ЕВРОПА У СТРАХУ, АМЕРИКА БЕСНА: Путин издао ново наређење и тако открио шта се договорио са Ердоганом и шта се спрема Европи!

EVROPA U STRAHU, AMERIKA BESNA: Putin izdao novo naređenje i tako otkrio šta se dogovorio sa Erdoganom i šta se sprema Evropi!

5 maja 2017

Ruska kompanija „Gasprom“ je završila sve pripreme i spremna je da počne sa postavljanjem cevi na morskom delu „Turskog toka“ u narednih nekoliko dana, saopštio je šef te kompanije Aleksej Miler predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Obaveštavam vas da smo spremni da u narednih nekoliko dana počnemo sa radom na morskom delu gasovoda ’Turski tok‘“, izjavio je Miler za vreme radnog sastanka sa ruskim predsednikom.

Miler je saopštio šefu ruske države da su završeni pripremni radovi na ovom projektu i da očekuje komandu za početak postavljanja cevi na morskom delu.

Putin je naveo da je juče razgovarao o „Turskom toku“ sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. On je izrazio uverenje da će Turska podržati projekat.

„Treba početi sa radom“, rekao je predsednik, naloživši da se počne sa gradnjom „Turskog toka“ po dnu Crnog mora.

Predsednik uprave „Gasproma“ upoznao je Putina i činjenicom da je došlo do porasta izvoza gasa u Evropu za 15 odsto od početka 2017. godine.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Pomenuti gasovod bi se trebao zvati rusko - turski tok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *