Ево зашто су вам усне испуцале: Четири главна кривца која треба да избегавате

Evo zašto su vam usne ispucale: Četiri glavna krivca koja treba da izbegavate

17 januara 2017

618462_maxresdefault_f

Tokom hladnih dana, ispucale usne i treba očekivati. Pored hladnoće, tu je u nepravilna nega koja dovodi do ispucalosti vaše kože.

Ukoliko želite da vaše usne zaštitite, ove stvari bi trebalo da izbegavate:

Piling

Ne preterujte sa pilingom. Koristeći ga, uklanjate mrtve ćelije sa usana i tako ih regenerišete, međutim, ukoliko stalno radite piling dolazi do ponovnog pucanja kože. Piling bi trebalo da zato koristite samo jednom nedeljno.

Balsam za usne 

Ne koristite balsame koji u sebi sadrže petrolej i vazelin, jer oni isušuju usne, a što ih više koristite to ste sve zavisniji od njih. Kada birate balsam gledajte da bude na bazi prirodnih ulja kao što je maslinovo ili ulje od jojobe, jer oni su puni vitamin E koji smiruje kožu i pomaže joj da se regeneriše.

Ruž za usne 

Ruževi koji usnama daju puniji izgled najčešće u sebi sadrže mentol, a on je loš sastojak za usne jer isušuje kožu, zato bi takve ruževe trebalo da izbegavate.

Stres 

Pored svega lošeg što proizilazi iz stresa, tu spadaju i ispucale usne. Kada su pod stresom, ljudi često grickaju i vlaže usne, što pak dovodi do njihovog isušivanja i ispucalosti. Pokušajte da se kontrolišete. Poželjno je i da pijete dosta vode kako bi vasa koža bila dovoljno hidratizovana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *