Ево због чега НАТО не сме да нападне Русију!

Evo zbog čega NATO ne sme da napadne Rusiju!

29 juna 2015

s400_grup_123Usavršeni ruski zenitno-raketni sistemi S-400 „Triumf” i zenitni raketni-topovski sistemi „Pancir-S” – postavljeni duž granica NATO – mogu dovesti u pitanje sposobnost alijanse da dominira u slučaju konflikta sa Rusijom.

Objavivši ovu procenu, National Interest je ukazao da Rusija S-400 već približava granicama sa NATO i da Sjedinjene Države moraju zazirati upravo od takvog razvoja situacije.

Američko izdanje je imalo u vidu izjavu portparola ruskog Zapadnog vojnog okruga, pukovnika Olega Kočetkova, da jedinice tog okruga raspolažu sa sve više S-400 i sistema „Pancir-S”. Ova okolnost – uveren je National Interest – „dovodi u pitanje vazdušnu nadmoć NATO”.

Pročitajte još:

Ovo je ruski ratni arsenal!

TVRĐAVA MOSKVA: Ruska prestonica pojačava odbranu sa još jednim sistemom S-400

U istom tekstu se naglašava da je S-400 moderan sistem protivraketne odbrane i da zato njegovo raspoređivanje duž ruskih zapadnih granica dovodi u pitanje sposobnost alijanse da dominira ukoliko bi ušla u rat sa Rusijom.

National Interest objavljuje procenu vojnog eksperta Roberta Farlija da zenitno-raketni sistemi S-400 koriste tri tipa raketa za obaranje vazdušnih ciljeva na različitim visinama.

Maksimalni domet tih raketa zemlja-vazduh je 400 kilometara, a mogu uništavati i balističke rakete protivnika.

Farli je mišljenja da S-400 – raspoređene u Kalinjingradskoj oblasti Rusije koja se graniči sa Litvanijom i Poljskom – „mogu biti pretnja operacijama NATO u Evropi”.

„U slučaju da dođe do rata, S-400 i slični ruski sistemi mogli bi neutralizovati avijaciju NATO i podriti osnovne snage Zapada za rat” – upozorava Farli.

Pravu uzbunu na Zapadu izazvala je izjava Vladimira Putina da će ruske Raketne strateške snage do kraja 2015. dobiti 40 novih interkontinentalnh balističkih raketa.

KOMENTARI2 komentara

  1. Sančo Pansa says:

    Sve ovo je užasno ozbiljno da bi se naglas o tome pričalo. Rusi su toliko moćni, ponajviše zahvaljujuću Putinu, i nema više prostora za otvorene provokacije kao nekada! Sjajno!

  2. Misa says:

    Treba Amerima dati do znanja da ne mogu da rade sta hoce kad je u pitanju Rusija. Dosta su zlocina napravili po celom svetu pocev od Vijetnama ,Srbije,Sirije,Iraka,Libije itd. itd...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *