ЕВРОПА ПОЧИЊЕ ДА СЕ СТИДИ – ГРЦИ ПРИЗНАЛИ: Без Руса не можемо угасити пожаре! Погнимо главе, питајмо их за помоћ, јер ће нам само они помоћи!

EVROPA POČINJE DA SE STIDI – GRCI PRIZNALI: Bez Rusa ne možemo ugasiti požare! Pognimo glave, pitajmo ih za pomoć, jer će nam samo oni pomoći!

27 jula 2023

Požari u Grčkoj ne mogu biti ugašeni bez ruskih aviona-amfibija Be-200, rekao je bivši grčki ministar odbrane Panos Kamenos. Treba … tražiti od Rusije da pošalje avione, rekao je on komentarišući katastrofalne požare u Grčkoj.

„Bez „Berijeva” ništa nećemo uspeti. Pognimo glavu i zatražimo sada pomoć. Pružiće nam je…”, napisao je bivši ministar na Tviteru.

Treća žrtva katastrofalnih požara u Grčkoj

Međutim, zbog situacije u Ukrajini ruskim avionima je zabranjen prelet preko zemalja EU, pa je bez ukidanje te zabrane nemoguće uključivanje Rusije u spasilačke aktivnosti.

Na grčkom ostrvu Rodos vatrogasci već šest dana ulažu nadljudske napore kako bi ugasili požare. Evakuisano je preko 30.000 ljudi, najviše u istoriji Grčke.

Požari su u međuvremenu buknuli i na ostrvu Evija i Krf, prenosi Sputnjik.

KOMENTARI26 komentara

 1. M says:

  A zašto bi im Rusi uopće poslali te avione u pomoć?!??

 2. Smrdevit Posavski says:

  nemojte tako EUropska gospodo, vi ste najbogatiji i tehnološki superiorni u svemiru i ne trebate ništa od "siromašne" Rusije, nego neka vam amerikanci gase požare, recimo Bredlijima i nemci sa Leopardima :-)))))))))

 3. Velika Metla says:

  Tražite od onih sa kojima ratujete protiv Rusije da vam gase požare. I nadam se da će vam ih gasiti sa benzinom. Toliko ste barem "zaslužili" kod Rusa.

 4. Cp6a says:

  Likovanje su ovde zaslužili braća Rusi. Ja ne bih da imalo doprinesem da Satana lično trlja ruke zbog daljeg mrvljenja Pravoslavlja. Da, Grci zovite Ruse.

  • Velika Metla says:

   Srba, ne bi niko trebao likovati, samo treba da Rusi ne reaguju ni mrvu jednu na muku Grka. Neka im pomognu anglosaksonci. Ako im Rusija pomogne vlast u Grčkoj će prvom prilikom pljunuti na sve to šta im Rusi pomognu. Ogroman broj grka je ljigav, kao i kod nas Srba, i licemeran.

   • Cp6a says:

    Slažem se Metlo da mnogo prija to što ti pričaš, posle decenija našeg ubijanja u pojam od strane njihovih pokrovitelja, ali nekako ne mogu. To su naši saveznici iz Balkanskih ratova, pravoslavni su, uz gunđanje njihove elite smo spasili i reorganizovali našu vojsku u Prvom svetskom ratu na njihovoj teritoriji. Ne mogu zbog Mikisa Teodorakisa i kapetana Ricudisa. Ne mogu zbog prijateljske atmosfere svaki put kad odem na njihovo more. A mislim da bi i Rusima imponovalo, jer bi to bila njihova pobeda i pokazala bi se po ko zna koji put njihova veličina, naspram zapadnog ništakluka. Ali ne bih mnogo u ime Rusa, jer ne znam koliko njih sve ovo boli.

    • Velika Metla says:

     Srba, ja upravo o onima na vlasti i onima koji podržavaju takvu vlast i govorim. Grci treba međusobno, kao i mi Srbi i svi ostali, da reše situaciju koje dobar a ko loš. Meni nisu problem narodi, ili pojedinci, koji su protiv zapadnih satanista, nego su mi problem oni koji su na strani tih očiglednih satanista.

   • Gagi says:

    Velika Metla... Slazem se da niko ne treba da likuje nad tudjom nesrecom, narocito se to odnosi na Grke jer nismo zaboravili njihovu pomoc kada smo devedesetih bili u nevidjenim problemima i pod sankcijama. Tacno je da su i njihovi politicari instalirane marionete, kao uostalom svugde.

   • Pasulj says:

    Tako je, slazem se!

   • persida says:

    Sve si tacno rekao, Rusi ne treba da im pomognu, Grci su materijalni do koske, clanovi baba NATE.

 5. Beli Orao says:

  Potrčali ste u nato i eu nek vam sad 8ni gase požare prevrtljivci , isti ste kao i turci!

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

   Je l' se ti ponekad stidiš te svoje sede tintare?!

 6. milorad5 says:

  rusi su ludi ako puste avione preko granice da ih ukr.mafija poobara u grčkoj...jer oni će to uraditi sigurno..to u grčkoj koja je glavna NATO baza i najpouzdanija vojna hunta, saveznik amerike u mediteranu...rusi su ludi ako takvima pošalju avione na tacnu...

 7. Pasulj says:

  Bozija kazna! Jel dragi Bog ima puno razloga zbog njihove odstupstvo od Pravoslavlje.

 8. Pingback: EVROPA POČINJE DA SE STIDI – GRCI PRIZNALI: Bez Rusa ne možemo ugasiti požare! Pognimo glave, pitajmo ih za pomoć, jer će nam samo oni pomoći! – Sedma Sila

 9. Rista Bre says:

  Grci više nisu pravoslavni narod. Oni su jedan od prvih naroda osnivača NATOa, zatim neka vrsta rimo-pravoslavaca i šalju Ukrajini vojnu, finansijsku i oružanu pomoć. Grci su na pola nacisti i na pola pravoslavci. Grci su sledbenici katoličkog Vaseljenskog Patrijarha. Za ostale, pomoć Grčke Srbiji devedesetih godina je samo teoretska uteha Srba. NATO avioni su doletali i iz Grčke i ubijali Srpski narod. Među NATO pilotima su i grčki piloti. To su, deco Srpska, istine o teškim zabludama koje gaje isključivo rahitični Srpski turisti. Slažem se da je to politika rukovodstva Grčke, ne potpuno i naroda, ali Grčki narod, bar zadnjih 70 godina je apsolutno zapadni orijentisan. Danas polunacizovan . Amerika gradi još 3 vojne baze u Grčkoj koje služe za kontrolu Mediterana, Balkana i Crnog mora. Grci su najljigaviji NATO član. Od pravoslavlja u Grčkoj su ostali samo manastiri i crkve koje Vatikan, preko Vaseljenskog Patrijarha ubrzano stavlja pod svoju kontrolu kao što to radi otvoreno i u Ukrajini. Grci su na pola puta da postanu banderovci. Ljubaznost Grka prema svim stranim turistima je isto što i ljubaznost Turaka. Čisto finansijska. Svaki Srbin koji ide na turska, bugarska i grčka mora je pomalo...Zašto većinom siromašni Srbi smatraju sebe velikim ako idu na zamorna letovanja u neprijateljske države i tamo se ulizuju i nadgrađuju svoj iskrivljeni ego kriveći ga još više? Pa znam, ali kanda srpski turisti imaju neki svoj put i svoja shvatanja. Izvinjavamo se, mlogo se izvinjavamo ako smo povredili neke osetljive delove srpskih turističkih duša.

  • Cp6a says:

   Idem tamo da mi Egejsko more 'ladi jajca, o kakvom egu, krivljenju i ulizivanju ti pričaš, čoveče? Zašto vređaš? I da li shvataš da si namerno ili slučajno povezao grčke vojne pilote sa bombardovanjem Srbije, što bi bila teška i veoma štetna izmišljotina?

  • test-1 says:

   Slazem se - polovicno, jos uvek ima puno pravih pravoslavnih Grka. Secam se (davno to bese) kada sam isao autobuom kroz Grcku (njihov lokalni prevoz). Pola Autobusa se krstilo na svakoj krivini gde stoji mala kapela. Ali tacno je da ih Vatikan mustra vec odavno - zato su i pristali da prate rimo-katolicki kalendar. U svakom slucaju su ravoslavci i treba ih podrzati (nisu nista bolji a ni gori od pola nasih Srba - nazalost).

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

   Ti retko tupav lik. Ali stvarno.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

   Ti od svog sela dalje, buzdovane-šestopercu, mrdnuo nisi a kamo li da ikog, osim džibera iz svog atara, poznaješ. 'Aj, lekove i na spavanje.

   • Kosovac says:

    @ Jedan tamo…. …..Za ovo što si rekao Risti, kod nas Srba ima jedna poslovica: „Crep grne da prekori“. I crep i grne (ćup bez poklopca) su od istog materijala - pečene gline. ………………..Vidim opet zahvataš celom šakom, požutela je kao taj tvoj srednji prst. Operi je ponekad bre, znaš valjda da je to higijenski.

   • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

    Kulovčino klokotsko-raniluška, opet mucaš i trabunjaš nešto ovuda?! Idi pred zadrugu, pa se seljači tamo do mile volje.

    • Kosovac says:

     @ Jedan tamo …, …..Sada mi je jasno šta radiš: Zabiješ taj srednji prst, pa onda kada ga izližeš klokoćeš da ispereš usta.

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

     Čibe, džiberu, čibe! Ti si kosovac koliko smo mi marsovci. Potomak si nekog bozadžije ili semenkara, izmešane genetike. Srbin čistokrvni, zasigurno - nisi.

 10. Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

  Pojedini ovdašnji "mudraci" se pitaju zašto bi Rusi "uopće" pomogli! Zato što je reč o širokogrudim Rusima a ne npr. o pirgavom, podmuklom nakotu sa onog maglovitog, zabačenog ostrva ili o ostalim sebičnim Evropejcima. Zato što je reč o pravoslavnom narodu koji je žrtva svog geografskog položaja koji osim prirodne lepote nosi mnogo više glavobolja, jer je svakoj sili na putu... I napokon zato što su požari podmetnuti jer je neka grčka jajara, neki njihov "Siniša Mali ili Nikola Petrović-kum" , rešio da baš tamo postavi vetro i solarne parkove. Je l' sad jasnije, dileje?!

 11. Milutin says:

  Svi su već davno zaboravili na Kovid pandemije i zaboravili da su Rusi i Kinezi prvi priskočili u pomoć zemljama Evrope. A Amerikanci i ostale evropske podguzne muve zarađivale. Iste te evropske zemlje koje se danas utrkuju ko će poslati više oružja protiv Rusije. Sve te Evropske "demokratije" su ćutali nad pogrom neonacista nad ukrajinskim državljanima ruskog porekla. Spaljivanje živih ljudi u Odesi!!! U tom nacističkom iživljavanju nad ljudima koji su krivi samo zato što su Rusi poginulo je 23000 dece. A sada pomagajte "braćo" Rusi. Jer saniranje će mnogo da nas košta ako se vatrena stihija nastavi pa nećemo moći poslati dovoljno oružja protiv vas. Zato pomagajte "braćo" Rusi. Kao u doba pandemije. Bićemo vam večno zahvalni i poslaćemo još mnogo naših tenkova protiv vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *