka i zapisa. Nije on smeo zvanično da se distancira ali mu je odgovarala neutralnost i ne vezanost za Rusiju i Staljina u ono vreme. Mogu da ti posvedočim da je vojska Jugoslavije uglavnom imala sve rusko od standardne vojne tehnike i opreme. Mi smo u vreme Tita učili u školi podjednako Ruski, engleski i nemački. Biste i slike Marksa, Engelsa, Lenjina i Tita su bile uobičajene u tom nizu poređane. Boljševička revolucija je bila uzor Titovom svrgavanju kraljevine Jugoslavije. Možda je Tito bio malo ljubomoran na Rusiju i plašio se da nas ne progutaju kao svoju ispostavu te je bio na distanci. A što se tiče mržnje prema Srbima to tek nije tačno jer on nije bio toliki licimer kada je Jugoslaviju ustanovio na principima bratstva i jedinstva govoreći da bratstvo čuvamo "kao zenicu svog oka". Svakako je pravio neku ravnotežu jer su najveći broj stanovništva bili Srbi, ali su mu srbi i bili i ostali najviše odani.

  2. Mir brate mir says:

    Koliko ja znam najviše je mrzeo imperijalističke zemlje kao Ameriku i Englesku, Ameriku je zavrnuo za svemirski program te su mu dali tro godišnji budžet nase, što su kasnije preinačili u kredit Jugoslaviji pa smo mi morali da im pravimo Yugo floridu i da im dajemo bud za šta. Tito je osnovao nesvrstani savez zemalja i sve te zemlje su se borile protiv imperijalističkog kapitalizma i kolonijalizma koji je bio izražen u zemljama kao što su engleska, francuska i amerika. Podržavao je Kubu, ČeGevaru, pušio je samo Havana tompus, nije voleo Izrael jer je Izrael podržavala Amerika u osvajanjima. Istinu vam kažem da smo mi Srbi sami sebe najviše izdali i mrzeli što i danas činimo zato smo pukli ko tikva, pa sada krivimo jednog heroja revolucije druga Tita.

  3. Mandov says:

    mogao si da seres pre izlaganja, do ponoci. pripremi se a ne sa beleski

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u