ЕВО ЗАШТО су Американци сравнили Раку са земљом

EVO ZAŠTO su Amerikanci sravnili Raku sa zemljom

22 oktobra 2017

Avioni SAD i koalicionih snaga bombardovali su sirijski grad Raku na isti način na koji je uništen Drezden tokom Drugog svetskog rata, kaže Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, tokom operacije oslobađanja Rake, koji je bio pod kontrolom pripadnika Islamske države na hiljade civila je poginulo.

„Raka je doživela sudbinu Drezdena 1945. godine, koji je izbrisan u britansko-američkom bombardovanju“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

“Vašington, Pariz i Berlin saopstavaju da ulažu na milione dolara i evra za obnovu mirnog života u Raki, ali u realnosti, oni žele da sakriju dokaze o varvarskom bombardovanju Rake, koju su, ‘oslobodili’ od ID”, kaže Konašenkov.

Svima je jasno da su Amerikanci sravnili Raku sa zemljom ne bi li uništili dokaze njihove saradnje sa Islamskom državom.

Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržava koalicija predvođena SAD, proglasile su u petak pobedu nad Islamskom državom u Raki.

Portparol i komandant SDF Talal Silo je, na konferenciji za novinare, istakao da je Raka „oslobođena od ekstremista“ i da je vlast zvanično predata lokalnom savetu.

„Pobedili smo terorizam“, rekao je Silo.

Pres konferencija je održana na gradskom sportskom stadionu koji su ekstremisti Islamske države bili pretvorili u veliki zatvor gde su držali zatočene i mučili protivnike.

Silo je pozvao međunarodnu zajednicu i humanitarne organizacije da pomognu obnovu grada.

Islamska država je osvojila Raku u januaru 2014. godine i taj grad pretvorila u epicentar svoje vladavine.

KOMENTARI3 komentara

 1. Trifun says:

  Zapdna genocodnu propagandu je postala groteskna! Bwhaaaaaa...Zapadne genocidne hijene = ISIL. Poraz ISIL-a je poraz zapadnih genocidnih hijena. Nema nazad.

 2. Kosovac says:

  Pogledajte ovu sliku bombardovanja, ima još ovakvih zastrašujućih slika. kao na filmu. Ovde je neka velika sila uspela da armiranobetonsku konstrukciju sravni sa zemljom. Gromade, gromade. A ljudi u trenutku eksplozije, gde su oni? Tu su, ali ih pokrivaju Nevladine organizacije za ljudska prava Amerike i Srbije.

  • Milosav Brankovic says:

   NAJVECI TERORISTI NA SVETU BOMBARDOVALI TERORISTE U RAKI.SVE SU IM PROVIDNIJE PODVALE KOJE PROTURAJU SVETU, ALI KAO DA IH BAS BRIGA ZA TO .NA DELU JE SVE VECA BAHATOST.NEPOSTJI NACIN DA SE AMERIKANCI I BRITANCI ZAUSTAVE, SEM DIREKNOG SUDARA SA RUSIMA I KINEZIMA.STRADACE MNOGO LJUDI, ALI CE OSLE TOGA SVET POSTATI BOLJE MESTO ZA ZIVOT.OVAKO CE KRAJNJI REZULTAT BITI ISTI.STRADACE OD ZLIKOVACA OGROMAN BROJ NEVINIH LJUDI.TOLIKO SU SE OSTRVILI DA IH NIKO MITNIM PUTEM NEMOZE ZAUSTAVITI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *