ЕВРОПА СЕ ОБРАТИЛА ТРАМПУ: Ово нам се уопште не свиђа

EVROPA SE OBRATILA TRAMPU: Ovo nam se uopšte ne sviđa

12 decembra 2017

Pet najvećih ekonomija EU upozorilo je adminstraciju Donalda Trampa da bi njihov poreski plan mogao da krši pravila međunarodne trgovine.

Ministri finansija Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije i Španije napisali su u pismu ministru finansija SAD Stivenu Mnučinu da su „izuzetno zabrinuti“ zbog tri američke inicijative u vezi s porezima, među kojima je i predlog zakona u Senatu protiv poreskih prevara.

– Važno je da se prava vlade SAD-a nad domaćom poreskom politikom izvršavaju na način koji se pridržava međunarodnih obaveza na koje su se obaezali – piše u pismu.

U pismu se tvrdi da bi predložene promene američkog poreskog zakona mogle dati američkim kompanijama prednost nad inostranim konkurentima.

Ukoliko zakon stupi na snagu, to će biti najtemeljnija promena američkog poreskog sistema u poslednjih 30 godina.

Očekuje se da će Tramp sutra dati komentare o poreskoj reformi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Koga briga da li vam se sviđa,ili ne? Vi ste eu-rajhovci kolonija čemerikina,i niko vas ne benda ni 1% da li se vama nešto sviđa,ili ne sviđa! Žalite se društvu za zaštitu životinja! Što ste dopustili da vam čemerikanci,čifuti,uguraju ovoliko migranata u te vaše cirkuse od nazovi država?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *