ЕВРОПА ЈЕ ПОКЛЕКЛА: Немци купили додатних 2,5 милиона вакцина СПУТЊИК ВЕ

ЕВРОПА ЈЕ ПОКЛЕКЛА: Немци купили додатних 2,5 милиона вакцина СПУТЊИК ВЕ

8 априла 2021

ЈЕДАН од кључних разлога због којих НАТО и даље постоји јесте и држање Немачке под контролом англосаксонских чланица западне војне алијансе.

Битни сегмент те контроле је и спречавање зближавања Берлина са Москвом.Спречавање – како се најчешће говори – обједињавања немачких техологија и руских природних ресурса. Међутим, ствари се мењају.

Немачка се окреће – силом прилика и без имало одушевљења – руским знањима и високим технологијама.

Баварска је потписала уговор о испоруци руских вакцина Спутњик V, чиме је ова немачка савезна покрајина осигурала додатних 2.5 милиона доза, саопштено је данас у Минхену.

«Ако Спутњик V добије зелено светло у Европској унији, Баварска би требала добити додатних 2.5 милиона доза вакцина“, рекао је баварски премијер Маркус Зедер.

Он је објаснио да би „још током дана“ савезна покрајина Баварска с једном компанијом у Илертисену требала потписати одговарајуће предуговоре о испоруци руске вакцине.

Зедер је објаснио да би вакцина, у случају дозволе Европске агенције за лијекове (ЕМА), у Баварску требало да стигнеу јуну, чиме би били додатно повећани капацитети за вакцинисање.

Комапнија у баварском Илертисену би након зеленог светла из Брисела требала и производити руску вакцину Спутњик V.

Ово је постало могуће и зато што је Баварска мање од свих других немачких покрајина потчињена влади у Берлину и зато што је – ако се изузму области које су биле у саставу бившее Источне Немачке – најмање оптерећена русофобијом.

Власти у Минхену, поврх свега, не желе да се више успињу помоћу проблематичног бриселског антиепидемијског ужета.

Савезни министар здравства Јенс Шпан у сриједу с покрајинским министрима здравства расправља о питању другог вакцинисања оних особа које су као прву дозу примиле AstraZeneca, којом се у међувремену не вакцинишу особе млађе од 60 година.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Судбина стигла. У Британики, Мерики и Русији, то је Спутњик Ви. У Србији Спутњик Ве. А у Германији је Спутњик Фау. Јесте, јесте...ако се сећате, Немци градили Фау1 и Фау2 да испоруче Русији за време онда, али судбина је хтела да Руси испоруче Немачкој Фау0. Ма нису Руси тек тако дали Спутњику друго име Фау. Јел то макар и једног Германа асоцира на нешто? Јооој, која свемирска правда!

  • Mr.Macola says:

   De ti meni reci sta si ti pio? I ja bi malo...

   • Риста says:

    Уопште ми није јасно што си се јавио кад си толико глупав? Или си толико глуп да чак и не знаш да си глуп. Па распитај се мало код деце. Можда ти и објасне.

 2. Риста says:

  Аууу бре, Руси ћуте и полако узимају лову скоро већ од 4 милијарде људи и полако се шире. Слушај, Руси им продају технологију. Па то је да не верујеш а мазгови запада само сагли главу и покушавају да лупају забране, али не иде брате мили. Руски језик је преко Спутњика освојио Свет преко ноћи већ други пут. И то без икакве пропаганде а Спутњик је по ко зна који пут задао тежак ударац Западу. Запад и не покушава неку медијску шараду. Једноставно, испашће смешан. Одавно се нисам обрадовао нечему из Русије, као кинжалима и Спутњику било које врсте.

 3. Pingback: Čija je medicina najbolja na svetu ili Bavarska kupuje 2.5 miliona ruskih vakcina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u