ЕВРОПА СЕ ЗАЛЕДИЛА ОД ПОДАТKА: Број руских трупа на граници са Украјином порастао на 175 хиљада људи

EVROPA SE ZALEDILA OD PODATKA: Broj ruskih trupa na granici sa Ukrajinom porastao na 175 hiljada ljudi

6 decembra 2021

U eskalaciji situacije u Donbasu od strane ukrajinske vojske, postalo je poznato da je u proteklih nekoliko nedelja, broj ruskih vojnika stacioniranih u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom dostigao nivo od oko 175 hiljada vojnika.

Ovi podaci su dobijeni zahvaljujući snimcima sa satelita.Istovremeno, sudeći po podacima o kretanju ruske vojne tehnike, broj ruskih vojnika stacioniranih u neposrednoj blizini ukrajinske granice dostići će 200 hiljada ljudi.

„Dok raste tenzije između Vašingtona i Moskve zbog moguće ruske invazije na Ukrajinu, američke obaveštajne službe su otkrile da Kremlj planira ofanzivu na više frontova početkom sledeće godine sa do 175.000 vojnika.

Kako obaveštavaju zapadni mediji, Kremlj šalje trupe na granicu sa Ukrajinom, zahtevajući od Vašingtona garancije da Ukrajina neće ući u NATO i da će se alijansa uzdržati od određenih neprijateljstava u Ukrajini i oko nje.

Kriza je izazvala strahove od ponovnog rata na evropskom tlu i dolazi uoči virtuelnog sastanka zakazanog sledeće nedelje između američkog predsednika Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Neprovereni dokument američke obaveštajne službe koji uključuje satelitske fotografije pokazuje da se ruske trupe koncentrišu na četiri lokacije.

Prema dokumentu, trenutno je raspoređeno 50 borbeno-taktičkih grupa, kao i novopristigli tenkovi i artiljerija, prenosi “Vašington post”.

Istovremeno, američki novinari skreću pažnju na činjenicu da se sve trupe nalaze na ruskoj teritoriji, zbog čega su bilo kakve optužbe na račun Rusije u vezi sa namerama da izvrši invaziju na Ukrajinu neosnovane.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Simon Saivil says:

  Ovi podaci su dobijeni zahvaljujući snimcima sa satelita." Sa onih istih satelita koji su snimili sve one masovne grobnice po Srbiji 1999 u koje su Srbi zakopavali pobijene Albance?

 2. padre says:

  Šta to ima sa Evropom, pa se je zaledila?

 3. milorad5 says:

  rusija ne može da dopusti masakr koji se sprema u donbasdu od strane neonacističke vlasti u ukrajini i uz poomoć NATO trupa.U ukrajini je na delu NASILNA ASIMILACIJA ruskog stanovništva a protiv onih u donbasu koji su se pobunili u vezi toga se sprema kaznena ekspedicija i masakr.Šta drugo reći povodom ovoga sem da će to sigurno biti veliki rat ako američke pučističke marionete sa rasističkim zakonima na delu unutar te države, krenu u napad.Sreća,niti je ukrajina 3.rajh niti su nacisti u ukrajini dorasli hitleru po svojoj snazi i sposobnostima,ostalo je SVE ISTO bre.Neverovatno je da je NATO povampirio nacističku državu u evropi na početku 21.veka ali nisu ioni prvi.NDH je bila pilot projekat u jugoslaviji,odatle su vežbali u ubijanju i progonu "nepoćudnog" stanovništva.Nije ni čudo što ustaše masivno podržavaju ukrajinsku neonacističku vlast.Neće im to rusi zaboraviti sigurno:)Mislim da rat samo što nije počeo čak mislim da će početi 31. decembra,nekako mi to izgleda kao odličan dan za iznenadni napad a katolici ionako slave božić 25.:)Rsuke koncentracije su upozorenje,poslednje upozorenje a i pitanje je da li su oni stvarno tu svakako se neće najaviti američkim satelitima,to što ameri "vide" je pitanje šta stvarno "vide".

  • doktrina soka says:

   NEMA NISTA OD RATA!Rusi samo cuvaju granicu da ne bude iznadjenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *