Ево због чега су Босанци пустили човека кога Србија тражи због Вучића

Evo zbog čega su Bosanci pustili čoveka koga Srbija traži zbog Vučića

8 novembra 2016

606833_tan2016-9-15-131942342-4_f

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je u ponedeljak Tanjugu hapšenje Jovana Jošila (35), po Interpolovoj poternici Srbije, koji je, kako je rekao, nakon saslušanja pušten na slobodu.

Mektić je objasnio da je Jošilo uhapšen na zahtev Srbije, koja ga tereti za udruživanja radi vršenja krivičnih dela i nelegalnog i nezakonitog posedovanja oružja.

– U zahtevu koji smo dobili od Srbije on (Jošil) se ne dovodi u vezu ni sa oružjem pronađenim u Jajincima u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, ni sa oružjem pronađenim u garaži na Novom Beogradu. Bar to u zahtevu nije navedeno. Da jeste, postupanje bi bilo drugačije – precizirao je Mektić.

Prema njegovim rečima, BiH i Srbija imaju bilateralni sporazum koji dozvoljava izručenje svojih državljana, ako za to postoji opravdani interes.

Jošil je u Sudu BiH, kaže Mektić, saslušan na okolnosti koje su navedene u Interpolovoj poternici Srbije, a nakon toga on je pušten na slobodu.

– Da je Srbija poslala šire obrazloženje i da je zatražila njegovo izručenje po osnovu tog bilaterlnog sporazuma, te da je ponudila dokaze, u tom slučaju bi bilo ozbiljnih razgovora za ekstradiciju uhapšenog – naveo je Mektić.

Inače, Jošil je rođeni Sarajlija, a nastanjen je u Banjaluci.

Federalni i banjalučki mediji objavili su ranije danas da je u Banjaluci uhapšena jedna osoba koja bi, kako je navedeno, mogla da ima veze sa oružjem pronađenim u blizini porodične kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, odnosno u garaži na Novom Beogradu.

Najpre je, naime, sarajevski portal Klix.ba objavio da je uhapšena osoba koja bi mogla biti dovedena u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima, a potom je RTRS, pozivajući se na nezvanična saznanja, javila da je reč o Jovanu Jošilu i da bi on mogao imati veze sa oružjem pronađenim u garaži na Novom Beogradu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Derim says:

    Picoustom treba publicitet jer nema nista pametno reći a nije nikad ni imao. Nikad niko nije ostavljao nezastićeno oruzje kraj puta sa namerom da izvrsi atentat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *