ЕВО ЗАШТО ЛИТВАНИЈА КОЧИ СРБИЈУ!

EVO ZAŠTO LITVANIJA KOČI SRBIJU!

24 decembra 2018

Saradnja Srbije i Rusije i činjenica da Beograd nije uveo sankcije Moskvi, trn su u oku najvećim zagovornicima embarga Kremlju u okviru EU, a to su Poljska i bivše sovjetske republike koje su danas u Uniji – Litvanija, Estonija i Letonija.

Srbija više od četiri godine čeka izveštaj Evropske komisije o skriningu za poglavlje 31 koje se odnosi na zajedničku spoljnu, bezbednosnu i odbrambenu politiku EU, a iako je nacrt tog dokumenta odavno gotov, on bi, međutim, uskoro mogao da se piše ispočetka.List u izdanju od ponedeljka piše da, prema nezvaničnim informacijama, Litvanija, jedna od država koja je zbog ruskog pitanja najžešći kočničar otvaranja pregovora o poglavlju 31, predlaže upravo da se izveštaj o skriningu ponovo skroji ili ažurira i tu Srbiji postave uslovi koji će zadovoiljiti sve članice EU, kako bi se odblokirao taj proces.

Saradnja Srbije i Rusije i činjenica da Beograd nije uveo sankcije Moskvi, trn su u oku najvećim zagovornicima embarga Kremlju u okviru EU, a to su Poljska i bivše sovjetske republike koje su danas u Uniji – Litvanija, Estonija i Letonija.

Kako se navodi, u diplomatskim krugovima u Briselu govori se i da Nemačka, iako nema tvrd stav kao baltičke zemlje i Poljaci, takođe ne gleda blagonaklono na nizak nivo usaglašenosti Srbije sa odlukama i deklaracijama Brisela koje se tiču Rusije.

Tačnije, Srbija se nije pridružila nijednoj od devet deklaracija koje se direktno ili indirektno tiču Moskve, a koje je Brisel usvojio u prvoj polovini godine, a od ukupno 32 spoljnopolitička dokumenta u kojima je traženo usaglašavanje, Srbija je odbila čak 18.

Pojedinim članicama smeta i razvijena vojno-tehnička saradnja Srbije i Rusijem, zajedničke vojne vežbe, a zameraju čak i saradnju srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova i ruske Federalne službe bezbednosti.

KOMENTARI7 komentara

 1. Nostalgicar says:

  Nikad mi nece biti jasno zasto Srbija gleda u EU kao u Boga, pa ko ih sisa uopce? Znam da je EU propaganda jaka ali ljudi moraju imat barem malo zdravog mozga i zakljuciti neke stvari mimo onog sto nam serviraju mediji. EU je tvorevina Njemacke i Francuske preko koje nastoje kontrolisati citavu Evropu a sve po nalogu gospodara rata iz Engleske i Amerike. EU je daleko presla granice ekonomske unije i postala diktatorska unija za koju svaki mjesec treba odvojiti ogromne pare koje ce ti oni dijelom vratiti ako budes igrao po njihovim pravilima inace NISTA. Zadnji primjer EU diktature je primjer Italije gdje EU ne dozvoljava da se odobri proracun. Srbiji EU ne treba, Srbiji treba sposobno vodstvo koje ce znati upraviti i ekonomijom i politikom a ne ovi veleizdajnici koji vec skoro 40 godina vode Srbiju. Od Milosevica do Vucica, svi rade za strane interese protiv vlastite nacije...

  • Nebeska Srbija says:

   Pa ne gleda Srbija nego su ovi na vlasti u Srbiji uzeli pare od EU za licne troskove i sad nas kao vode tamo da bi uzeli jos,nama samo gore moze da bude.

 2. Slobodanka says:

  Nevažno je koje kokoške koriste iz EU hora, a obične te male su agresivnije i upotrebljivije. Moguće je da poglavlje 31 biće poslednje otvoreno jer treba da daju vreme da se odradi većina drugih poglavlja, a posebno ono 35 o normalizaciji odnosa sa Kosovom. Moguće je da planiraju ovaj redosled: posle "uspeha" da se zatvori poglavlje 35 tek tada otvoriće poglavlje 31. Kad Srbijica izda Kosovo onda zatim neće biti teško da Srbijica izda i Rusiju tj. da joj izrekne sankcije. Onda bi konačno stasao onaj koga očekuju tj. pravi Antisrbin (zlo i naopako): onaj koji se odriče svoje duhovnosti i KIM i onaj koji se odriče slovenske braće Rusa. ... Baš me interesuje kakav medijski šarencirkus će napraviti povodom Putinove posete Beogradu. Nama već saopštavaju kako će mu čitati slovo po slovo naravno o stanju na KIM kao mali poslušni djačić a ovamo je bre predsednik države, Posle mogu da slažu kako su hteli pomoć, ali eto Rusija ni ovaj put nije pomogla. Zatim ide ono "uradio sam sve što sam mogao" ...

 3. Branko says:

  Budale. Bolje da su otvorili. Ovaj naš koliko je bio zapeo u EU sigurno bu uveo sankcije.

 4. Za Srbiju says:

  Ko hoće u EU, neka ide. Srbija NEĆE.

 5. milorad says:

  litvanija je ustaška država isto kao i hrvati, isti nacistički milje i klero nacistička kombinacija povezana aa genocidnim namerama, pa oni da mogu sve bi ruse pobili odmah.Sad neki kažu, rusi su ih maltretirali,okupirali itd. ali ta litvanija je toliko ratova protiv rusije vodila od srednjeg veka na ovamo i SVE ih izgubila iako je bila isturena katoličko gemanska pesnica prema ruskom kraljevstvu pa kasnije prema ruskoj imperiji.Trebali su rusi da ih zatru komplet a to će im se ovoga puta i desiti ako nastave sa NATO galamom.

 6. Rusofil says:

  Ne u eUUUUUUUUstasiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *