ЕВРОПА ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ! Најгласније звецкање оружјем до сада

ЕВРОПА ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ! Најгласније звецкање оружјем до сада

4 августа 2023

У случају опасних догађаја на граници, хеликоптери су наоружани, спремни за борбу, рекао је заменик начелника Генералштаба војске Пољске, генерал Марек Соколовски.

Заменик начелника Генералштаба војске Пољске, генерал Марек Соколовски, најавио је да су посаде пољских војних хеликоптера спремне да, по потреби, употребе оружје на граници са Белорусијом.Према његовим речима, борбени хеликоптери су 2. августа пребачени у гранично подручје Пољске и Белорусије.

– У случају опасних догађаја на граници, хеликоптери су наоружани, спремни за борбу – рекао је Соколовски током састанка са министром одбране Мариушем Блашаком, преносе РИА Новости.

Пољско Министарство спољних послова је 1. августа саопштило да је позвало отправника послова Белорусије због два хеликоптера који су „нарушили ваздушни простор Пољске.“

Након тога, пољски министар одбране Мариуш Блашчак наредио је повећано присуство трупа и борбених хеликоптера на граници са Белорусијом.

Белоруско Министарство одбране је, са друге стране, саопштило да су оптужбе нетачне, као и да је њихова сврха правдање нагомилавања пољских снага у близини границе.

Белорусија је 2. августа предала Пољској доказе о одсуству било каквих основа за оптужбе за кршење границе од стране хеликоптера, док је из Стејт департмента поручено да САД за сада не види основ за коришћење принципа колективне одбране НАТО-а у вези са оптужбама Пољске.

KOMENTARI4 коментара

 1. Rocky Harmonis says:

  Znaci poljacima su vojni helikopteri NAORUZANI ! :-))))))))))))))))

 2. Srbski vitez says:

  Poljske vatikanske nakaze izgleda baš hoće po svaku cenu da isprobaju na samima sebi efikasnost dejstva ruskog hipersoničnog arsenala! Zar oni stvarno veruju da će ih kauboji braniti!?? Samo neka veruju...kad se probude u paklu definitivno će se uveriti u suprotno! Ali tada će biti kasno...

 3. padre says:

  Mnogo se puvaju ovi Poljaci, a zadnji put su pobedili pre 350 godina, kad je Sobieski spasao Beč od Osmanlija!

 4. Velika Metla says:

  Коме је чудно да ће Европа да плати тај није упућен ни у основне животне постулате. Све шта је Европа радила другима вратиће јој се. У то нема сумње.Није џаба речено " све се враћа, све се плаћа ".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u