ЕВО ЗБОГ ЧЕГА Шведска, Француска и Немачка би да их Украјина освети код РУСИЈЕ

EVO ZBOG ČEGA Švedska, Francuska i Nemačka bi da ih Ukrajina osveti kod RUSIJE

16 avgusta 2022

Autor: Vladimir KORNILOV, RIA Novosti

U PRISTOJNOM društvu nije uobičajeno ozbiljno citirati, a još više analizirati reči „glavnog mačka Bajuna ukrajinske propagande“ Alekseja Arestoviča.On neprestano laže bez griže savesti i, što je najčudesnije, to ni ne krije. Ali, ovo što je rekao u intervjuusvom kolegi Dmitriju Gordonu ne može se zanemariti jer se Arestovič pozvao na ministra odbrane Ukrajine Alekseja Reznjikova.

Na njegov lični zahtev i po njegovom uputstvu.

Reč je o odlomku u kom Reznik opisuje sastanak sa zapadnim kolegama (ministrima odbrane) u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj. To se mora doslovno citirati:

„Svi su se sa mnom rukovali u Ramštajnu – svi! I govorili: „Molimo vas, dotucite gadove!“ Šveđani su dodali: „Za Poltavu!“ Francuzi: „Za Borodino!“ I tako dalje… Nemci su ćutali, ali su namigivali“.

Mora se pretpostaviti da su Nemci svojim namigivanjem tražili osvetu za Staljingrad. Ali oni se suzdržavaju da to kažu naglas.

U stvari, ova izjava je značajna i važna.

Nismo sumnjali da kolektivni Zapad rukama Ukrajinaca, kojih mu nije nimalo žao, pokušava da oslabi Rusiju, da nam se osveti za sve svoje prethodne poraze i istorijske uvređenosti.

U svim navedenim primerima bez izuzetka (u slučaju Borodina, Poltave i nepomenutog Staljingrada koji se podrazumevaa), naši preci su se borili i pobedili osvajače koji su upali u našu državu. A Evropljani sanjaju da se osvete za sve svoje poraze.

Ne sumnjamo da je tako. Međutim, Zapad to do sada nije direktno saopštavao, prikrivajući svoje prave težnje brbljanjem o „odbrani demokratije“ i o nekim „evropskim vrednostima“ koje niko od njih ne može ni da pravilno formuliše.

Reči Arestoviča/Reznikova potvrđuju da smo u pravu: da se Zapad u svom najavljenom krstaškom ratu protiv Rusije rukovodi političkom rusofobijom i istorijskim revanšizmom.

Prošlo je nekoliko dana, a Reznjikov ne opovrgava reči Arestoviča, čime zapravo potvrđuje rečeno. A Zapad se, pak, pravi da niko ništa slično nije rekao.

Ni jedan evropski ili američki medij nije na bilo koji način odreagovao na ovo važno priznanje prave prirode delovanja kolektivnog Zapada protiv Rusije. A rado citiraju Arestovičeve bajke o „ruskim porazima“

Primetili su sam intervju. Ali citiranje njihovih ministara odbrane, koji su otkrili pravu suštinu antiruske kampanje, iz nekog razloga nije izazvalo nikakvo interesovanje evropskih medija. A šteta jer se u tim rečima mogu prepoznati tektonski procesi preosmišljavanja budućnosti Evrope i famoznih „evropskih vrednosti“.

U njihovim rečima je priznanje da točak istorije vraća kontinent u mračna vremena. Uostalom, Evropa je sve ovo doživela 20-30-ih godina prošlog veka. Samo što je rusofobija tada cvetala pod brendom antikomunizma. U tome je cela razlika.

Posebno višeznačna su „namigivanja“ predstavnika Nemačke.

Ova providna aluzija mogla bi se otpisati kao šala Gordona i Arestoviča. Ali, svi smo slušali izjave nemačkih političara o odbijanju da se prizna istorijska krivica pred narodima Rusije. Bez toga je teško shvatiti govor kancelara Olafa Šolca pred Bundestagom 27. februara ove godine.

Jer, Šolc je tada svečano najavio smenu epoha, optužujući ruske vlasti da pokušavaju da „vrate sat unazad, u 19. vek i na borbu velikih sila“. Kao da te borbe nije bilo u 20. veku.

Izgleda da u Berlinu postoji nostalgija za 20. vekom i za vremenom koje je prethodilo „pomirenju između Rusa i Nemaca posle Drugog svetskog rata“ (što je Šolc takođe pomenuo dok se prisećao „prošlog doba“).

Nije slučajno što je jedan broj nemačkih i ruskih medija ovaj govor protumačio upravo kao zvanično odbijanje da se prizna istorijska krivica Nemačke.

Svakako nije slučajno ni što se u nizu zapadnih liberalnih medija sada pojavljuju analitički članci u kojima se sa vidnim zadovoljstvom fiksira „rađanje nove Nemačke“.

Ideološki megafon zapadnih liberala, magazin The Economist, ovo je učinio glavnom temom svog najnovijeg broja, poručivši čitaocima: „Zahvaljujući Vladimiru Putinu, najvažnija zemlja u Evropi se probudila“.

Da bi opisali svoje emocije, autori se nisu ustručavali ni da koriste govor japanskog cara Hirohita u kome je opravdao agresivne, osvajačke ratove svoje zemlje 1930-ih i 40-ih godina (opet, ne slučajna analogija).

The Economist piše da bi Nemačka sada mogla da se pretvori u „noćnu moru Rusije” – u „jačeg, smelijeg i odlučnijeg lidera ujedinjenije Evrope”.

I zaključuje: „Nemačkoj je bio preko potreban taj podsticaj“.

Verovatno će se neko iznenaditi, ali su britanski listovi ovo isto, od reči do reči, pisali o italijanskim fašistima i nemačkim nacistima pre jednog veka.

Tada su se posebno trudili list Daily Mail i njegov osnivač i vlasnik – prvi vikont Rotermer.

On se nije libio da lično potpiše članak pod naslovom „Ura za crnokošuljaše!“ objavljen januara 1934. u kojem je pozdravljao britanske i nemačke naciste.

Rotermer je u početku svoju ljubav prema nacistima objašnjavao željom da se zaustavi ofanziva „boljševizma“ u Evropi koji je u Britaniji bio povezivan sa Rusima.

Daily Mail je radi toga, zajedno sa tajnim službama, kreirao jedan od najrezonantnijih falsifikata 20. veka – takozvano „pismo Zinovjeva“ koje je zbacilo prvu laburističku vladu u Britaniji.

Tek kasnije, pošto se blisko približio Hitleru, lord Rotermer je agresiju svoje štampe usmerio uglavnom na Jevreje.

Porodica Rotermer i dalje poseduje Daily Mail, koji je i dalje jedan od najtiražnijih listova u Britaniji, a nastavlja da radi istu stvar!

Kao i pre 90 godina, britanska štampa nastavlja da hvali „promenu epoha“ u Nemačkoj. Kao i tada, ona otvoreno poziva „nemačkog orla“ da juriša na Rusiju.

Sasvim u duhu Daily Mail od pre jednog veka, The Economist izražava nadu da će „nova Nemačka“ ući u „sukob oko budućnosti kontinenta“ jer je to „prilika za Nemačku da povrati svoje mesto u srcu Evrope.“

Obratite pažnju na „povrati“.

To nije ništa manje providno od „namigivanja Nemaca“ u Ramštajnu radi „osvete za Staljingrad“.

Lideri i epohe se menjaju, a Zapad i dalje sanja o uništenju Rusije kao države. Od vremena Poltave, Borodina, Staljingrada, malo se toga promenilo u ovom smislu.

Ali, bilo bi im dovoljno da prelistaju udžbenike istorije pa da shvate dve elementarne istine: a) Rusija, uprkos svemu, uvek pobeđuje; b) pokušaji da se pobedi Rusija – završavaju kao strašne tragedije za one koji se u to upuste.

(Fakti)

KOMENTARI13 komentara

 1. Rista Bre says:

  Samo nezvanično, a vi znate da na kraju uvek ima i vatre sa nezvaničnim dimom. U vezi dejstava Ruske vojske preko zime, pojavila se vest sa ruske narodne strane, a narod ipak sve vidi i zna da poveže stvari, dakle Ruska 80. motorizovana brigada(ili jedinica bilo koje vrste) iz Sibira je poslata prema Ukrajini. To znači da ruske sibirske snage mogu biti pojačanje u zimskim uslovima sukoba u Ukrajini. Naravno, ohrabreni ovom vešću, pojavilo se i drugo predviđanje a to je da će neke jedinice izuzetno moćnih Ruskih Arktičkih snaga takođe biti poslate prema Ukrajini. Jeste, još uvek je leto, ali prase se goji daleko pre Božića.

  • persida says:

   Tacno, zapadne zemlje nisu vise nikakve nacije, VEC KORPORACIJE.

   • Duca says:

    Najzad, da se jednom složim sa tobom! Korporativni fašizam kojim rukovode bankari iz tzv. američkih federalnih rezervi je ono što se od početka 20. veka bori da zavlada svetom. Sa SAD su zavladali 1923. kada je Vudro Vilson potpisao da će ekonomskim sistemom amerike upravljati grupa privatnih bankara, a ko u kapitalizmu ima ekonomsku vlast, ima i svaku drugu. Zatim su zavladali evropom, preko "maršalovog plana" i brekvudskih sporazuma. Sad to nevaljali rusi i kinezi neće da prihvate, mnogi drugi se nećkaju, pa da vidimo kako će to dalje ići.

 2. Rista Bre says:

  Mnogo vesti juče. Kasnije ću ih nadam se, nekako uspeti da ih prenesem. Ima toliko novih događaja da jednostavno hoću sve da ih pokupim pre nego nešto objavim, naravno na svoj način. A ovo gore sa Germanima, to sekundarna stvar i sasvim očekivana. Nemačka je izložena "patnji" da se Germani naljute i da opet srljaju u ime Britanije i Amerike na Rusiju. To je još uvek daleko od stvarnosti, mada jeste istina. I to jedno vekovna istina, kao što se vidi u gornjem članku. Pa dobro, Francuzi pre dva veka, Nemci pre jednog veka, vremenski okvir još nije potpun, ali ostaje činjenica - Rusi ih uvek pomlate. Razlika danas je malo veća i više na stranu Rusije. Izgleda pomalo vrela za Germane i nadam se da Britanci neće uspeti da gurnu Nemce ponovo na Rusiju bez obzira što ih siluju već mesecima i filuju mržnjom. Pola shvatanja današnjih Nemaca nije postojalo pre jednog veka a još manje pre 80 godina i imam utisak da će to biti glavna brana za Nemce da ponovo krenu na Rusiju. Mnogi Nemci uopšte nisu za tako nešto. Toga nekad nije bilo među Nemcima.

  • Gagi says:

   Rista Bre... Ako obratis paznju, videces da sam u prethodnim tekstovima upravo prognozirao da ce svabe nasrnuti na Rusiju. Oni to MORAJU jer je takva raspodela zaduzenja u njihovoj katolickoj familiji. Mozda nam tada bude jasna uloga ovih izbeglica koje su dovukli u Evropu. Nikada se istorijska sustina nije promenila, samo se menjaju modaliteti i izmisljaju novi pristupi da bi se stare zrtve zbunile. Rusi su nam pokazali da kod njih te prevare nemaju efekta jer vrlo dobro znaju sa kim imaju posla.

   • Običan građanin says:

    Pošto su izbeglice vojno sposobni a većina ih je sa iskustvom ratovanja, da li će se možda formirati internacionalne brigade sa Bliskog istoka na strani Ukrajine? Da li možda, pored Katoličke crkve i poglavar Engleske crkve pretenduje da se obnovi monarhija u Rusiji i da oni na osnovu krvnog srodstva sa poslednjim monarhom Rusije, proglasi Carstvo V.B. i Rusije?

   • Rista Bre says:

    Veoma pažljivo pratim svaki tvoj komentar i kao što vidiš kasnije usvajam tvoja shvatanja. Bar ona koja nisam imao. Juče sam čitao neki pakosni članak koji je odgovorio na pitanje šta će biti posle Ukrajine? Odgovor je bio malo širi ali jeziv - Na vlast u Svetu će zasesti Svetska vlada! Još uvek razmišljam šta to treba da znači i šta se sve događa iza scene. Znam svaki pokret koji se dogodi u Ukrajini, ali to je najkraće rečeno lokalni sukob opšteg karaktera i skoro ceo Svet je umešan. Nema neutralnih. Zainteresovan sam za Ukrajinu jer me kopka dokle će Rusija ići. To je povezano i sa budućnošću Srbije. Ako zauzmu Odesu, to će biti znak da za Srbiju dolaze bolja vremena tokom ovog veka. Naši petokolonaši igraju na krilima Zapadne pomoći i podrške, ali oni nisu Srpski narod. Ja više volim Rusi dolaze. Na krilima vetra. Na drugoj strani je i Kina, ali Kina je još uvek strogo globalno orijentisana i to me zabrinjava. Isti taj pristup drugim državama ima i Rusija. Videli smo ulazak i ruskog kapitala u Srbiju i meni se to uopšte nije sviđalo. To je za mene samo manje zlo od svih zala oko nas. Kina je još veće zlo ali još uvek daleko bolje od Zapadnog zla investicija. Postavlja se pitanje - Zašto su tzv siromašni narodi PRISILJENI da prihvataju investicije bogatih država i koliko gube svoja bogatstva u tom slučaju? Ono što ispliva na površinu posle ovih vojnih manevara i sukoba, zaista može biti globalno zlo zavijeno u miroljubive prnje. To me pomalo plaši. Naročito Kina koja je sa svojim investicijama u stvari Amerika Dva, već danas, ali je prati umiljata miroljubivost. Eto, kreni malo u te vode pa da vidimo da li sam ja zbunjen ili...?

