Ево због чега НАТО не сме да нападне Русију!

Ево због чега НАТО не сме да нападне Русију!

29 јуна 2015

s400_grup_123Усавршени руски зенитно-ракетни системи С-400 „Триумф” и зенитни ракетни-топовски системи „Панцир-С” – постављени дуж граница НАТО – могу довести у питање способност алијансе да доминира у случају конфликта са Русијом.

Објавивши ову процену, National Interest је указао да Русија С-400 већ приближава границама са НАТО и да Сједињене Државе морају зазирати управо од таквог развоја ситуације.

Америчко издање је имало у виду изјаву портпарола руског Западног војног округа, пуковника Олега Кочеткова, да јединице тог округа располажу са све више С-400 и система „Панцир-С”. Ова околност – уверен је National Interest – „доводи у питање ваздушну надмоћ НАТО”.

Прочитајте још:

Ово је руски ратни арсенал!

ТВРЂАВА МОСКВА: Руска престоница појачава одбрану са још једним системом С-400

У истом тексту се наглашава да је С-400 модеран систем противракетне одбране и да зато његово распоређивање дуж руских западних граница доводи у питање способност алијансе да доминира уколико би ушла у рат са Русијом.

National Interest објављује процену војног експерта Роберта Фарлија да зенитно-ракетни системи С-400 користе три типа ракета за обарање ваздушних циљева на различитим висинама.

Максимални домет тих ракета земља-ваздух је 400 километара, а могу уништавати и балистичке ракете противника.

Фарли је мишљења да С-400 – распоређене у Калињинградској области Русије која се граничи са Литванијом и Пољском – „могу бити претња операцијама НАТО у Европи”.

„У случају да дође до рата, С-400 и слични руски системи могли би неутрализовати авијацију НАТО и подрити основне снаге Запада за рат” – упозорава Фарли.

Праву узбуну на Западу изазвала је изјава Владимира Путина да ће руске Ракетне стратешке снаге до краја 2015. добити 40 нових интерконтиненталнх балистичких ракета.

KOMENTARI2 коментара

  1. Sančo Pansa says:

    Sve ovo je užasno ozbiljno da bi se naglas o tome pričalo. Rusi su toliko moćni, ponajviše zahvaljujuću Putinu, i nema više prostora za otvorene provokacije kao nekada! Sjajno!

  2. Misa says:

    Treba Amerima dati do znanja da ne mogu da rade sta hoce kad je u pitanju Rusija. Dosta su zlocina napravili po celom svetu pocev od Vijetnama ,Srbije,Sirije,Iraka,Libije itd. itd...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u