Европа не зна шта ће са Путином, а ни Трампом

Evropa ne zna šta će sa Putinom, a ni Trampom

19 februara 2017

606014_europe-1045334-1920_f

Vođe Francuske, Nemačke, Italije i Španije sastaće se u Versaju da bi razmotrili „zaoštravanje u odnosima s Rusijom Vladimira Putina i Amerikom Donalda Trampa“.

To piše francuski list Žurnal di dimanš, naglašavajući da evropski partneri još nisu u stanju da sagledaju kakva će biti Trampova politika prema Evropi.

Susret s vođama najuticajnijih država zone evra, Angelom Merkel, Paolom Đentilonijem i Marijanom Rahojem je u dvorcu u Versaju 6. marta sazvao francuski predsednik Fransoa Oland s ciljem da se „utanači zbijenost ključnih članica evrozone u odnosu na krize s kojima se mora uhvatiti u koštac EU“.

„U tradiciji Francuske je da se u dvorcu Luja 14-og održavaju samo skupovi od velikog značaja“, ukazuje Žurnal di dimanš i navodi da „Francuska predvodi liniju otpora Trampu“.

Oland, Merkel, Đentiloni I Rahoj treba da usvoje i stavove EU o pitanjima izbeglica s bliskog istoka, izlaska Velike Britanije iz EU, bitke protiv terorizma, „a sve to s pozadinom rastućih napetosti s Rusijom Vladimira Putina i SAD Donalda Trampa“.

Pariski dnevnik objavljuje takođe intervju sa šefom francuske diplomatije Žan-Markom Eroom koji je posle razgovora s američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom “govorio o opasnostima koje SAD i Rusija unose u Evropu”.

Ero je naglasio da je Tilersonu preneo stav Pariza da SAD ne mogu očekivati da njihova saradnja s Rusijom u slamanju islamskih terorista u Siriji bude na uštrb evropskih interesa i rešavanja ukrajinske krize , a podvukao je da „s Rusijom treba razgovarati ali ne stajati na njenu stranu“.

Francuski ministar smatra da nove vlasti u Vašingtonu mogu dovesti u mitanje multilateralni svetski poredak i kaže da „neki stavovi Trampa i Putina mogu navesti na zaključak da oni žele da oslabe Evropu“.

Žurnal di dimanš ističe da francuska diplomatija nastoji da pronikne u buduću Trampovu međunarodnu politiku, „dok su evropski partneri SAD krajnje zabrinuti“ zbog činjenice da je bliski savetnik za bezbednost američkog predsednika morao da podnese ostavku zbog neovlašćenih kontakata s Rusima, a smatraju ni Trampov savetnik i „siva eminencija“ Stiv Benon nije trebalo da bude postavljen na tu dužnost.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Fantasticno drustvance ce da se zabavlja intrigama i spletkama na dvoru uz sampanjac i plave budave sireve! Dok EU Rajh umire na ulicama Pariza i Berlina...Bwhaaaaa...

  2. Batina says:

    Kao prvo oni ne znaju sta ce sa sobom.

  3. Milena Lantes says:

    Za nezadovoljstva u svojim zemljama proisteklo je iz losih kontrolnih sistema,tacnih povratnih informacija -Evropa zbog svoje kulture i manira a povecavajuci srce pocela u okrilje nesmotreno ... Omogucen je ulaz struja pogubnih ,i pored viseg nivoa kulture i intelektualnog ipak lukavi ...poceli su okretati drustvo ovih zemalja ka stramputici i jacati nove snage u prevazidjene puteve i sisteme Da li je moguce da ovi narodi...?Da li je u pitanju strasni delotvorni sistem ovih usetalih da onim osavremenjenim mracnim metodama deluju sto su u ratu tada pripisani Nemackoj a lukavi naredbodavac dobro obavio i svoje zamisli a iste poturivsi drugom vodji za dela.Danas pa je nemoguce moguce a u to vreme kakva je komunikacija a lukavac dobro poznavao ,,staze i bogaze ' pa hitlera i u ,,rupu"--sve je bila za Nesmotrene Nemce lukava igra manipulatora i k... Prva im tacka mora.biti gde su - ulozili novac tj gde je novac ::: ,analiza ,povracaj i resenje za duznike bez prava na prigovor ,odluka stupa.na snagu bez odlaganja moguceg ne izvrsenja potrazivanog duga Svaka zemlja neka ide i neka oni posle ,,suruju" Evropa mora zadrzati svoje nivo uzvisenosti Engleska bila u sklopu ili ne tu joj je mesto,ali zbog neopreznosti i previse humanosti narod Engleske je odustao Veliki dan u duhu velikih kulturnih manira i uzvisenih ciljeva Neka taj dan ponese svaka licnost slicnom velicinom i dostojanstvom Nice day

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *