ЕВО ЗБОГ ЧЕГА Србија не може да уђе у ЕВРОПСКУ УНИЈУ

EVO ZBOG ČEGA Srbija ne može da uđe u EVROPSKU UNIJU

8 avgusta 2019

Dejmon Vilson, izvršni potpredsednik Atlantskog saveta, političke sekcije NATO pakta, poručio je da Srbija mora da odustane od vojne saradnje sa Ruskom Federacijom ukoliko želi da postane punopravna članica Evropske unije!

On je naglasio da sve dok ima vojnotehničku saradnju sa Rusijom i nabavlja novo oružje i opremu iz ove zemlje, Srbija neće moći da uđe u EU.Štetno i neodgovorno

Vilson je potvrdio da nabavka ‘migova 29’, ruskih oklopnih vozila BRDM 2, novih tenkova i drugog naoružanja jeste veliki problem za Zapad. On je u intervjuu za ‘Glas Amerike’ istakao da je nedavna ruska donacija deset izviđačkih oklopnih vozila i vojnotehnička saradnja sa zvaničnim Kremljom „štetna i neodgovorna“!?! Ona je, prema njegovom mišljenju, posledica negativnog ruskog uticaja na Srbiju.

– To jeste pokušaj da se oslabi i onemogući normalizacija odnosa Beograda i Prištine. Put Srbije ka EU vodi samo kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom, a ne kroz rusko naoružanje, ne preko oružja iz Moskve. Sve dok je Kosovo otvoreno pitanje, videćemo ruske pokušaje, videćemo srpske igre i sve te kontroverzne odnose. Trenutne odluke mogu jako da štete samim ciljevima Srbije – naveo je Vilson i dodao da ipak razume da je Rusija uz Srbiju po pitanju Kosova u UN.

Pre samo nekoliko dana objavljena je i Vilsonova izjava da Srbija „pod hitno“ mora da reši problem Kosova, a da bi nagrada za taj sporazum moglo da bude i članstvo u EU.

– Ovo jeste prilika za Srbiju da razvije svoju ekonomiju, da poboljša potencijal radne snage i omogući bolju budućnost za sve one koji žele da ostanu u svojoj zemlji time što će ubrzati put ka EU – objasnio je ovaj funkcioner Atlantskog saveta i apelovao na zvanični Beograd da prestane sa diplomatskom ofanzivom za povlačenje priznanja Kosova i blokade njenog članstva u međunarodnim organizacijama.

Podsetimo, između Srbije i Rusije postoji više sporazuma o vojnotehničkoj saradnji i u našu zemlju je pre desetak dana stigao prvi kontingent od deset oklopnih izviđačkih vozila BRDM 2, koji su stigli kao donacija predsednika Vladimira Putina. Rumunija je tada zabranila da ovo naoružanje bude isporučeno preko njene teritorije zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji. Vozila su naposletku isporučena preko Mađarske, koja je dozvolila prelet.Neobavešteni Vilson

Komentarišući najnovije poruke Srbiji, general u penziji Vidosav Kovačević kaže da je Vilson očigledno neobavešten o našoj politici vojne neutralnosti.

– Mi uspešno sarađujemo i sa Istokom i sa Zapadom i nabavljamo naoružanje i od Rusije, ali i od Francuske. Ne vidim u čemu je problem. To je put kojim se teže ide, ali to je i jedini ispravni put. Ta sloboda koju smo ostvarili i teško je nosimo omogućava nam da ne moramo da trpimo ničije pritiske iako mnogi pokušavaju. Mi smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji, nećemo u NATO i zato smo trn u oku mnogima. Opredeljeni smo za EU i ostajemo na tom putu, ali to ne sme da nas koči. Danas i moćna Nemačka sarađuje s Rusijom i gradi ‘Severni tok’, pa kako onda od nas očekuju da uvodimo sankcije Moskvi?! – napominje Kovačević.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. Milan says:

  Ovaj radi za najbogatije ljude u SAD. Ovo je još jedna sračunata ucena sa ciljem porobljavanja i pljačkanja kolonije Srbijice. Moćnici koji vladaju sa državom-korporacijom SAD, a drže i američku ratnu industriju SAD, oni bi i nama Srbiji da prodaju svoje skupe avione naprimer kao Bugarskoj. Zatim koliko bi nas koštale nabavke svog ostalog naoružanja, a da bi bilo uskladjeno sa standardima NATO? Protiv koga ćemo mi uopšte ratovati da bi sve to nabavljali, a za veoma veoma skupe novce?

 2. milorad2 says:

  opet licimerne izjave sa zapada,brate da li oni misle da smo toliko glupi ili hoće da nas plaše.mislim i jedno i drugo je pričanje u vetar, nama je ovde jasno ZAŠTO nismo b primljeni u EU i to nema veze sa ruskim oružjem ili saradnjom sa rusijom, to ima veze sa njihovim NAPADOM na nas koji još uvek traje i koji oni još uvek misle da mogu nekako LAKO i BRZO da razreše u svoju korist i korist svojih marioneta na balkanu, alu tu LAKOG rešenja više NEMA i mislim da bi im bilo pametnije da povedu računa o NAŠIM SRPSKIM interesima ako misle da imaju bilo kakav DOBAR odnos sa nama.Treba ih komotno oterati u 3 pm dok ne nauče da budu učtivi i pristojni, a napada od njih više nema, mogu da nahuškaju ovu balkansku stoku na nas kao poslednje sredstvo ali oni se u taj rat neće mešati jer NE SMEJU.

 3. Cetnik says:

  A sa cim da branimo vase diplomate kad dolecu i odlecu iz zemlje i kako predsednik da promeni svest patriotama nego pricama o velikoj saradnji sa Rusijom a u realnosti sprovodi sve kako zapad kaze.

 4. doktrina soka says:

  Vojno industrijski lobij, treba da kupujemo staro gvozde americko,sve je u lovi.Oni ogulise zemlje clanice Nato-a,dovesti ce ih do prosijackog stapa,sto vise Amerika bude propadala EU ce vise placati vojsku Anmerike-Nato.

 5. opet ja says:

  Pa mi i nećemu u EU. To samo Vučko i Brnabićka ponavljaju. Britanija izlazi iz EU, verovatno zato što im je mnogo dobro bilo...

 6. triglav says:

  ocekujem da ce se rusi skoro uclanti u nato i raspustiti ovu organizaciju iznutra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *