ЕВРОПА ДРХТИ: Руски авион Ту-214 изнад Медитерана (ВИДЕО)

EVROPA DRHTI: Ruski avion Tu-214 iznad Mediterana (VIDEO)

25 januara 2020

Ruske vazduhoplovne snage rasporedile su 25. januara napredni izviđački avion Tu-214R u Siriji.

Manu Gomez, posmatrač civilnog i vojnog vazduhoplovstva, primetio je avion iznad istočnog Sredozemlja, dok je bio na putu za vazdušnu bazu Hmeijmim na sirijskoj obali.Tu-214R, koji je zasnovan na avionu aviona Tu-204, predstavlja platformu za prikupljanje obaveštenja, ciljanje, razvijen za obaveštajne misije (SIGINT) i elektronska obaveštavanja (ELINT).

Jedan od najvažnijih sistema vazduhoplova je MRK-411 radar sa sintetičkim otvorom (SAR) koji je bočni, a koji je optimalan za otkrivanje objekata koji se kreću kopnom. Sistem takođe poseduje opremu za presretanje elektronskih komunikacija, koja može da mapira i identifikuje zemaljske elektronske odašiljače, bilo da su radarski, radio ili mikrotalasni.

Avion je takođe opremljen optičkim sistemom Fraktsia, koji se koristi da bi se vizuelno locirali i pratili kopneni ciljevi dan i noć sa velikih udaljenosti.

Tu-214R je raspoređen u Siriji 2016. godine kako bi podržao veliku operaciju koja je dovela do punog oslobađanja grada Alepo. Avion je pomogao u pronalaženju položaja, opreme i praćenja njihovih kretanja i okupljanja.

Sirijska arapska vojska (SAA) izvodi dva opsežna napada u blizini grada Alepo i na jugoistoku Idliba. Tu-214R je verovatno raspoređen da podrži ove operacije.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. doktrina soka says:

    Rusi su se stvarno dobro opremili,svaka cast. Samo jos dati izjavu u svetske medije "nedo vam Bog da probate napasti ruski narod bioloskim oruzjem kao u Kini,jer napadamo odmah iz sveg naoruzanja!"Pa mislite sta ce vas snaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *