ЕВРОПА У СТРАХУ: Америчка војска напушта Немачку, један део креће према Русији!

EVROPA U STRAHU: Američka vojska napušta Nemačku, jedan deo kreće prema Rusiji!

29 jula 2020

Štab američkih snaga u Evropi biće premešten iz Nemačke u Belgiju, saopštio je komandant američkih snaga u Evropi i vrhovni komandant Združenih snaga NATO-a u Evropi Tod Volters.

„Što se tiče sedišta štaba Evropske komande, on se sada, kao što znate, nalazi u Štutgartu. Nakon rešenja niza pitanja, očekujemo da će on biti premešten u Mons, u Belgiju“, rekao je Volters na konferenciji.Tokom konferencije za štampu, šef Pentagona Mark Esper je saopštio da će SAD povući 11.900 vojnika iz Nemačke, od kojih će 6.400 biti vraćeno kući.

Ostali će biti raspoređeni u drugim državama-članicama NATO-a, uključujući Belgiju i Italiju.

U Monsu se trenutno nalazi Združeni štab snaga NATO-a u Evropi.

Amerikanci šalju vojsku na granice Rusije

Deo američke vojske će biti raspoređen na istoku Evrope i u području Crnog mora, radi „obuzdavanja“ Rusije, kako kažu u Pentagonu.

Prema Esperovim rečima, SAD će vratiti kući oko 6.400 vojnika, dok će 5.600 biti raspoređene u državama NATO-a. U Nemačkoj će ostati oko 24.000 vojnika.

Ministar je dodao da SAD nameravaju da što pre počnu sa povlačenjem vojnika iz Nemačke. On je saopštio da će oko 4.500 vojnika oklopnih snaga biti vraćeno u SAD, dok će ostale jedinice biti raspoređene na istoku i u području Crnog mora, kako bi „pojačale obuzdavanje“ Rusije i osigurale bezbednost saveznika na jugoistočnom obodu. Ministar je dodao da će u budućnosti SAD prebaciti dodatne snage u Poljsku i baltičke države.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kostak says:

  One snage koje ostaju u evropu, idu u Italiji ( vazduhoplovci sa F 16).

 2. Roza says:

  Sto pre krenuli,pre nestali..samo napred..

  • test01 says:

   Upravo obrnuto. Oni (NATO) dovlace sve vise vojske i naoruzanja u Evropu a ovu vojsku izmestaju u Poljsku i druge drzave - blize Rusiji. Pricaju jedno a rade obrnuto... propaganda na koju ne treba nasedati!

 3. milorad2 says:

  pa ne znam od čega se plaše,mislim kakav strah, oni se samo pitaju ŠTA AMERIKANCI SMERAJU a NE RUSI.Ako se i plaše ,plaše se AMERIKE :)

 4. M says:

  Kolko ja vidim,to samo znači da za USA-Zapad prva linija fronte protiv Azije-Blistoka,se sada pomiče puno istočnije,tj.da će tamo biti najžešće rokanje,a time i žrtve,rušenja,itd.!!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *