ЕВО ЗАШТО СУ РУСИ ОТИШЛИ СА КОСМЕТА и ко је крив за то!

EVO ZAŠTO SU RUSI OTIŠLI SA KOSMETA i ko je kriv za to!

14 oktobra 2016

ruska-vojska-na-kosmetu-69

Krajem 2002. ruska vojska se… neočekivano povukla sa teritorije KiM.

Prema vašem mišljenju, zbog čega se to dogodilo?

Ušli smo na Kosovo i tamo zauzeli glavni strateški objekat – aerodrom Slatinu. Kontrolišući taj objekat, mi smo praktično kontrolisali situaciju.

Nijedan NATO avion nije mogao da sleti na teritoriju Kosova bez naše dozvole i saglasnosti. To je bio nesumnjivo vojni uspeh, međutim ‒ ono što vojnici postignu, kasnije treba da razviju političari i ekonomisti.

To je u ovom konretnom slučaju izostalo jer je Rusija tada težila dobrim odnosima sa Amerikom i Zapadom, htjela je da sarađuje sa NATO, verovala u zapadnu demokratiju.

Zbog toga ovaj naš vojni uspeh nije konkretizovan. Štaviše, gospođa Olbrajt kasnije je predsedniku Jeljcinu ispostavila zahtev da budu sklonjeni generali koji su osmislili desant na Slatinu. Tako je smenjen ministar odbrane maršal Igor Sergejev, moja malenkost i još nekoliko mojih kolega generala iz desantnih snaga.

Maršala Sergejeva zamijenio je tada Sergej Ivanov. Amerikanci su nakon naše smene, nastavili da pritiskaju rusku državu da povuče vojsku sa Kosova.

Tu su imali podršku od liberala i pete kolone, u to vreme i dalje snažno inkorporirane u rusku vlast. Takođe, snažno je uticalo i to što ni vlasti u Beogradu nisu više pokazivale jasan interes za prisustvo ruskog kontigenta na Kosovu.

Svi ovi navedeni faktori, zajedno su doveli do povlačenja ruske vojske sa KiM i gubitka moćne strateške pozicije zaposednute od strane jednog bataljona. Ja zbog toga i dalje veoma žalim.

(Nedeljnik)

KOMENTARI17 komentara

 1. Mirqu says:

  Ništa gore od naših, koji su za šaku dolara izgubili interes, I naneli ogromnu štetu svom narodu

 2. uros says:

  komunjre iz beograda su isterale ruse sa kosova jer su ga dali braci titinoj sto je po ustavu komunisticke partije to se i sprovodi danas srbi se moraju razresiti komunjara u beogradu

  • Lune says:

   Hm,hmm...vidim, da je ovo "rezimski organ", i da su klevete i lazi, "temeljnica portala"..hm,hmm..lici na "Bosanski lobi'..?

 3. Toma says:

  Ovo je u jednoj od emisija "Vecer s Vladimirom Solovjevim" izjavio general Ivasov.

  • filip says:

   Tačno, to je izjavio general Ivašov i svi smo to čuli.Sve ostalo je naklapanje.

  • Lune says:

   Hm,hmm...Ivasov ili Ivanov su nas tesili u Slavoniji.." vi ste mali narod, bolje vam je da ste svi zajedno na jednom prostoru"..i, kolona je krenula u nepovrat !!

   • filip says:

    Ivašov i Ivanov nisu ista osoba.

 4. Janko says:

  Dosovska govna su isterala Ruse sa Kosova i metohije!!!

 5. slobo says:

  Uros sta vam sad fali .Sad imate demokrate ,nema vise komunjara.Sad vam ide pravo.Zivjeli ste najbolje u vrijeme komunjara ali uvijek nekoga krivite .Koji ste vi bolestan narod .

  • Batina says:

   Bolestan je onaj ko je tebe stvorio.

  • marinko says:

   i sad komunjare vladaju sa beograom i srbima seljacima nijedan srbin nije u vladi srbije niti se sto pita sve su to titina unucad i deca i jugosloveni naseljeni u beogradu koji su oduzeli srpske kuce i stanave i placove u beogradu kad su drza obesili i ubili

 6. enrike says:

  Cekajte, ako je Kosovo bilo od strateskog interesa za Ruse, oni ne bi slusali nase politicare nego bi tu ostali jer im je potrebno. Plasim se da ova teritorija nije visoko kotirana na listi ruskih interesnih zona.

  • Jovan says:

   Pa jel si procitao da je kapitalista Jelcin smenio generale po naredjenju sekretara pljckaskih hordi USA Medlin Olbrajt, a da je nasa peta kolona to podrzala. Nidje veza, nidje Rusa i Srba u donosenju odluke u povlacenju- samo peta kolona imperijalnog kapitalizma iz Rusije i Srbija, ljudski otpad i petoktobarski sljam. A nisu Rusi krivi sto tada i sada nema Srba u Srbiji.

 7. David says:

  Ne sviraj!!

 8. Miodrag says:

  Niko ne spominje Černomirdina,ruskog pregovarača.On je pristao na sve američke zahteve.Jeljcinov pregovarač blizak zapadnoj oligarhiji.Putin to nikada ne bi dozvolio.Ni NATOhttps://m.facebook.com/photo.php?fbid=1175190002529707&id=100001161544060&set=a.1175187975863243.1073741856.100001161544060&preview_rid=1175195322529175&refid=28&_ft_=qid.6362958475325271180%3Amf_story_key.-9039348237459022397#1175195322529175bombardovanje SR Jugoslavije,a kamo li okupaciju Kosova.

 9. Matija says:

  Jester svi ste UPRAVU NEKI RUSI I NEKI SRBI S SRBIN S SRBINA S SEKIROM R REZE S.S.S.R bilo da da je komunjara ili ne a da i negovorimo o inteligenciji koja je najpametnija

 10. Jedan od nas says:

  Na vlasti je kod nas tada bio DOS,koji je upravo dozivljavao rascep,DSS je u to vreme,ili cak nesto pre toga izasla iz vlasti(iz DOS-a)..Sloba u Hagu,Seselj se vec sprema da i on polako,kako je sam kazao:"Dobrovoljno podjw u Hag"..A u Rusiji je Putin vladao 2god.,ali drzavom koju je Jeljcin toliko liberalizovao(odn.,svuda su bili neki tzv.liberali,internacionalisti,niko nije bio za Rusiju,Pravoslavlje,slovenstvo,trebalo je Putinu dobrih10.god.+da otera u zatvor 10ak oligarha i isti broj bivsih ministara,da Rusija ponovo"stane na noge"),da se Putinov rad tek video 2010-2012.godine..Steta,losi ljudi u pogresno vreme,i eto,sta je ispalo..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *