Eво због чега се сви плаше руске крстарице „МОСКВА“ (ВИДЕО)

Evo zbog čega se svi plaše ruske krstarice „MOSKVA“ (VIDEO)

28 novembra 2015

N7156840Šta sve može da uradi moćna krstarica “Moskva”, koju je Rusija dopremila blizu Latakije i spremna je da „uništi sve što može ugroziti njenu vazdušnu bazu u Siriji”?

Krstarica „Moskva“ je vodeći brod Crnomorske flote, a u Siriju je poslata kao deo vojne nadgradnje u cilju jačanja bezbednosti vazduhoplovne baze u Latakiji.

Iz ruskog Generalštaba su poručili da će „Moskva“ pokrivati sve ruske avione i reagovati na bilo kakve potencijalne pretnje.

Krstarica „Moskva“ je ojačana protivvazdušnim raketnim kompleksom dalekog dometa S-300M „Fort“, njegove zalihe municije čine 64 rakete. „Fort“ može da pogodi ciljeve na rastojanju od 90 km sa brzinom leta rakete do 2.000 m/c.

Krstarica „Moskva“ je u suštini pomorski verzija dugog dometa vazdušnog odbrambenog sistema S-300. Pored raketa, ruski brod je naoružan sa antiraketnim i antipodmorničkim sistemima i torpedima.

Krstarica „Moskva“ može da pokrije celu južnu Tursku od Latakije, vodeći računa da odsad pa nadalje ruski avioni budu bezbedni u vazduhu.

(Blic)

KOMENTARI3 komentara

  1. Najhrabriji čovek na svetu says:

    Ja se uopšte ne plašim Moskve.

  2. borbena grupa says:

    Samo, ako nema odgovarajuću pratnju brodova za zaštitu, pre svega od podmornica...

  3. Samo u opštem ratu says:

    Moskva ima protivpodmorničke rakete. I to, znaš kakve... U suštini, svaki brod je meta, pa možee biti i u konvoju od 100 brodova. Ali uništenje broda ili aviona na kvarnjaka, kao što je Turska uradila, ima sasvim druge i nezgodne posledice. Primetno je da velike sile krajnje pažljivo izbegavaju takve akcije i ni jednom im se nije omaklo do sada. Malo su dali idiotu Erdoganiku zeleno svetlo, znajući da će da mu leti perje, ali ujedno će pažljivo analizirati kako Rusija reaguje. Imamo Kinu i Ameriku u nekoj kao konrontaciji na moeritam Kine, ali nema sukoba sa bombama. Dakle, svi ti brodovi se lagodno šetaju morima, sve do crnog petka. A onda će bežati sa onim što od njih preostane. Dakle, brodovi su najlepši u podzemnim skloništima, i u prvim fazama rata služiće samo kao transportna vozila ili će ispaljivati metke sa sigurnog odstojanja. Današnji ratni brodovi su u širem sukobu prošlost. Avioni se još mogu upotrebljavati, ali kad znamo da velike sile imaju sigurne metkove da sruše sve što jdan avion ispali, onda je taj avion takođe "ostario". To za nas ovakve kakvi smo, mi, indijanci, danci, poljaci, i ostala sitna boranija, jeste sila, ali uzalud. Pobeda nam nama ne donosi nikakvu prednost, osim mazohističkog uživanja divljaka sa Zapada. [Oni su prolupali u seksu i decu im sve više prave pravi, crni muškarci, koji su danas najcenjenije kurčine na Zapadu. A nije da nije. I Srbi su cenjeni kao mašine za pravljenje dece, stim što prvo moraju da kažu "Ma nisam ja Rus". I sva vrata im se otvaraju. Čak i vrata fabrika za pravljenje dece. Čak i Rus kad kaže "Ma njet, josono nisam Rus. Josono Đovani Grozni" i on dobija dozvolu da uđe na ta vrata. (Ne mogu ja drugačije da pišem. Ne da mi mama)]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *