ЕВО ЗБОГ ЧЕГА СУ АМЕРИКАНЦИ НАПУСТИЛИ АВГАНИСТАН

EVO ZBOG ČEGA SU AMERIKANCI NAPUSTILI AVGANISTAN

27 avgusta 2021

SAD nemaju potrebne resurse za nastavak vojne operacije u Avganistanu i zato napuštaju zemlju, rekao je bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.U intervjuu za Ukraina.ru rekao da Sjedinjene Države nemaju snage i sposobnosti da ostanu u Avganistanu. Prema njegovim rečima, jedan od glavnih razloga za povlačenje američkih trupa bio je nedostatak novca i resursa, uključujući i vojsku. Kedmi veruje da su Amerikanci „previše rasuti po celom svetu“.

On je primetio da bi za SAD bilo bolje da Avganistan ostane više proamerička država, koja je u neposrednoj blizini i Rusije i Kine. Međutim, Amerikanci nisu uspeli da ostvare svoje planove.

– Stoga, da bi ostali na glavnom pravcu koji imaju, a to je Kina i pokušaj da zaustave Kinu, moraju napustiti druge delove sveta – objasnio je Kedmi.

Prema rečima stručnjaka, američka vojska je bila uverena u svoju neograničenu moć i apsolutnu nekažnjivost, ali stvari stoje drugačije. Problemi leži u zlim mislima Sjedinjenih Država prema Rusiji ili Kini, a njihova vlastita slabost pokazala se značajnijom nego što su mislili.

KOMENTARI9 komentara

 1. petrovgrad says:

  Opljačkali sve što su mogli da opljačkaju, pokupili sve što im došlo do ruke, ispraznili banke, trezore, zlatne rezerve, strpali u avione i bežanija.

  • Goran says:

   Vracaju samo stvari na pocetak ostavili su 80 milijardi vrjesnog oruzija napravili bure baruta dodatno naoruzali talibane i stvorili situaciju kao 80 tih godina na ruskim granicama ' samo su vruc krompri uvalili rusima daopet islamski fundamentalizam prjeti ruskim muslimanskim republikama isto govno samo drugo pakovanje

 2. persida says:

  Opljackali deset biliona avganskih rezervi preko banaka, pa sad odjednom nemaju novca. Naivno objasnjenje. Otisli su u nadi da ce se Talibani kad tad sukobiti sa Rusijom. Prosto ko pasulj.

 3. Rista says:

  A jel taj Kedmi završio osnovnu školu? Koja naiva, majko mila. Ustvari, koristi naivnost patriota. Ide čoveku od ruke. Kao provereni američko-izraelski operator, on zna sve što treba patriotama sveta a pogotovo Istoka i sada lepo dopunjava svoju američko-izraelsku penziju i zabavlja patriote. Izraelska i američka obaveštajna služba su maltene jedno isto. Naravno da se Amerikanci preračunavaju i naravno da im Avganistan i mnoge druge pozicije nisu više potrebne na isti način kao decenijama unazad. Sada se prestrojavaju, ali Kedmi zna da to ne treba pričati patriotama. Neće voleti. Daj im žvaku i uzmi im pare. Dali iko misli da je jedna obaveštajana služba kao što je Mosad, ispustila Kedmija iz ruku pa on pomalo "odaje" tajne? Nije nego ga služba usmerava tamo gde joj treba. Da Kedmi ne priča ono što mu dozvoljeno, ne bi pričao duže od par dana. Dakle, dvostruko plaćen za dvostruki salto. Glumi odmetnutog bivšeg obaveštajca. Pa može mu se kad ima koga da navuče i uzme poneku siću. A aktivan je prilično u zadnji kraj.

 4. miki says:

  Talibani sad preuzimaju Avganistan, a za koju godinu ce ojacati do te mere da ce ugroziti kako Rusiju tako i Kinu i Iran. Pa vi pricajte da to nisu izracunali.

  • doktrina soka says:

   NARAVNO NAORUZATI CE IH DO ZUBA,PODMETNUTI 11.9 I SUTNUTI NA RUSIJU ILI KINU,SUMA SUMARUM IMA DA IH NEMA.

  • milorad5 says:

   grešiš miki talibani su seljaci i pastiri nemaju oni kapacitete nikoga da ugroze ,ali baš zato što su to što jesu ni njima niko NIŠTA nemože.

 5. milorad5 says:

  nema više para za nesmetanu trange-frange pljačku budžeta USA,jer budžet im je u rasulu,američka država je pred BANKROTOM i zato bežanija iz afganistana.Takvo "povlačenje" izvode samo mafijaške bande kad opljačkaju banku,BEŽI ŠTO BRŽE MOŽEŠ:)Sreća naša pa će bankrotirati uskoro sem ako ne odluče da bankrot prikriju SVETSKIM RATOM,oni znaju da će taj rat morati da bude nuklearan rat,ali ko zna kakav finansijski i ukupan društveni slom njima preti možda im se nuklearni rat učini kao prihvatljivije rešenje.ONI ekonomsku propast više ne mogu da izbegnu i to će biti kriza kakvu nisu videli od 1929 ali gora, MNOGO GORA u celom društvu.JER ovo danas nisu polupismeni radnici sa porodicama iz 1929, koje su mogli da jašu kako hoće.Sad imaju posla sa poluludim narkomanima i to će biti potpuno odmetnuti budući proletarijat, koji će brojati na milione finansijski ruiniranih pojedinaca, do gole kože opljačkane srednje klase i niže srednje klase, dobro naoružane i spremne na sve,a potpuno pogubljene u haosu i panici.Amerika se promenila, i to na gore, sve više liči na mordor zemlju u kojoj samo orci prosperiraju:)Biće haos tamo kad počne, nevidjen haos, afganistan je švajcarska šta će se po americi dešavati.Želeće da pobegnu ali neće moći nigde da pobegnu.To će biti posledica afganistanske pljačke,jugoslovenskog pljačkaškog pohoda ,iraka ,libije,sirije,koreje ,vijetnama i još gomile drugih napadnutih država.Više nema šta da se opljačka od američke države ostalo je samo STANOVNIŠTVO i sada će američki lešinari i ubice da se vrate kući, sa rada u inostranstvu, i počeće igranka ali ZA AMERIKANCE, sa istim onim šljamom koji je u njihovo ime i pod zaštitom njihove zastave PLJAČKAO SVUDA REDOM.Ima pravde u tome.

 6. Si Ju Leter Aligeder says:

  Ovaj scenario je trebao Americi da bi snimili novo najbolje holivudsko ostvarenje milionskog tiraža gledanog svuda u svetu pod nazivom "Lešinari kabula"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *