ЕВРОПА ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ! Најгласније звецкање оружјем до сада

EVROPA ĆE EKSPLODIRATI! Najglasnije zveckanje oružjem do sada

4 avgusta 2023

U slučaju opasnih događaja na granici, helikopteri su naoružani, spremni za borbu, rekao je zamenik načelnika Generalštaba vojske Poljske, general Marek Sokolovski.

Zamenik načelnika Generalštaba vojske Poljske, general Marek Sokolovski, najavio je da su posade poljskih vojnih helikoptera spremne da, po potrebi, upotrebe oružje na granici sa Belorusijom.Prema njegovim rečima, borbeni helikopteri su 2. avgusta prebačeni u granično područje Poljske i Belorusije.

– U slučaju opasnih događaja na granici, helikopteri su naoružani, spremni za borbu – rekao je Sokolovski tokom sastanka sa ministrom odbrane Mariušem Blašakom, prenose RIA Novosti.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je 1. avgusta saopštilo da je pozvalo otpravnika poslova Belorusije zbog dva helikoptera koji su „narušili vazdušni prostor Poljske.“

Nakon toga, poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak naredio je povećano prisustvo trupa i borbenih helikoptera na granici sa Belorusijom.

Belorusko Ministarstvo odbrane je, sa druge strane, saopštilo da su optužbe netačne, kao i da je njihova svrha pravdanje nagomilavanja poljskih snaga u blizini granice.

Belorusija je 2. avgusta predala Poljskoj dokaze o odsustvu bilo kakvih osnova za optužbe za kršenje granice od strane helikoptera, dok je iz Stejt departmenta poručeno da SAD za sada ne vidi osnov za korišćenje principa kolektivne odbrane NATO-a u vezi sa optužbama Poljske.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rocky Harmonis says:

  Znaci poljacima su vojni helikopteri NAORUZANI ! :-))))))))))))))))

 2. Srbski vitez says:

  Poljske vatikanske nakaze izgleda baš hoće po svaku cenu da isprobaju na samima sebi efikasnost dejstva ruskog hipersoničnog arsenala! Zar oni stvarno veruju da će ih kauboji braniti!?? Samo neka veruju...kad se probude u paklu definitivno će se uveriti u suprotno! Ali tada će biti kasno...

 3. padre says:

  Mnogo se puvaju ovi Poljaci, a zadnji put su pobedili pre 350 godina, kad je Sobieski spasao Beč od Osmanlija!

 4. Velika Metla says:

  Kome je čudno da će Evropa da plati taj nije upućen ni u osnovne životne postulate. Sve šta je Evropa radila drugima vratiće joj se. U to nema sumnje.Nije džaba rečeno " sve se vraća, sve se plaća ".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *