ЕВРОПА ОТВОРЕНО ПОРУЧИЛА СРБИЈИ: Ево шта морамо урадити у вези Косова

EVROPA OTVORENO PORUČILA SRBIJI: Evo šta moramo uraditi u vezi Kosova

19 maja 2020

Portparol komesara EU za spoljne poslove Peter Stano izjavio je da konačni sporazum Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa međunarodnim pravom i prihvatljiv za države članice Evropske unije i zemlje regiona Zapadnog Balkana.

„Takav sporazum mora da bude u skladu sa zakonima i vrednostima Evropske unije i poštujući međunarodno pravo. Da bi bio trajan sporazum, mora da bude prihvatljiv za region i za države članice EU. Ovo je poruka koju je stranama poslao Miroslav Lajčak, koji je imenovan i postupa u ime visokog predstavnika EU Žosepa Borelja“, rekao je Stano.Objasnio je da je „čisto zlonamerno i nekorektno pogrešno tumačenje“, da Borelj i Lajčak imaju različite stavove po pitanju konačnog sporazuma za tzv. Kosovo.

„Što se tiče razmene teritorija, komentari visokog predstavnika Žosepa Borelja i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka su dosledni i u skladu sa našim dugoročnim stavom. Drugim rečima, to je čisto zlonamerno i nekorektno tumačenje“. rekao je Stano.

Dodao je da je Borelj uvek govorio da „Tzv. Kosovo i Srbija moraju da nađu rešenje za sve probleme, da je to prioritet EU i trebalo bi da bude i za njih“.

„Tzv. Kosovo i Srbija moraju da postignu sveobuhvatni dogovor o normalizaciji odnosa. To će pokazati da su konačno rešili probleme prošlosti i da su spremni da idu dalje na svom evropskom putu“, rekao je Boreljov portparol.

Kada je u pitanju spremnost Rusije da se uključi u dijalog, Stano je naveo da za tako nešto treba da postoji zajednička saglasnost svih strana koje su uključene u pregovarački proces.

(RTS)

KOMENTARI9 komentara

 1. Kulak says:

  Volim Srbiju

 2. Evandjelist says:

  Naš sporazum je Novi Savez sa Bogom u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, sa aljbanci nemamo ništa, oni su na našoj zemlji i mogu samo da nam plaćaju porez. A ti jevropo mješaj.

 3. Istina says:

  Nikad normalnih odnosa sa teroristima...

 4. Za Srbiju says:

  Kada bi ovi majmuni poznavali međunarodno pravo, ne bi od nas tražili da se odreknemo svoje teritorije. Neka Lajček prvo natera državu iz koje dolazi da prizna Kosovo, kao i Borelja.

 5. Fric says:

  Borelj i Stano kao Stanlio i Olio i koga briga za nekog Lajčaka...za nekoliko meseci će se desiti lokalni i parlamentarni izbori u mnogim evropskim zemljama koje nameravaju da povuku ukaz o priznavanju tzv. Kosova. U Italiji dolazi Salvini u Francuskoj Marin le Pen u Madjarskoj Orban vuče poteze koji obećavaju...dovoljno je da još dve ili tri članice EU povuku priznanje i da se oslobodimo tog pritiska evropskih komesara i ucenjivača. I zašto žuriti sada kada se raspada Evropa? Putin je rekao da rešenje treba tražiti u sklopu rezolucije SB 1244 uz poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta republike Srbije. A što se tiče šiptara oni polako počinju da se transformišu u jednu primitivnu gerilu koja će nazad u šumu. I tu je početak njihovog kraja.

 6. Miraš says:

  "Takav sporazum mora da bude u skladu sa zakonima i vrednostima Evropske unije i poštujući međunarodno pravo. Da bi bio trajan sporazum, mora da bude prihvatljiv za region i za države članice EU." - Kako da ne. EU nama nije ni mama ni tata, nije ona naš roditelj-vaspitač, da bi nam nametala svoje vrednosti. Europa je stara veštica koja slabi i odumire, ali htela bi da se ona sve tako izlapela o svemu pita.

 7. Kosovac says:

  Komesar Evropske Unije za spoljne poslove. Pa onda Portparol komesara. Portparol komesara nije u obavezi da nosi crni šinjel. Može i roze, na radost. Ili u duginim bojama, sada već svi kada vide dugine boje, beže i uzvikuju „čuvaj dupe, čuvaj dupe….“. ……………Čuješ, sporazum mora da bude u skladu sa zakonima Evropske Unije. Zašto? Pa zato što nema smisla da podanici Evropske Unije ne poštuju Zakone EU. To naročito važi za okupirane podanike. ……….Čuješ, sporazum mora da bude prihvatnjiv i za Region. Zašto? Pa zato što nema smisla da ako je neko podanik regije „Zapadni Balkan“, da ne poštuje interese na primer članice regiona Crne Gore. Ili da se pri sklapanju sporazuma ne prihvati interes i mišljenje na primer Edija Rame. To bi već bila uvreda za Edita Ramu. ……….Sve ovo nam je poručio Miroslav Lajčak, rukovodilac dogovasranja. Uoliko Lajčetu u skorije vreme A. Vučić ne da šut kartu, onda su Srbi jebali ježa, a Dačić će na zajedničkoj proslavi postizanja sporazuma uzeti mikrofon i zapevati onu staru „Tesno mi ga skroji nane…..preglasao nas region“. Aleksandar Vučić bi Lajčetu dao šut kartu, ali kako, kada mu dupe žvaće gaće pri samoj pomisli na svileni gajtan koji Lajčak stalno nosi u torbi. Znači, nije Aleksandar Vučić kukavica, on se samo plaši.

 8. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Samo rezolucija 1244!

 9. Gagi says:

  Od 2000-te na ovamo, mnogi lepo zive od nove ideologije "svetskog bratstva" i kojekakvih umnih zajednickih narodnih organizacija. Stvorene su UN od naroda pobednika, koje su sada ovo unije od porazenih fasista i krvoloka koji su satirali druge narode. U nasoj Srbiji mnogi lepo zive od predpristupnih fondova i raznih donacija katolicke EU, naravno da se nece odreci svojih zivotnih neradnickih privilegija. Lagace i muntace narod a sve zbog "viseg cilja" i boljeg zivotnog standarda, ma, izmisljace sta im na pamet padne jer tkzv. "elita" mora da zivi. Paradajz i krompir ne rastu na asfaltu, da se jede mora, i mleko je potrebno za decu. Sve to ce da proizvodi neko drugi i da lomi grbacu a "oni" ce da vode visoku politiku pounijacenja Srba. Odavno je skovan plan da se Rim vrati na Balkan i da ponovo imaju veliku imperiju, zbog toga Srbi stalno istorijski stradaju. Mi smo im trn u peti i remetilacki factor, doduse, nismo bas svi. Ima ovih koji besplatno zive i ubedjuju nas da je nasa jedina opcija za zivotni spas - EU. Iste te moralne dripce i njihovu "politicku pamet" svakodnevno gledamo u C.Gori, Makedoniji, rvatskoj, BiH. Istorijski gledano, Balkan je Srpski zivotni prostor. Raznim siledjiskim ideologijama i podmicivanjima najgorih medju nama "menjaju" nam misljenje i uverenja. Sloveni su strasno stradali od svoje izdajnicke ruke kada su nam instalirali bezboznistvo, to je bio pocetak duhovne i moralne propasti Slovenskog naroda.Nekako vremenom shvatismo da "tudja ruka svrab ne cese" kad eto nove price i nove hipnoze, stari glumci u novoj predstavi. Opet ista gluma sa izmenjenim tekstom i dekorom,ima tu jedna sitnica, pozoriste vise nije nase, ni ulice nisu nase jer mora da se plati parking. Nista vise nije nase, ako se bolje pogleda, sve danas u "nasoj" drzavi poseduju neke strane firme. JUNAK i PATRIOTA u nasem narodu NEMA nikakvu drustvenu vrednost, vidimo zivotne muke boraca sa Kosara i Pastrika. Ispade da su teske budale, davali su svoj zivot da neko danas moze da se cenjka i prodaje njihove zasluge.Od nas apsolutno nema nista dok smo hipnotisani uspesima "sposobnih" u zemlji Srbiji. Ja toliko, sve sto nije istina sto sam napisao , na moju dusu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *