ЕВРОПА ОПЕТ УЦЕЊУЈЕ СРБИЈУ: Одрекните се Мадура!

EVROPA OPET UCENJUJE SRBIJU: Odreknite se Madura!

21 marta 2019

Sve češće iz Evropske unije čujemo reči protiv Madura i o diktaturi u Venecueli, a sa druge strane šef srpske diplomatije Ivica Dačić jasno je rekao da Srbija neće menjati svoju poziciju prema Venecueli i predsedniku Nikolasu Maduru.

– Ovo bi zaista mogao da bude još jedan potencijalni problem u odnosima Brisela i Beograda i da se situacija ponovi kao u stavu EU prema Rusiji i sankcijama – otkriva izvor iz diplomatskih krugova.Prema njegovim rečima pitanje je dana kada će se od Beograda zahtevati da se javno odrekne Madura.

– Nije pitanje da li mi priznajemo jednog ili drugog predsednika. Mi priznajemo ustav i zakone i poštujemo volju naroda u Veneceuli. Poštovaćemo svaki njihov izbor. Nismo mi ti koji bi trebalo da odredjujemo ko su njihovi predsednici. To nema veze sa Madurom, već principima po kojima funkcioniše medjunarodno pravo – rekao je ranije Dačić.

On je naveo da je Venecuela imala prijateljski odnos prema Srbiji, da podržava teritorijalni integritet i suverenite naše države, da je glasala za KiM na način kako je Srbiji odgovaralo i da bi bilo nekorektno da Srbija igra drugačiju ulogu.

– Mi poštujemo međunarodne principe i medjunarodno pravo, Ustav i zakone i pozivamo na dijalog u Venecueli i političko rešenje – rekao je Dačić.

Podsetimo Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da se Evropska unija saglasila da predvodi međunarodnu kontakt grupu sa državama Južne Amerike kako bi zalaganjem za nove izbore pomogli u rešavanju političke krize u Venecueli.

Ova grupa koju će činiti Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Bolivija i Ekvador će završiti posao u roku od 90 dana i ako njihov rad ne donese očekivani napredak Mogerini je rekla da su predviđene ekonomske sankcije protiv vlade predsednika Nikolasa Madura.

Dok je Evropski parlament priznao venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida kao de fakto predsednika Venecuele.

(Espreso)

KOMENTARI8 komentara

 1. kasatkina says:

  Prvo su priznali Gnjida za predsednika a tek posle su ponudili dobre usluge i posredovanje, kakavo vrhunsko licemerje! Booo to Eu!

 2. Zoran says:

  Madura i nemackih kola se ne odricemo. Pravda za pravdu, al nemac je nemac.:)

 3. rajko says:

  Hahahaha. Mi? Koja smo mi to marka da se nama obraćaju? Treba im odgovoriti da mi nismo dobra adresa za ove pritiske. Neka pritisnu Rusiju, slobodno, pa da vidimo kako će proći. Ako pritisci uspeju i Rusi prestanu da ga podržavaju i mi ćemo. No problemo.

 4. Milan says:

  Ja lično podržavam Nikolasa Madura baš zato što pojedini neformalni predstavnici moje zemlje (Srdja Popović i ostali iz Canvasa) učestvovali su u podlom spoljnom mešanju u unutrašnje stvari Venecuele. To je moj način da donekle izjednačim tas pravde i da se bar donekle iskupim pred narodom Venecuele za greh potekao od hulja iz naše zemlje. To je tek jedan razlog. Drugi razlog je puno krupniji. Suveren danas više nije narod, nego vodeći suveren su postale nadnacionalne organizacije. Suverenitet (nezavinsost spoljne i unutrašnje vlasti) nekad je pripadao monarhu, zatim nakon talasa evropskih revolucija i drugih revolucija narod je postao suveren i to pravo ostvaruje indirektno izborima da bi na kraju bila formirana skupština i postavljena nacionalna Vlada kao suveren. Taj sistem je prilično narušen i izigran pod uticajem modernih i moćnih globalnih igrača. Mnoge nacionalne vlade danas i nemaju neki izbor. Ili će se dobrovoljno odreći svog suvereniteta i predati ga nadnacionalnim insititucijama poput Evropske unije, MMF-a i NATO-a ili će biti pregažene i uništene. Globalisti ovo uništenje ostvaruju ekonomskom politikom jačih i ratovima - takozvanim humanitarnim intervencijama protiv autokratskih režima. Ovo mogu da izbegnu samo velike sile poput SAD, Kine, Rusije. Šta preostaje ostalim državama? Sigurno velika iskušenja i veoma moguće velike patnje ekonomske, terorističke i ratne prirode. Mi smo 90-tih izabrali put sa više iskušenja i nažalost pregaženi smo, ali dok živim podržaću sve narode i njihove države koje se bore za svoju suverenost jer samo oni su istinska nada za spas čovečanstva, a i za naš spas pa kadgod da on bude.

 5. petrovgrad says:

  Šiptarske novine danas pišu da je Srpska žandamerij ušla u selo Karačevo na prostoru KiM, a da su Šiptari o tome obavestili ambasadu V.Britanije, Nemačke, Francuske, nigde se ne pominje ambasada Amerike. To je novina nakon 20 godina da se Šiptari ne obraćaju za pomoć Amerima, jer više nemaju podršku Amerike.

 6. Budi Bog s nama says:

  No problem, nemamo mi veze sa Madurom, pa on i ne zna gde se nalazi ta Srbija, možda negde u Siriji, kako neki i misle. Bitno je da nam ne traže da se ne odreknemo našeg druga Vučka jer nakon 2026 godine biće nama bolje ali tek za dve godine nakon toga. Brzo će i to, videćete. A ovo sa Madurom nam traže čisto da ne budemo istomišljenici sa Rusijom jer Rusi podržavaju Madura. Problem je što Tramp nije odlikovao druga Vučka ordenom "Kapetan Amerika" ovako drug Vučko i sam reče da inače za sve pita najpre druga Putina. Živeo drug Putin, živeo drug Maduro. Živela nafta Venecuele, možda i nama nešto kapne, jer ovi je imaju više nego sav ostali svet zajedno. Ne bi bilo loše da revitalizujemo blok nesvrstanih zemalja i u njega učlanimo Venecuelu, kao drug Tito kada je učlanio Emirate u nesvrstane u našoj već vekovnoj borbi protiv imperijalizma i kolonijalizma. Živela sloboda, živela nesvrstanost.

 7. Milan says:

  Koliko je nepravedna EU sa ocenom o postojanju unutrašnje (Madurove) diktature u Venecueli? EU uopšte ne meri nepravedne spoljne uticaje koji prouzrokuju teško stanje u Venecueli zato što je i sama deo štetnog spoljnog globalističkog uticaja kako na Venecuelu tako i na mnoge druge države. Narod je taj koji bira predsednika. Dosad nadnacionalne organizacije poput EU i razne druge uticale su u zavijenoj formi na izbor vlada i predsednika u drugim državama, a sada nadnacionalna EU otvoreno i javno bira predsednika Venecuele potpuno ignorišući narod te države! Šta je to nego nametanje diktature EU?! Nešto ranije EU je postala saučesnik u namernoj depopulaciji masovnim raseljavanjem naroda iz napadnutih država. Pitanje izbeglica iz ratnih područja ranije se rešavalo u skladu sa Ženevskom konvencijom iz 1949 godine, a danas tu još uvek važeću konvenciju niko više ne pominje. ... U 20 veku nakon dva svetska rata javio se pojam moralno neodgovorne vlade. Nacistički zločini počinjeni u drugom svetskom ratu i organizovanje Medjunarodnog vojnog tribunala i Nirneberških sudjenja uticalo je da od tada se razvijaju medjunarodni zakoni i nadnacionalni nadzor. Nekadašnja sudjenja nacistima postali su univerzalni model za današnju globalističku krvavu hajku, razbijanje i pljačkanje čitavog niza država. Da li su i to unapred izjednačeni sa Hitlerom lideri kao što su Moamer Gadafi, Bašar el Asad, i mnogi drugi? Osećate li tu tešku ironiju? Zatim današnja Nemačka predlaže podelu Srbije na dve "nemačke" poput nekadašnje podele Nemačke na Istočnu i Zapadnu. Nije im dosta što su osudili, kako su oni to voleli da kažu, "balkanskog kasapina". Da li to Nemci leče na nama svoje stare bolesne komplekse? Pre će biti da ostvaruju svoje stare zle namere iz prethodna dva svetska rata.

 8. Milan says:

  Koliko je (ne)pravedna EU sa ocenom o postojanju unutrašnje (Madurove) diktature u Venecueli? EU uopšte ne meri nepravedne spoljne uticaje koji prouzrokuju teško stanje u Venecueli zato što je i sama deo spoljnog globalističkog uticaja kako na Venecuelu tako i na mnoge druge države. Koliko je dosadašnje učešće EU država u združenim NATO operacijama po svetu? Poznati nacistički ministar propagande Gebels izbegao je Nirnberško sudjenje samo zato što je neposredno pred kraj rata izvršio samoubistvo, a pola godine pre formiranja Nirnberškog suda. Da li će neki Medjunarodni sud suditi današnjim urednicima mejnstrim medija, a mnogi od njih su nastavili gebelsovsku školu i praksu. To sudjenje moralno neodgovornim vladama posredstvom medjunarodnog vojnog tribunala nastalo 1945 danas je postalo univerzalni model za osvajačku i pljačkašku hajku protiv čitav niza država. Ovako sad ispada: npr. libijci, sirijci i drugi narodi predvodjeni su pogrešnim recimo nacističkim liderima i zato odluka je doneta unapred i bez sudjenja da njihove izabrane lidere treba ubiti, a te države potpuno razoriti. Sve je okrenuto naopačke uz pomoć propagande. Zatim Nemačka se sada zalaže da kosovski problem bude rešen podelom Srbije na dve "nemačke" poput podele nekadašnje Nemačke na dve Istočnu i Zapadnu. Da li to Nemci na nama leče svoje stare komplekse? Ne, samo dovršavaju svoje stare zle ciljeve iz dva velika rata, ali na nov način. Npr. mog dedu i mnoge druge Srbe su prinudno odveli u ratno-radno zarobljeništvo, a sada mnogi Srbi nemaju kud nego trče dobrovoljno u novo moderno zarobljeništvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *