Ево због чега ће се ЕУ распасти у 2016. години!

Evo zbog čega će se EU raspasti u 2016. godini!

5 januara 2016

eu-raspad--506842463_620x0Otcepljenje Velike Britanije od Evropske unije na referendumu koji je zakazan za ovu godinu može da posluži kao prva faza raspada Evrope, piše list „Vašington post“.

Tokom cele protekle godine Evropu su tresle mnoge krize — počev od terorističkih napada, preko balansiranja na granici bankrotstva, sve do dolaska ogromnog broja migranata.

Svi ti problemi će vremenom postajati sve ozbiljniji, dok će Velika Britanija referendumom uneti još veći nemir.

Iako je donedavno perspektiva otcepljenja Kraljevstva izgledala nerealno, sad su šanse veoma izjednačene, piše list.

„Vašington post“ smatra da ukoliko Evropa veoma brzo ne reši aktuelne probleme, broj Britanaca koji će podržati ideju otcepljenja može da poraste.

Direktor Londonskog centra za evropske reforme Čarls Grant ocenio je da je EU ogrezla u haos, a pokazatelj toga je što polovina naših građana ne želi da bude u uniji sa drugim zemljama.

Ukoliko Velika Britanija odluči da izađe iz sastava EU, to će u potpunosti izmeniti percepciju nepovratnog širenja unije, koja garantuje stabilnost i mir u Evropi.

Međutim, takva odluka može imati i šire posledice i uticati na raspad same Velike Britanije, budući da Škotska takođe želi samostalnost, navodi američki list.

Tačan datum sprovođenja referenduma u Velikoj Britaniji o eventualnom otcepljenju od EU nije preciziran.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Iako je donedavno perspektiva otcepljenja Kraljevstva izgledala nerealno, sad su šanse veoma izjednačene, piše list ************** No more friendship bridges: Sweden checking IDs to curb migrant flow https://www.youtube.com/watch?v=2IJtBkXy7PI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *