Ево због чега се Американци плаше руских хеликоптера!

Evo zbog čega se Amerikanci plaše ruskih helikoptera!

15 oktobra 2015

mi-24 russia 3445Ruska avijacija je u protekla 24 sata izvela napade na 40 objekata Islamske države u Siriji, izjavio je je portparol Ministarstva odbrane RF general-major Igor Konašenkov.

„Posade aviona Su-34, Su-24M i Su-25SM iz avio baze Hmejmim izvele su 41 borbeni let i napale 40 objekata terorističke infrastrukture ID u provincijama Alepo, Idlib, Latakija, Hama i Dejr ez-Zor“ — saopštio je Konašenkov.

„Zahvljaujući uspešnim vazdušnim napadima, teroristi koji deluju u provinciji Alepo ostali su bez još jednog izvora snabdevanja municijom“ – izjavio je on.

Pa odmah dodao: „U okolini grada Alepo avioni Su-24M izveli su precizne napade na objekte u kojima su teroristi sklapali eksplozivne naprave i ugrađivali ih u automobile bombaša-samoubica“ – saopštio je Konašenkov.

Portparol MO Rusije je takođe saopštio da je ruski jedan jurišni avion uništio skladište oružja i goriva u okolini mesta Hrajtan u Siriji.

Pročitajte još:

POGLEDAJTE: Ko ima najbolji vojni helikopter? (VIDEO)

OVO SU RUSKI AVIONI I HELIKOPTERI U SIRIJI – Evo koliko oni mogu! (FOTO, VIDEO)

ZAPRAŠIVANJE TERORISTA: Ovako ruski helikopteri „tuku“ džihadiste (VIDEO)

„U okolini mesta Hrajtan jurišni avion Su-25SM izveo je napad na skladište municije i goriva terorista Islamske države. Preciznim pogocima fugasnim avionskim bombama objekti su potpuno uništeni“ — rekao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, posle izvršavanja borbenih zadataka svi ruski avioni su se vratili u avio bazu Hmejmim.

Po njegovim rečima, ruski piloti često na nebu iznad Sirije primećuju avione i bespilotne letelice SAD, uključujući jurišne.

Konašenkov je rekao da se jedan ruski lovac 10. oktobra približio američkom kako bi ga identifikovao.

„Prilikom kretanja ka rejonu sistema za upozoravanje na radarske zrake, kojim su opremljeni svi naši avioni, registrovao je zračenje koje je emitovala n poznata letelica. Naš lovac je skrenuo i približio se na dva-tri kilometra ne da bi nekog zaplašio, već da bi identifikovao taj „objekat“ i njegovu pripadnost, nakon čega se ruski Su-30SM vratio u borbenu grupu radi izvršavanja zadataka“ — izjavio je Konašenkov.

U Siriji dejstvuju i ruski helikopteri Mi-24. Tako da su – i letelice i piloti – već dobili pohvale i priznanja i sa Zapada.

Američkom listu Foreign Policy je Kristofer Harmer – analitičar Instituta za pitanja rata i veteran ratne mornarice SAD – rekao: „Ako poslednjih dana imate prilike da (na internetu) vidite visok nivo letačkog majstorstva sa preciznošću otvaranja vatre iz helikoptera – budite 100 odsto sigurni da su to ruski piloti i helikopteri“.

Harmer je posebno ukazao: „Niski let nad zemljom sa istovremenim raketiranjem i bombardovanje svedoči visokoj kvalifikovanosti i velikoj hrabrosti posada ruskih helikoptera, pogotovo što su ti helikopteri hibrid transportne i borbene letelice“.

Harmer, inače, procenjuje da će ruska avijacija sirijskoj armiji omogućiti da napreduje bez velikih gubitaka u pešadiji.

Foreign Policy ukazuje da i sirijska armija raspolaže helikopterima Mi-24, ali ukazuje da su Rusi stigli u Siriju sa modernizovanim verzijama tih borbenih mašina. Sasvim konkretno: da su helikopteri sa videa stigli iz Rusije i da njima, očigledno, upravljaju Rusi jer Sirijci dosad nisu demonstrirali sposobnost istovremenog tako niskog letenja i raketiranja ciljeva na zemlji…

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *