ЕВРОПА ЋУТИ И ОДОБРАВА: Хрватица која је у Европском парламенту прети – „ОЧИСТИЋЕМО ХРВАТСКУ ОД СРБА“

EVROPA ĆUTI I ODOBRAVA: Hrvatica koja je u Evropskom parlamentu preti – „OČISTIĆEMO HRVATSKU OD SRBA“

2 aprila 2019

Hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu koja je doprinela zabrani distribucije jednog lista iz Srbije u tu instituciju i ranije iznosila šovinističke, antisrpske i neoustaške stavove: „Molite Boga da ne krenemo da čistimo, jer ćete imati puno Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju“!

Zabrana srpskog „Kurira“ u Evropskom parlamentu od strane Ruže Tomašić samo je jedna u nizu bezobzirnosti ove hrvatske političarke. Podsetimo, Tomašićeva se pohvalila se da je izbacila srpski „Kurir“ iz Evropskog parlamenta i da ga poslanici više ne dobijaju uz ostale novine.Ovakva retorika i stav hrvatske političarke, i pored svega, ne bi trebalo toliko da nas začudi. Od nje se to donekle i moglo očekivati jer se radi o ženi koja je pre neku godinu pretila etničkim čišćenjem Srba iz Hrvatske.

Zato i ne treba da začudi što takva osoba sada pribegava najgrubljoj cenzuri zabranjujući srpski „Kurir“ u Evropskom parlamentu.

Ruža Tomašić je u maju 2015. godine, komentarišući izjavu tadašnjeg srpskog ministra rada Aleksandra Vulina da Hrvatska ne treba Srbiji da deli lekcije već da pogleda u svoje dvorište, rekla:

– Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imaće oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju.

Samo pola godine ranije Tomašićeva je takođe u javnost izašla sa neprimerenom izjavom rekavši da „Srbija nije raskrstila s mračnom prošlošću i da nije promenila agresivnu politiku iz devedesetih.“

O kakvoj se pre svega ličnosti radi pokazuje i njena izjava iz 2013.

Naime na konstataciju Milorada Pupovca koji je rekao da se samo sedam odsto mladih u anketi izjasnilo da bi za partnera htelo osobu druge nacionalnosti, a samo 15 posto stranca za komšiju, reagovala je Ruža Tomašić.

– U čemu je problem ako je sedam posto mladih reklo da želi da se uda za Srbina? Ja ne želim da se moje dete uda ni za Srbina, ni za Mađara, ni za Italijana, ni za Nemca. Volela bih da moje dete i unuci govore hrvatskim jezikom – poručila je Tomašić.

KOMENTARI7 komentara

  • Ivana says:

   Lepa ta neonacistička eu u kojoj je ustaštvo dika i tu Vučić gura Srbe protiv volje naroda.

 1. Za Srbiju says:

  I .... Koji je naš odgovor?

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Po faci joj se vidi da je kao i svaki drugi ujos poluretardirana. Bolje neka se pozabavi sa belom kugom koja KROmanjonijom vlada sve od '90-te neprekidno i enormnom emigracijom jer KROmanjoncima je dosadilo da kopaju po kontejnerima i slušaju "junačke" ispade ovog tipa od kojih nema leba. Zbog ovakvih tupavih političara koji blebeću a ne rade na standardu njih je sa 4,7 mil.'91. palo na sadašnjih 3,2 mil.a emigracija im se sve više ubrzava i za 5 godina tamo će biti samo gerijatrija i državni službenici totalno slupani bankrotom; u to vreme Ruža će da uživa EU penziju :-)))

 3. petrovgrad says:

  Kako ne primiše Hrvatsku u EU pre 25 godina, do sada bi bila očišćena od Hrvata. Sada moramo da čekamo još 20 godina, ali ko čeka taj dočeka.

 4. Kulak says:

  Ne voli ona nas, ne volimo ni mi nju.

  • Istina booli says:

   Sad če žena umreti od žalosti......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *