Ево због чега је Блер заправо дошао

Evo zbog čega je Bler zapravo došao

3 marta 2015

Milasinovic -610x330Piše: Dragan Milašinović

Prozivanje Aleksandra Vučića povodom aktivnosti Tonija Blera u Beogradu ide veoma lošim smerom, upravo onim koji žele naši neprijatelji. To što im Vučić u tome pomaže dajući izjave kakve daje pokazuje samo da je on njihov svesni saučesnik u jednom opasnom procesu po srpski narod, ili da je mnogo uplašeniji i izgubljeniji nego što izgleda. Jer, Toni Bler nije u Beogradu da savetuje srpske ministre, niti da pije kafu sa sve debljom Zoranom Mihajlović. On je tu po drugom zadatku, čiji efekti mogu imati za Srbiju teške istorijske posledice. On nije zločinac koga krv nevinih žrtava vraća na mesto zločina, on je plaćeni ubica koji se vraća da završi započeti posao.

Taj posao može se sažeti u samo jednu reč – KOSOVO!!

Da krenemo redom. Bez obzira na iskazanu diplomatsku nepismenost i oslanjanje na isprazne demagoške floskule kao model komunikacije sa biračkim telom, Vučić nije toliko glup da pomisli kako mu saradnja sa Blerom može doneti bilo šta dobro, posebno u smislu rejtinga do koga toliko drži. Najbolji dokaz za to je Vučićev pokušaj da kontakte sa Blerom održi u strogoj tajnosti, što mu, doduše, nijednom nije uspelo, ali to više govori o „sposobnosti“ njegovih tajnih i organizacionih službi, kao i odnosima u samoj vladi. Namera da izbegne publicitet u vezi Blera je očigledna, ma koliko njena realizacija bila traljava.

Zašto se onda viđa sa ovim sinonimom savremenog srpskog stradanja, čovekom kome srpska krv još uvek curi iz svakog podmuklog osmeha. Odgovor je jasan. NAMETNUT MU JE! Nametnuli su ga oni isti koji su nas bombardovali, okupirali, ali ne i razdrobili kako su želeli. Oni isti koji su Vučića doveli na vlast u zamenu za apsolutnu poslušnost i čiji je Bler nameštenik kao i Vučić, mada očigledno na višoj instanci. Njima je rasplet za Kosovo previše spor u svetlu novih geopolitičkih okolnosti vezanih za sve evidentniji rat sa Rusijom. Otuda se aktivira radikalniji scenario.

Logično je očekivati da se taj radikalni scenario poveri čoveku koji je uspešno vodio prošli na istom prostoru. Ništa normalnije od toga. Zato nije zgoreg podsetiti one koji, namerno ili slučajno, kratko pamte, da je Toni Bler bio glavni jastreb u lobiranju da se Srbija nađe na meti NATO-a, kao i vodeći zagovornik kopnene intervencije na Srbiju. Mogao bi o tome dosta da kaže, gospodin Veljko Odalović koji je u to vreme, kao načelnik Kosovskog okruga, imao brojne kontakte sa službenicima zapadnih diplomatija od kojih neki nisu mnogo cenili Blera, ali to nije ni toliko bitno. I javni istupi Blera iz tog vremena dovoljno govore. Solana jeste povukao oroz, ali je Bler namestio nišan.

tony-blair_1805556cZna se i to da je za svoj anti-srpski trud Bler bogato nagrađen od albanskog narko-biznisa, kao i da je nosilac najvećih priznanja šiptarske paradržave. A tu su i prateće prinadležnosti. Recimo, njegova supruga Čeri tokom 2010. godine primila je od albanskog tajkuna Rezarta Tačija 200.000 dolara kako bi ga posetila u njegovoj kući u Tirani. Šta mislite, zašto?! (1)

Ne treba smetnuti s uma ni to da je znatno pre nego što se približio Vučiću, Bler postao savetnik albanskom premijeru Ediju Rami, a da je susret Vučić-Rama došao posle prvih kontakata Vučića i Blera u Londonu. (Postaje jasno šta je Vučić nedavno tražio u glavnom gradu Britanije a da ga nije primio niko od britanskih zvaničnika ni u približnom diplomatskom rangu). Sva diplomatska poniženja koja nam je priredio Rama aminovao je lično Vučić. On ga je pozvao, ugostio, a zatim, jeftino glumeći uvređenog plemića, navodno začuđenog „prostotom“ svog gosta, dozvolio mu da svoje antisrpske stavove iznosi kako u Beogradu, tako i preševskoj dolini.

Dakle, Bler zapravo medijski i organizaciono vodi projekat proterivanja Rusije sa Balkana. U tom projektu radikalizacija kosovskog pitanja (statusa) biće inicijalna kapisla koja će pokrenuti sukobe iz kojih će se ići na zaokruživanje Velike (Prirodne) Albanije, kao glavnog oslonca evro-atlantizma (odnosno osovini London-Vašington).

Bler je tu da Kosovo pogura u fazu kada će „spajanje sa Albanijom“ izgledati kao jedini logičan korak iza koga dolazi i pripajanje ostalih albanski etnički zaokruženih teritorija u regionu (Makedonija, Crna Gora, Jug Srbije). Otuda „iseljavanje Albanaca“ koje treba da pokaže nekompetentnost sadašnje kosovske vlasti i kosovske Albance usmeri na Ramu kao prirodnog vođu. U takvom projektu treba da sarađuje Vučić. I on će to učiniti! Prihvatanje tranzita kosovskih Albanaca kroz Srbiju, prodaja vojnih efektiva, nove optužnice nad srpskim generalima koje stižu sa Kosova, samo potvrđuju kretanje događaja u ovom smeru.

To je suština!! Predavanje gomili danguba i poltrona koji su zaseli u fotelje ministara samo je maska. A bar ih Bler i Vučić imaju koliko hoćete!

(Koreni.rs)

KOMENTARI16 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Sve više sam očajan na svoj narod, koji je glup do bola.

 2. Za Srbiju says:

  Da li ćemo, uopšte da progledamo i da se pokrenemo?

 3. Steva says:

  Ako nekim slucajem Srbija okrene ledja Rusiji,to ne bi bilo samo politicko samoubistvo,nego i svako drugo u smislu te reci.Bojim se, da je ova "nasa" vlada spremna na svaku nacionalnu izdaju,pa i ovakvu.

 4. miloš says:

  Steva / Ako više ne postoji, leđa su okrenuli, iz početka sramežljivo, a sada već bez stida !

 5. rade Bukara says:

  narod koji nezna sam sebe da brani i netreba da postoji

 6. milo says:

  Vise nije pitanje da li cemo se boriti nego je pitanje da li cemo opstati, SMRT SRPSKOM KRVNIKU TONI BLERU I SVIM SRPSKIM DUSMANIMA NA CELU SA ALEKSANDROM VUCICEM! VUCICU USTASO, BLERA TI NECEMO OPROSTITI!

 7. slavica mihajlov says:

  Svi ste vi hrabri samo na jeziku. Uteha vam je pisanje komentara,za odbranu svoje drzave casti i slobode za buducnost svoje dece,e narode za tako nesto da izvines trebaju velika Mu...... Malo je njih koji to imaju,i zato danas oni najvise pate.

 8. anamarija says:

