ЕВРОПА БЕСНА: Ударају на Орбана! НОВИ СУКОБ У ЕВРОПИ

EVROPA BESNA: Udaraju na Orbana! NOVI SUKOB U EVROPI

21 novembra 2018

Evropski komesar Johanes Han zatražio objašnjenje od mađarskog premijera o bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom, koji je dobio azil u Mađarskoj.

“Primio sam izveštaj o Mađarskoj odluci da odobri politički azil bivšem makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom. Ako se ova informacija potvrdi, očekujem razumno objašnjenje za to od strane Viktora Orbana”, napisao je Han, prenosi RTS.“Jaka vladavina prava jedan je od temeljnih kriterijuma za pristupanje EU. Nakon godina odustajanja, region napreduje u ovom području, uključujući krivično pravo. Svi susedi država članica EU trebali bi podržati taj proces. To je pitanje verodostojnosti Evrope”, naglasio je evropski komesar u tvitu.

Nikola Gruevski napustio je Makedoniju 11. novembra pod još nerazjašnjenim okolnostima i prešao u Albaniju, odakle je, preko Crne Gore i Srbije, stigao u Mađarsku. Gruevski je u toj zemlji zatražio politički azil.

Makedonske vlasti su poternicu za Gruevskim raspisale 13. novembra, kada se nekadašnji makedonski premijer već nalazio u Mađarskoj.

Gruevski je naveo da vlada u Skoplju “želi da mu oduzme slobodu koristeći nedemokratske metode i zloupotrebljavajući pravosudni sistem u Makedoniji”.

(RTS)

KOMENTARI3 komentara

  1. Mitch says:

    Da li ta "jaka vladavina prava" ukljucuje I tajno trovanje Milosevica i drugih Srba u zatvoru? Moza je ta ista jaka pravda bila namenjena Gruevskom.

  2. Velika Metla says:

    "Jaka vladavina prava jedan je od temeljnih kriterijuma za pristupanje EU. Nakon godina odustajanja, region napreduje u ovom području, uključujući krivično pravo. Svi susedi država članica EU trebali bi podržati taj proces. To je pitanje verodostojnosti Evrope”, naglasio je evropski komesar u tvitu. "Je li i vladavina prava bila i u Makedonskom parlamentu gde ste pretili,ucenjivali i plaćali da postavite ono ppseto Zaeva na vlasti? Joooooooooooooj,ljigava bbagro neprimerena!

  3. Budi Bog s nama says:

    Došlo vreme da pravedne osuđuju, da nedužne proganjaju i da smišljaju zlo još veće. Uzdamo se u Gospoda našeg i Spasitelja jer će svi dobiti po delima svojim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *