ЕВРОПА БЕСНА: Ударају на Орбана! НОВИ СУКОБ У ЕВРОПИ

ЕВРОПА БЕСНА: Ударају на Орбана! НОВИ СУКОБ У ЕВРОПИ

21 новембра 2018

Европски комесар Јоханес Хан затражио објашњење од мађарског премијера о бившем македонском премијеру Николи Груевском, који је добио азил у Мађарској.

“Примио сам извештај о Мађарској одлуци да одобри политички азил бившем македонском премијеру Николи Груевском. Ако се ова информација потврди, очекујем разумно објашњење за то од стране Виктора Орбана”, написао је Хан, преноси РТС.“Јака владавина права један је од темељних критеријума за приступање ЕУ. Након година одустајања, регион напредује у овом подручју, укључујући кривично право. Сви суседи држава чланица ЕУ требали би подржати тај процес. То је питање веродостојности Европе”, нагласио је европски комесар у твиту.

Никола Груевски напустио је Македонију 11. новембра под још неразјашњеним околностима и прешао у Албанију, одакле је, преко Црне Горе и Србије, стигао у Мађарску. Груевски је у тој земљи затражио политички азил.

Македонске власти су потерницу за Груевским расписале 13. новембра, када се некадашњи македонски премијер већ налазио у Мађарској.

Груевски је навео да влада у Скопљу “жели да му одузме слободу користећи недемократске методе и злоупотребљавајући правосудни систем у Македонији”.

(РТС)

KOMENTARI3 коментара

  1. Mitch says:

    Da li ta "jaka vladavina prava" ukljucuje I tajno trovanje Milosevica i drugih Srba u zatvoru? Moza je ta ista jaka pravda bila namenjena Gruevskom.

  2. Velika Metla says:

    "Jaka vladavina prava jedan je od temeljnih kriterijuma za pristupanje EU. Nakon godina odustajanja, region napreduje u ovom području, uključujući krivično pravo. Svi susedi država članica EU trebali bi podržati taj proces. To je pitanje verodostojnosti Evrope”, naglasio je evropski komesar u tvitu. "Је ли и владавина права била и у Македонском парламенту где сте претили,уцењивали и плаћали да поставите оно ппсето Заева на власти? Јооооооооооооој,љигава ббагро непримерена!

  3. Budi Bog s nama says:

    Došlo vreme da pravedne osuđuju, da nedužne proganjaju i da smišljaju zlo još veće. Uzdamo se u Gospoda našeg i Spasitelja jer će svi dobiti po delima svojim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u