ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ БАЈДЕН СТИГАО У КИЈЕВ! Нови пакет војне помоћи од 500 милиона долара и ХИМАРС ракетни системи

EVO ZBOG ČEGA JE BAJDEN STIGAO U KIJEV! Novi paket vojne pomoći od 500 miliona dolara i HIMARS raketni sistemi

20 februara 2023

Američki predsednik Džo Bajden je tokom posete Kijevu rekao da Kijev u ukrajinskom sukobu plaća veliku cenu, da je žrtva prevelika.

„Cena koju je Ukrajina morala da podnese je izuzetno visoka. Žrtve su bile prevelike“, rekao je Bajden na konferenciji za novinare sa Vladimirom Zelenskim.Svrha Bajdenove posete Kijevu bila je da prenese Zelenskom da su SAD „došle, da ostanu“.

„Ne odlazimo“, citira Si-En-En predsednikove reči.

On je istakao da su pred nama „teški dani, meseci i godine“.

„Znamo da su pred nama teški dani, nedelje i godine“, rekao je Bajden.

Takođe, tokom konferencije za novinare, on je rekao da su SAD, zajedno sa 50 partnerskih zemalja, odobrile isporuke više od 700 tenkova i 1.000 oklopnih vozila za ukrajinsku vojsku.

Si-En-En prenosi da je Bajden stigao u Kijev u 8 sati po lokalnom vremenu, sastao se sa ambasadorkom Bridžit Brink, a zatim je kolona automobila stigla u Marijinski dvorac. Zelenski i njegova supruga Elena dočekali su američkog predsednika na ulazu.

„Hvala što ste došli“, rekao je Zelenski rukujući se sa Bajdenom.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rade says:

    Bolje za ukrajinski narod da đavo nije došao i da nudi pomoć koji je u funkciji totalne propasti Ukrajine i kataklizmicnih žrtvi ukrajinskog i ruskog naroda.Oni pokušavaju da slome i raskrcme Rusiju preko tuđih leđa i dok ukrajinski narod to ne shvati ginuce i padace kao snoplje.Prokleti bili na čelu sa ovim vampirima Bajdenom.

  2. Luka says:

    "... zajedno sa 50 partnerskih zemalja, odobrile isporuke više od 700 tenkova i 1.000 oklopnih vozila za ukrajinsku vojsku. Počelo je sa šlemovima ( Nemci )a "koji po definiciji služe isključivo za (defanzivu) odnosno odbranu - zaštitu glave vojnika - Šta če ostati od sveta , tačnije i geografske i političke i vanpolitičke Evrope ako se stvari ovako nastave.Koje su to zemlje ? Gde je kraj ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *