EVROPA NA IVICI RATA: Putin drastično menja vojnu strategiju!

EVROPA NA IVICI RATA: Putin drastično menja vojnu strategiju!

3 septembra 2014

Putin RussC000005DC-695_964x564Rusija je danas objavila da hitno kreće u izmenu svoje vojne strategije kako bi reagovala na pojačanu prisutnost NATO-a na istoku Evrope, piše Bi-Bi-Si.

Prema rečima visokopozicioniranog savetnika u Kremlju Mihaila Popova, ove promene su odraz pogoršanih odnosa Rusije sa Amerikom i NATO-om.

NATO je, naime, juče objavio da planira da oformi posebnu jedinicu za brzo delovanje koja bi u roku od 48 sati od naredbe mogla da sa svojih 4.000 članova dođe i pomogne u odbrani neke od svojih zemalja članica koje bi se našle u opasnosti zbog moguće agresije Rusije.

Službeni Kijev proziva Moskvu da je pokrenula veliki rat protiv Ukrajine, a ukrajinski ministar odbrane, podsetimo, tvrdi da je ovo najveći sukob u Evropi još od Drugog svetskog rata.

Zamenik glavnog sekretara ruskog Veća za nacionalnu sigurnost Mihail Popov rekao je da se „vojna infrastruktura država članica NATO saveza sve više približava ruskim granicama“ i da se Moskva zbog toga oseća ugroženom.

Nedavno je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio da će njegova država pokušati da uđe u NATO:

– Planovi NATO-a su dokaz želje američkih i NATO lidera da nastave sa politikom jačanja napetosti u odnosima sa Rusijom – prokomentarisao je kratko Popov.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u utorak je rekao da ideja o ukrajinskom učlanjenju u NATO podriva napore za postizanje mira na istoku države.

Izvor: Dnevno.rs

KOMENTARI4 komentara

 1. marko says:

  Intermagazin je veoma citani portal zbog realnog prenosenja vesti i dobro analiziranih statija. Ali ovom naslovom kao da se polako priklucuje huskackima rata! EVROPA NA IVICI RATA? NISTE U PAVU !!!!

 2. Enky says:

  Nije samo evropa na ivici rata,ceo svet je na ivici rata!Što se sva ova sranja dešavaju već 25 g.-pa zato sto ponestaju prirodni resursi za život.Ko ima najviše a ne koristi ih 100%,pa Rusija.Ko voli da otima i ratuje pa amerika i one ješe sa vol strita.Tek će biti sranja,kao u apokaliptičnim filmovima.Zato predlažem,ko malo razmišlja-razumeće.Moramo se vratiti na sela,naša brda i planine.Pokrenuti poljoprivredu,obradjivati njive,voćarstvo,povrtarstvo.Uzgajati domaću živinu i da se čovek ne plaši,šta ima da jede.Jel vidite da hrana nije ista kao pre 25-30godina.Sve je zatrovano i modificirano a sve da bi se vise trovali.Srbija je izgubila državnost.Svi njeni političari su nam nametnuti sa zapada i polako uništavaju deo po deo Srbije.Sad preko nametnutih poreza i doprinosa,polako uništavaju srž našeg društva a to je porodica.Mnogi će ostati bez kuća i imovine i zato će im se rasturati porodice i doći do tragičnih događaja.Političare to neće biti briga,jer to je njihov cilj.Za njih će uvek imati jer će uvek otimati od naroda.Za Srbiju će biti spas ako se pojavi neki novi Karađorđe,da potera raju na Beograd!

 3. Zivojka Serb says:

  PUTIN je danas izvadio MIROVNI UGOVOR iz 7. TACAKA za Ukrajinu - za vreme Presse-izvestaja pri poseti Mongoliji. Porosenko je sa tim ugovorom saglasan - Jazenjuk ga odbacuje, ostali su skepticni. PUTIN zeli izmedju ostalog NESMETANO izvedeno svetsko prvenstvo u fudbalu - koje 2018. treba da bude u Rusiji odigrano. Znaci, svako gleda svoje interese, a to sto Rusi iz Donbasa i Luganska ne zele da budu u sklopu Ukrajine - nikoga ne interesuje: PRODATI SU ovog puta, zbog evtl. profita Rusije tek u 2018. godine! http://internetz-zeitung.eu/index.php/2377-ru%C3%9Fland-stellt-kriegsgerassel-der-nato-friedensplan-f%C3%BCr-die-ukraine-entgegen

 4. vukov kristijan says:

  posle primirja će biti veliki rat........................

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *