ЕВРОПА НА ПУТУ ДА ПОСТАНЕ КАЛИФАТ

ЕВРОПА НА ПУТУ ДА ПОСТАНЕ КАЛИФАТ

2 децембра 2020

Аутор: Алексеј АЛЕШКОВСКИ

ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон затражио је да муслимански лидери у земљи потпишу повељу о њеним вредностима.

То је први озбиљни корак шефа једне европске државе против муслиманског екстремизма.Вероватно ће повеља бити потписивана: тешко да ће имами изабрати отворени сукоб. Али, чак и ако исход идеолошке контроле над муслиманском заједницом буде повољан – Дамоклов мач над Француском неће нестати.

Проблем је што се „слободни свет“ сам запетљао са својим вредностима.

Његова права и слободе били су намењени Европљанима… Границе слободе цивилизованог Европљанина не завршавају се тамо где почињу слободе других.

Зашто је недозвољено исмевати црнце и Холокауст, али се могу исмевати религије?

Отворило се и питање: која ће заједница диктирати своје норме осталима?

Да ли принципи новинара-копилана вреде ризика грађанског рата? Неће ли се грађански мир заснован на компромисима са насилницима претворити у срамоту и рат? Нема лаких одговора, а то је лоше.

Земља која не штити своју културу, своје вредности и своје традиције – предодређена је да служи другима.

Илузије глобалне дигиталне будућности неће променити ничије специфичне интересе.

Ако се Европа не одбрани – постаће калифат.Ако демократске владе не успеју да је одбране – ултрадесница ће доћи на власт.

Мигранти још не могу да диктирају своја правила Европљанима: закони то не дозвољавају. Али, ако Европљани сами почну да укидају новогодишње јелке, хоће ли и себи забранити свињетину? А Европљанке почети да носе фереџе?

Муслимани не треба да живе у земљама у којима се може слободно вређати Алах. Али, они из одређених разлога долазе управо у такве земље, а затим покушавају да их поправе одсецањем глава.

Европљани су морали да унапред мисле кога ће пуштати у свој „заједнички дом“.

(Факти)

KOMENTARI12 коментара

 1. jovan says:

  Evropa je vec kalifat. Otsecanje glave i prihvatanje drugih pravila islama kao privilegovana pravila u odnosu na nekadasnja pravila nekada hriscanske Evrope, to pokazuje jasno. Recenica :"Zemlja koja ne štiti svoju kulturu, svoje vrednosti i svoje tradicije – predodređena je da služi drugima." Sve je receno.

 2. petrovgrad says:

  Dobra ideja, da polako naviknu muslimane da jedu svinjetinu. Šta ako su gadljivi na svinjetinu i nastave da seku glave u Parizu,onda će Makron da se prikloni Alahu. Imamo u oromonom broju gej zajednice, što Ja pozdravljam to je demokratija i vrednosti i slobodna volja izbora. Sa druge strane postoje bračne zajednice muškarca i žene Muhamedanske vere sa po troje i više dece.Tu se svaka priča završava. Svako rađanje se ostvari na onu stranu gde je oplodjeno. Gde da rodi peder na dupe.

  • Косовац says:

   @ petrovgrad, …..Били Американац, Рус, и Србин. Американац каже, „Ми имамо ракету која лети преко 1.000 km“. Рус каже, „Ми имамо ракету која лети преко 2.000 km“. Србин каже „Код нас једна жена родила дете на дупе“. Ова двојица се окрену према њему, и углас: „Лажеш!“. А Србин каже, „Ви лажете на километре, а ја лажем само за два прста“.

 3. Archelay says:

  Hrscanstvo se odrzava u Poljsku,Cesku,Madzarsku i Itaiju.Ostali su u izumiranju i sto je zacugzujece ne pokazuju odgovornost za buducnost svojih pokolenja.To sto Makron jedini pokusava da se stuacija preokrene a ostali su pasivni znaci da su muslimani u Svedskoj na pravom putu da issele Svedzane u Ausraliju hteli-ne hteli.Posmatraci,kao politicari bave se sto vecu nesrecu da ucine Bosne,Republiku srpskoj,Srbiji,Makedoniji i Rusiji.

  • VRSK says:

   Evropa odavno više nije hriščanska,u Francuskoj živi oko 70 miliona ljudi od toga je sigurno 15-20 miliona muslimana,ovo ostalo ni ne ide u crkve jer su ateisti i to je moda a velikim delom su i pripadnici LGBT populacije. Imaju skoro 20 miliona penzionera starih pravih Francuza koji polako odlaze a emigranti pristižu u hordama. Za 25-30 god svaka evropska članica će brojati oko 50% muslimanskog stanovništva.

  • Косовац says:

   @ Archelay, .....Нешто није у реду са твојим очима, чим још мислиш да су римокатолици хришћани. Не, они којима је обелиск симбол вере (Ватикан), они нису хришћани сигурно. Они су слуге оног „натамо га било“, вукови преобучени у јегњећу кожу.

 4. Zorana says:

  Dok nam vlada ustasa sa ekipom bandita dovodeci celu zemlju i narod na rub gladi i smrti, ovde se tambura o Evropi u kojoj vecina zivi lagodno. Srbi probudite se. PROBUDITE SE.

 5. Косовац says:

  Ко не дозвољава исмевање црнаца и Холокауста, али дозвољава исмевање религије? Не знам тачно, могу само одговорити из праксе. Нису то само комунисти. Требало би почети исмејавање Њихове религије, њихово златно теле и оне њихове глупе обреде. Па онда посматрати реакцију. Па ко преживи.

 6. Beli Orao says:

  О Европо , како сте нас задужили тако вам и враћам ! Да Бог дао да вам муслимани ( вашим женама ) дјецу правили ,! Толико сте јада и још увијек га наносите мом народу са овом бандом у бео- црном граду , да вам је ово моја клетва већ 30 година !!!

 7. I Love persida says:

  Mi u velikoj Srbiji nekada bejasmo kalifat, e a sada neka se oni zezaju s time, kada nisu hteli tada da nam pomognu da se oslobodimo Sulejmana, Mehmeda i Otomana.

  • Косовац says:

   Ђе ти се привиди та persida, да ако је нијеси видео као оно „Фата на јоргану“. Фатаморгану, хоћу рећи ону Мујину визију и мисију отвореног друштва.

 8. 1389 says:

  Evropa će doživeti sudbinu Srbije, kad jim Srbi nisu bili dobri, čuvajući hriščanstvo, tako neka jim sada gradjani Islamskih zemalja promene geopolitički i mentalitetni sistem, neka evropa vidi sa kim smo imali posla 5 vekova...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u