 3. milorad5 says:

  ruski intelektualci su u zabludi,NE POSTOJE više ni francuska ni nemačka a pogotovo ne švedska,to više nisu NACIJE sa nacionalnimponosom,mitom ili etosom to je gomila GO..na,nišči i bedni ostaci nečega što je prestalo da postoji,tako da je nemoguća ta scena to je izmislio reciklirani pripadnik ruske nacije koji još ima neki osećaj i delić duhovnosti kojoj je pripadao,rusi se bore protiv robota u ljudskom obliku makron i ostali odavno nisu ljudi u opšem značenju te reči.Ne znam šta su ali najbliže poredjenje njihovom moralu i ponašanju je medju sisarima PACOV.

  • persida says:

   Tacno, zapadne zemlje nisu vise nikakve nacije, VEC KORPORACIJE.

 4. RASPUCHIN says:

  Iz ovog teksta je jasnije i šta se nama , Srbima , dešavalo (pa recimo) od kraja osamdesetih. U stvari , sve je to dio projekta opisanog u izvrsnom tekstu gore. Ono što je najžalosnije za sve ovo postoje brojni dokazi i ne pominjem slučajno i uporno datum : 02.01.1989.g.kada je čitava akcija započela. Naravno , sve ovo švabe ne bi mogle bez podrške i pomoći Britanije , Amerike i Vatikana.

 5. Kosovac says:

  Zapadne zemlje nisu više nikakve nacije, već SOROŠOIDNE GRUPACIJE - kolektivi kojima upravlja jedan Tajni nepomenik (nije Soroš). ……………Zapadne zemlje, po najbližem poređenju njihovog morala i ponašanja među sisarima su PACOVI. Naročito ako se porede neke tamo „Evropske Vrednosti“. ……………Zvanična definicija Evropske Unije (prepisano): Evropska unija se razlikuje od drugih, savremenih međunarodnih organizacija, po tome što je karakteriše princip NADNACIONALNOSTI. Nadnacionalnosti EU doprinose i zakonodavne aktivnosti ovih organa, koji po sebi predstavljaju jedan od izvora KOMUNITARNOG prava, usvajanje obavezujućih akata (regulative) koje obavezuju sve države članice i koje, osim direktne primenljivosti, imaju i svojstvo neposrednog dejstva jer OBAVEZUJU FIZIČKA I PRAVNA LICA u državama članicama. Konačno, postojanje sudskog organa čija je nadležnost obavezna, odluke obavezujuće i konačne, daje potpun okvir NADNACIONALNOM institucionalnom okviru EU.

 6. Baki says:

  Uprošteno, ovo je udar na Pravoslavlje i običajne vrednosti naroda !

 7. Gagi says:

  Neka kolege izuce koliko je Srbija bila tehnoloski savremena pre II sv. rata. Posle toga nam stize internacionalni katolocki nadnacionalizam i masonsko "drugarstvo". Otese nam drzavu i kosti predaka i stvorise nam kazan gde u tu njihovu kiselu corbu ubacuju svakakve sastojke i zacine. Medju prvima u Evropi smo napravili autobus,imali smo fabriku aviona, tramvaj smo takodje medju prvima uveli. Dok smo mi posle II rata kaskali sa "nasim drugovima", ta Evropa se razvijala na nase oci. Danas je situacija apsolutno ista, dok ozbiljne drzave gledaju svoja posla i svoj narod, nas ponovo zaludjuju nekim Evropskim bratstvom sa narodima koji su nam prolili ogromne kolicine krvi. Tendenciozno i uporno izbegavamo zajednistvo sa bracom, koja su nam UVEK u istoriji pomagala da nas OVI NOVI prijatelji ne uniste i izjure sa ovog zivotnog prostora. Cinjenice su vrlo proste i vidljive, e sada, novi modaliteti za razna zaludjivanja su na sceni, njih razglabaju i sprovode siti i napiti naslednici bivsih prevaranata. Vrlo se dobro zna KO je to kroz celu istoriju satirao narode po svetu i otimao njihova zivotna dobra, sta je to danas drugacije. Mozda "novi pristupi" i razne "zavrzlame" koje nas odaljuju od sustine, mogu doprineti sludjivanju i zbunjivanju naroda. Nazalost, to sve sprovode i organizuju oni koji se zovu "srbi".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *