ЕВРОПА ЈЕ ПОКЛЕКЛА: Немци купили додатних 2,5 милиона вакцина СПУТЊИК ВЕ

EVROPA JE POKLEKLA: Nemci kupili dodatnih 2,5 miliona vakcina SPUTNJIK VE

8 aprila 2021

JEDAN od ključnih razloga zbog kojih NATO i dalje postoji jeste i držanje Nemačke pod kontrolom anglosaksonskih članica zapadne vojne alijanse.

Bitni segment te kontrole je i sprečavanje zbližavanja Berlina sa Moskvom.Sprečavanje – kako se najčešće govori – objedinjavanja nemačkih tehologija i ruskih prirodnih resursa. Međutim, stvari se menjaju.

Nemačka se okreće – silom prilika i bez imalo oduševljenja – ruskim znanjima i visokim tehnologijama.

Bavarska je potpisala ugovor o isporuci ruskih vakcina Sputnjik V, čime je ova nemačka savezna pokrajina osigurala dodatnih 2.5 miliona doza, saopšteno je danas u Minhenu.

«Ako Sputnjik V dobije zeleno svetlo u Evropskoj uniji, Bavarska bi trebala dobiti dodatnih 2.5 miliona doza vakcina“, rekao je bavarski premijer Markus Zeder.

On je objasnio da bi „još tokom dana“ savezna pokrajina Bavarska s jednom kompanijom u Ilertisenu trebala potpisati odgovarajuće predugovore o isporuci ruske vakcine.

Zeder je objasnio da bi vakcina, u slučaju dozvole Evropske agencije za lijekove (EMA), u Bavarsku trebalo da stigneu junu, čime bi bili dodatno povećani kapaciteti za vakcinisanje.

Komapnija u bavarskom Ilertisenu bi nakon zelenog svetla iz Brisela trebala i proizvoditi rusku vakcinu Sputnjik V.

Ovo je postalo moguće i zato što je Bavarska manje od svih drugih nemačkih pokrajina potčinjena vladi u Berlinu i zato što je – ako se izuzmu oblasti koje su bile u sastavu bivšee Istočne Nemačke – najmanje opterećena rusofobijom.

Vlasti u Minhenu, povrh svega, ne žele da se više uspinju pomoću problematičnog briselskog antiepidemijskog užeta.

Savezni ministar zdravstva Jens Špan u srijedu s pokrajinskim ministrima zdravstva raspravlja o pitanju drugog vakcinisanja onih osoba koje su kao prvu dozu primile AstraZeneca, kojom se u međuvremenu ne vakcinišu osobe mlađe od 60 godina.

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Sudbina stigla. U Britaniki, Meriki i Rusiji, to je Sputnjik Vi. U Srbiji Sputnjik Ve. A u Germaniji je Sputnjik Fau. Jeste, jeste...ako se sećate, Nemci gradili Fau1 i Fau2 da isporuče Rusiji za vreme onda, ali sudbina je htela da Rusi isporuče Nemačkoj Fau0. Ma nisu Rusi tek tako dali Sputnjiku drugo ime Fau. Jel to makar i jednog Germana asocira na nešto? Joooj, koja svemirska pravda!

  • Mr.Macola says:

   De ti meni reci sta si ti pio? I ja bi malo...

   • Rista says:

    Uopšte mi nije jasno što si se javio kad si toliko glupav? Ili si toliko glup da čak i ne znaš da si glup. Pa raspitaj se malo kod dece. Možda ti i objasne.

 2. Rista says:

  Auuu bre, Rusi ćute i polako uzimaju lovu skoro već od 4 milijarde ljudi i polako se šire. Slušaj, Rusi im prodaju tehnologiju. Pa to je da ne veruješ a mazgovi zapada samo sagli glavu i pokušavaju da lupaju zabrane, ali ne ide brate mili. Ruski jezik je preko Sputnjika osvojio Svet preko noći već drugi put. I to bez ikakve propagande a Sputnjik je po ko zna koji put zadao težak udarac Zapadu. Zapad i ne pokušava neku medijsku šaradu. Jednostavno, ispašće smešan. Odavno se nisam obradovao nečemu iz Rusije, kao kinžalima i Sputnjiku bilo koje vrste.

 3. Pingback: Čija je medicina najbolja na svetu ili Bavarska kupuje 2.5 miliona ruskih vakcina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *