ЕВРОПА НА КОЛЕНИМА, РУСИ ИМ ПОСЛАЛИ ПОРУКУ

EVROPA NA KOLENIMA, RUSI IM POSLALI PORUKU

11 oktobra 2021

Početkom oktobra cena gasa je oborila rekord i dosegla čak 1.900 dolara za hiljadu kubnih metara.Evropa bi trebalo da promeni svoj stav prema Rusiji kako bi se rešila energetska kriza, i ovaj problem ne bi pogoršavao u budućnosti, rekao je za Fajnenšel Tajms stalni predstavnik Ruske Federacije pri EU Vladimir Čižov.

– Pretvorite protivnika u partnera – citira njegove reči ruski Carigrad TV.

On ističe da Evropa treba da prestane da tretira Rusiju kao geopolitičkog rivala i da pređe na partnerstvo u pitanjima koja se odnose na gas i energente, i naveo je da su „svi problemi koji nastaju u bilateralnim odnosima stvoreni veštački“.

Cena gasa kontinuirano raste od početka ove godine. Početkom avgusta cena holandskog indeksa iznosila je oko 515 dolara za hiljadu kubnih metara, dok se do kraja septembra ta brojka više nego udvostručila.

Početkom oktobra cena gasa je oborila rekord i dosegla čak 1.900 dolara za hiljadu kubnih metara.

(Fajnenšel Tajms)

KOMENTARI3 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Lepa zarada za Ruse.Šta je tu neobično tržište diktira cenu. Zpad mora da shvati realnost, da više nema sirovene za Dž. Bato plati pa nosi. Prolazi vreme kolonijalne pljačke.

 2. doktrina soka says:

  Zapadna alijansa ne zna sta je to pojam "partner". Ona oce sve badava u suprotnom si neprijatelj. Stil zivota za njih je robovlasnicki sistem nad drzavama i narodima. Jer su oni " Izuzetni".

  • Gagi says:

   Baš tako

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *