Ево зашто никако не бисте смели да попијете чашу хладне воде после оброка

Ево зашто никако не бисте смели да попијете чашу хладне воде после оброка

4 децембра 2017

МНОГИ пију хладну воду одмах након јела и тиме нарушавају своје здравље.

Стручњаци саветују да након оброка прескочите испијање чаше хладне воде јер тиме можете да створите осећај нелагодности, али и да осећате бол у стомаку.

Испијање чаше хладне воде може да утиче на варење хране јер температуре хладне течности мења температуру унешене хране чинећи је тако тешко сварљивом. Дуже варење може да доведе до повећања желудачне киселине и стварања желудачног рефлукса.

Вода може да поремети ниво киселине и тиме што успорава варење чини нас уморним и поспаним након оброка, отежавајући нам обављења неких послова после оброка.

Уколико имате осетљиве зубе, мигрене или озбиљније главобоље, хладна вода може да буде окидач за главобољу, пише Стептохеалтх. Може да дође до надимања и бола у стомаку.

Наше тело је “програмирано” да вари храну која је исте температуре као и тело, па хладни или врели оброци захтевају додатни напор за варење. Као последица конзумирања зачињене хране може да се јави дијареја.

Иако је хладна вода након оброка лоша, стручњаци саветују да нам је неопходна одређена количина воде како би наш организам правилно функционисао. Неки саветују да је боље пити воду пре оброка јер нам тако она даје осећај ситости и мање ћемо хране унети у организам.

Вода стимулише рад доприноси хидратацији организма. Да бисте избегли могуће проблеме пијте воду која је собне температуре.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u