  SRBI ,STO CEKATE ?????? STO CEKATE KOG VRAGA --EVO DOSAO VAM JE VRAG BLER !!!!! DIZITE USTANAK I RUSITE VLADU POD HITNO !!!!! POD HITNO VUCICA MAKNITE JER CE VAM SE SVE TO OBITI O GLAVU SVAKOG CASA !!!!!!!!!!!! OSTAT CETE BEZ KOSOVA AKO SE OKRENETE OD PUTINA I RUSIJE TJ.AKO HITNOOOOOO NE SKINETE VUCICA SA PIJEDESTALA VLASTI !!! PA TI SI VUCICU GORI NEGO 'BRANKOVIC' ZA KOJEGA SE KAZE DA JE BIO IZDAJICA !!!! VUCICU PROKLETNICE STO CINIS SVOME NARODU ???? RUSITE VLADU SRBI DOK JOS POSTOJI KOJA SEKUNDA !!! PUTIN TO SVE VIDI I ZATO JE LJUT NA SRBIJU !! RUSIJA VAM HOCE POMOCI JER SADA MOZE /a ne kao 1991 i 1999 kada NIJE MOGLA I TO OPRAVDANO NIJE MOGLA JER NIJE JOS TADA BILA DOVOLJNO JAKA NAKON RASPADA SSSR-a / SRBIJO...SRBI ,CUJTE !!!! HITNO ,NAJHITNIJE RUSITE VLADU JER CETE OSTATI BEZ KOSOVA I BEZ VOJVODINE !!! SHVATITE DA VAS AMERIKA I ENGLESKA HOCE 'NA KOLJENA BACITI' I GLAVE VAM SJECI NA PANJU !!!! OVO JE NAJOPASNIJI TRENUTAK VASE POVIJESTI !!! ODMAH ODUSTANITE OD ULASKA U ''EU'' I TRAZITE POMOC OD RUSIJE I PUTINA !!! DOBIT CETE JU SIGURNO JER UNISTENJEM SRBIJE AMERIKA I ENGLESKA CE UNISTITI I PRAVOSLAVNU VJERU NA BALKANU !!!! AKO VAS UNISTE NEMA VISE BRANIKA PRAVOSLAVLJA NA BALKANU !!! KOSOVARI VAM SE NASELJAVAJU TAJNO U SRBIJU I SVAKOG MOMENTA MOZETE OCEKIVATI NAPAD KOJI VI SAMI NE MOZETE ODBITI JER VOJSKA VAM JE ''O'' !!! AKO SADA TO NE UCINITE VEC ZA KOJI MJESEC CE VAS SIPTARI U VASOJ SRBIJI TJERATI DA UCITE SIPTARSKI JEZIK I DA SE SUNETITE !!!!! USTAJTEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!

 9. Jasna says:

  Gdje vam je sada 5.oktobar?

 10. Miki says:

  Mi smo niko i ništa obična bagra izdajnička i netreba da postojimo kad smo niko i ništa da jedna šaka ološa izdajnika nas zajebava i uništava

 11. rakas says:

  sarađivati sa dželatom svog naroda je najsramniji čin,gde nam je predsednik države da se oglasi,čudi me da i bler nije dobio orden,jeste da treba shvatiti današnju politiku,uništavanjem pravoslavlja na balkanu,rusija nebi imala šta tražiti,taj čin je providan,najavljujući posetu pape srbiji,otuđivanje crkve od naroda,sve se svodi na uništenje pravoslavnog balkanskog naroda,nije slučajno vatikan,amerika i nemačka dala signal o proterivanju srba,to je prikrivanje,ostatak srba u hrvatskoj je zanemarujući i već čitava sela koja su opustela i ono malo srba što je ostalo već se pokrštavaju što je javna tajna a niko iz srbije nesme to reći,merkelova veliki prijatelj vučića,daje smernice kako će još više okupirati srbiju i to preko slovenije i hrvatske,kupujući zemlju i sve što je za prodaju,sa većinskim raspolaganjem imovine,srbija će polako ali sigurno nestati i izgubiti svoju državnost,amerika već ima svoje tajne službe to više i nekrije,preko srbije pokušaće da okruže rusiju,a ostale pravoslavne države okupirane su u evro uniji,koja diriguje politikom merkelove,kako mama kaže svi moraju da slušaju,prezadužena nemačka osmislila je evro da bi svoj dug prepolovila i tadužila sve ostale,što i slepac vidi,nevraćanjem duga nemačka od tih državica kupuje imovinu i to od najvećeg značaja,tako postaje većinski vlasnik,tako dolazi bez oružja porobljava evropu,koja je slepac,mentor amerika u kojoj je preko 60 posto germana imaju isti cilj uništavanja pravoslavnog naroda,dali će rusija biti toliko pametna i jaka da se odupre takvoj suludoj politici,pokazaće vreme.

 12. Miodrag Kosanovic says:

  Za Srbiju je situacija odavno,prošo Sivac Kruševac.Izgubili smo mi odavno svaki voz koji nas vodi ka slobodnoj , demokratskoj i poštenoj SRBIJI.

 13. Buco says:

  14.03.2015. Trg Republike!!

 14. ljilja says:

  Preživeće Srbija i ove dane velikog iskušenja.

 15. violeta says:

  Vidi mu se iz pogleda ko je...a za sve su krivi englezi-sve svetske nesrece polaze od njih-pa onda svabe,ali oni sve zakuvaju.To je los narod-ratoboran...Kolumbo je otkrio Ameriku,ali najgori istrebljivaci tih jadnih indijanaca-bili su englezi...i nikad oni ne miruju,hteli bi sve da otmu i porobe

 16. mmz says:

  stidim se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *