ЕВРОПА У СТРАХУ: Лавров у Београду отвара „Пандорину кутију“!

EVROPA U STRAHU: Lavrov u Beogradu otvara „Pandorinu kutiju“!

2 decembra 2015

sergei-lavrov 6Samit OEBS-a u Beogradu je sve bliži, a kako stoje stvari, ovaj samit će biti poprište još jednog žestokog sukoba Rusije i Amerike, međutim, ovaj put najviše strahuje Evropa.

Interesovanje SAD-a za Samit OEBS-a je ogromno, te upravo zato u Beograd i dolazi jedan od najviših američkih zvaničnika, a to je Džon Keri, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država.

Ključna stvar, po svemu sudeći, zbog koje SAD alarmantno šalje Kerija u Beograd je najava Marije Zaharove, portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, da će glavna tema kojom će se u Beogradu baviti Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, biti pitanje „porekla terorizma“.

Prostije rečeno, Lavrov želi da otvori najbolnije pitanje za evropske ministre i članice OEBS-a, a to je pitanje „džihada u Evropi“, odnosno, uloge evropskih zemalja u borbi protiv terorizma na tlu Evrope.

Svima je jasno da će „Kosovo i Bosna i Hercegovina“ kao dve ključne „džihad tačke“ evropskog kontinenta biti glavno pitanje predstojećeg samita OEBS-a u Beogradu.

Podsećamo, Bosna i Hercegovina i Kosovo su dva vodeća centra za mobilizaciju džihadista koji odlaze u Siriju i Irak da se bore na strani Islamske države, a istorija delovanja islamističkih terorističkih frakcija na našim prostorima se beleži još od devedesetih godina.

Koreni delovanja islamističkih terorističkih grupa na našim prostorima potiču još od Alije Izetbegovića koji je, tada nesmetano i uz podršku UNPROFOR-a i NATO alijanse, dopremao veliki broj mudžahedina iz arapskih zemalja.

Veoma prosto pitanje „šta je najveći problem u Evropi po pitanju islamističkog terorizma“ uliva strah u kosti evropskim diplomatama koji su i više nego svesni svoje odgovornosti za jačanje Islamske države na tlu Evrope kroz davanje podrške teroristima sa Kosova i podrške širenju islamskog fundamentalizma i terorističkih ćelija na tlu Bosne i Hercegovine.

Jedna od stvari zbog koje EU ne može, kako je to danas saopštio Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, da zauzme poziciju po pitanju poglavlja 35 – poglavlja koje se tumači kao pitanje „nezavisnog Kosova“, jeste upravo geopolitička promena koja je nastala eskalacijom gorućeg svetskog pitanja Islamske države.

Postaje jasno da je EU napravila „evropski kalifat“ u srcu Evrope, te da svako dalje podržavanje i jačanje kvazi-države „nezavisno Kosovo“ nije moguće ukoliko EU želi da bude pozitivan faktor i efikasan partner u globalnoj borbi protiv islamističkog terorizma, odnosno, protiv Islamske države.

Tzv. „nezavisno Kosovo“ nije ništa drugo do ispostava islamističkih terorista, a tome jasno svedoči i činjenica da je prva država koja je te 2008. godine priznala tek proglašeno „nezavisno Kosovo“ jeste Afganistan, tadašnji centar islamističkog terorizma i tada aktuelne Al Kaide.

Samit OEBS-a u Beogradu se održava 3. i 4. decembra.

(Pravda)

KOMENTARI30 komentara

 1. MERI says:

  A sad će lepo SERGEJ LAVROV da ih pita: Da li ste uopšte svesni šta ste uradili na teritoriji bivše SFRJ tokom 90-tih? Mi smo se nekad ponosili sa BIH i zbog čovečnosti i zbog izdržljivosti i zbog gostoljubivosti, govorili smo teško zemlji koja Bosnu nema, da ju je ispeglati bila bi veća nego Sovjetski savez, itd. Trebali su agenti CIA i svi ostali belosvetski putnici da nam rasture srce zemlje, praveći krvave dogadjaje pod lažnom zastavom i podplaćujući domaće ludake. I još da nam pre neki dan jedan od tih agenata kaže nemojte se mrzeti, sve je to bila samo predstava. Da njima je to samo HOLIVUD, a mnogima je surova realnost, tuga i nesreća.

 2. M says:

  Zapravo treba usmjeriti najkraci koridor za ISIL-ovce i šire, prema EUropi,tako da tamo stignu svjezi,odmorni itd.,pa nek prvo tamo zapocnu stvarati Europski kalifat.A ne da se tu medjusobno iscrpljujemo,a EU uziva i kasnije pobere vrhnje.Nego da im toleriramo koridor,ima tamo vise hljeba za njih nego ovdje!

 3. miroslav says:

  Nista se posebno nece desiti.Nego izvinte ko placa sve ovo.OPET MI 100 odsto!

 4. Den says:

  Na budalama se zaradjuju , i pare i jare. Dobro dosli svjesti svojoj narode. Drugi vas gura u ne znanje , kroji vam sudbinu a vi se ponasate samo ko ovce i vukovi. Koliko jos toga ima, nismo ni svjesni, i koliko ce se jos prica ovakvih naslusati ne samo mi negi i nasih ihi ho generacija... ali stas kada ovaca ima za sisanje koliko ti srce zeli.

 5. Apis says:

  Reći će krvoločnim zverima da su zveri. Oni će biti iznenađeni i uvređeni kao Šojić. Ali barem je sreća sto postoji neko ko sme da im kaze. Decenijama se svi uvlače ološu u dupe i jos nas ubeđuju kako tamo sve mirise. Da imam sansu da im kazem sve sto mislim o njima pa neka me streljaju. A počeo bih od naših klošara koje poput crevnih glista izvlace iz dupeta i instaliraju na vlast Srbije.

 6. Lady Gaga says:

  DAKLE, SINOĆ JE ZEMLJA SRBIJA DOŽIVELA JOŠ JEDNO PONIŽENJE, KOJE JE SVE KOJU SU TO GLEDALI ILI ČULI O ČEMU SE RADI, UŽASNULO. NAIME, JEDNA OD UČESNICA RIJALITIJA “ FARMA “ MAJA NIKOLIĆ ZAPEVALA JE SRPSKU HIMNU. NEKAKAV POTURICA IZ NOVOG PAZARA, ĐUBRE OBREZANO I SMRAD SKRNAVI PO IMENU SEMIR DŽANKOVIĆ, TAKOĐE UČESNIK FARME, IZREVOLTIRAN PEVANJEM SRPSKE HIMNE U SRED SRBIJE, OTRČAO JE DO KUHINJE, ZGRABIO NOŽ I POKUŠAO DA ZAKOLJE MAJU NIKOLIĆ. Pred milionskim auditorijumom. Nakon svega, Maja je kažnjena. Željmo Mitrović, eto, nije hteo da se zamera mudžahedinima. NAVIKLI DA NAS KOLJU, JER SMO SRBI. JER ZAPEVAMO “ BOŽE PRAVDE SRBI, GDE STE? SRBI, IMA LI VAS? http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/semir-diskvalifikovan-sa-farme-aca-mu-jedva-oteo-noz-dzankovic-napao-maju-gabrijela-je-pljunula-a-onda-je-nastradala-i-tamara-video

 7. Bogdan Spasovski says:

  - g-ѓa “Ledi Gaga“, hteo bih da ti dam do znanja za 2-3 stvari ! ... - Prvo: Makedonija nije priznala Kosovo dok to nije uradila Srbija. - Drugo: Ni Srbin Srbina ne voli toliko koliko Makedonci vole Srbe i Srbiju. - Treќe: Makedonija i Makedonski narod je revoltiran od strane Srbije što nam ne priznajete crkvu,što ste nam uzeli manastir sv.Prohor Pčinjski a dali su vam pismenost (kirilicu)i to ne samo vama veќ celom pravoslavnom svetu. Ja znam kakva ke biti vaša reakcija ali to je samo čista istina i ništa više . Zaboravio sam da vam kažem da sam prolazio na *Kosovsko-Srpsku granicu koja funkcioniše kao i svaka meѓudržavna granica*, policija koja traži pasoš i bije pečate, carinik koji nam pregleda kola i bagaž ŠTO UKAZUJE DA SRBIJA DE-FAKTO JE PRIZNALA *DRŽAVU-KOSOVO*, a to što se priča u vezi toga(Srbija nikad neќe priznati Državu Kosovo)JA SE NEЌU SLOŽITI S TIME !

 8. Lady Gaga says:

  Makedonci "Narod" koji je školski primer krize identiteta... Bugari ih smatraju Bugarima, Srbi Srbima, a Albanci strpljivo rade na tome da jednoga dana budu Albanci. Jedino Grke zabole šta su, samo im ne daju da se nazivaju Makedoncima. Zbog toga se u njima razvila potreba da svima dokažu da su oni, ni manje ni više, nego direktni potomci Aleksandra Makedonskog. Kako bi to postigli, u svojoj prestonici su, u toku zadnjih deset godina, podigli monumentalnih antičkih spomenika skoro onoliko koliko ih je za života podigao sam Aleksandar. Pri tom imaju budžet koji je, čak i u poređenju sa našim, smešan. A na kraju svega, da ironija bude veća - ako je verovati nekim istoričarima - mladi Aleksandar je voleo svoje vojnike više nego što je uobičajeno, ako me razumete... tako da je vrlo moguće da on direktnih potomaka i nije imao.

 9. Lady Gaga says:

  Makedonija Grčka zemlja u kojoj žive Srbi koji govore Bugarskim jezikom, i u kojoj Albanci čine većinu

 10. Lady Gaga says:

  Makedonija Balkanska Austarlija. Ali u pravom smislu reči. Podseća po obliku malo na Australiju. Boje stena su takođe slične. imaju malo reka i malo kiše Samo da se neki kengur ne pojavi ali ih nema (istrebili ih Makedonci) Ali zato imaju Velike droplje koje mogu komotno da zamene Emue. Kao što su Austariljance napadali Japanci tako njih sada napadaju Albanci i Šiptari.

 11. Lady Gaga says:

  Makedonija Pun naziv "Država Trenutno Poznata Kao Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija (Al Ne Još Dugo)", skraćeno DTPKBJRM(ANJD). Bivša Antička i Jugoslovenska Republika Makedonija je zemlja koja je i po jeziku i po narodu i po kulturi potpuno istovetna (homonimna) sa Bugarskom. Samo nema Azisa.Ali, čekajte samo, čim ih prime u Evropsku Uniju, odmah će se naći jedan, da ih lepo predstavi i da ih ne bruka međ' svetom (da pokažu da i oni trandžu za Evropu imaju).U Makedoniji žive Makedonci, najstarija civilizacija na svetu. Bugari ih smatraju bugarima i ne razmišljaju puno o njima. Srbi ih smatraju srbima i smatraju da su slatki i simpatični. Grci ih ne snamtraju ničim, prosto ih ne vole i voleli bi da ih nema jer su prvi uzeli autorska prava na reč "Makedonija". Albanci ih merkaju i smeškaju se s njihove strane ograde, a kad se makedonci okrenu ka njima oni gledaju na drugu stranu i zvižduću.

 12. Lady Gaga says:

  Makedonci Stanovnici ili državljani BJRM. Iz samog naziva Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija proističe da je bivša. No to im nije smetalo da trpaju nos gde mu nije mesto i da priznaju nezavisno Kosovo. Šta li će tek kod njih biti. A imaju Šiptara iha....

 13. Lady Gaga says:

  Toše Proeski Po mom mišljenju čovjek kog su pretjerano uzdigli nakon smrti... Kad pogine više od 200 000 ljudi poslije cunamija boli ljude kurac, nisu bili poznati

 14. Lady Gaga says:

  Toše Proeski Počivši makedonski pevač. Otkad je zginuo, naprasno postao ''Balkanski Elvis''. E pa, ako je on balkanski Elvis, Milan Mladenović je bio balkanski Bob Dilan, Džimi Hendriks i Mahatma Gandi u jednom. Neposredno posle smrti, izdali su Tošetov Live album. Eventualno su mogli da ga nazovu Undead album, ali Live je malo neumesno. Pevač koji je objavio više albuma posle smrti nego pre Upravo mu se reklamira najnoviji

 15. Lady Tankosava says:

  Potrebno je ispitati povezanost tošeta, njegova rada sa tragedijom. Ništa nije slučajno. Manastir koji je počeo obnavljati skrivao je tajne o porodici Rotšild, njihovoj povezanosti sa komunistima. Zatim postoje i indicije da je bio na tagu da otkrije prevo porijeklo vladarskih porodica, jevrej i nacista. Izgleda da su njegove sumje da su oni zapravo reptilski šejpšifteri koji šuruju sa masonima bile opravdane...

 16. Srb In says:

  Čekaj, zar nije lažirao smrt zbog utaje poreza? Od para zarađenih uglsvnom u Srbiji.

 17. Lady Gaga says:

  MAKEDONSKO DEVOJČE - SINONIM ZA ŽENSKOG SKRNDELJA KOME ORA IZ RUKE NE BI UZEO...

 18. miroslav says:

  Lady,taj Tose je bio cincar.Nije bio makedonac.Inace bugari ne vole makedonce.

 19. Lady Gaga says:

  Šutka Najveće romsko naselje na balkanu,možda i u evropi.Naselje Šutka, ili kako se zvanično opština Šuto Orizari zove,osnovano je 1963,posle katastrofalnog zemljotresa u Skoplju.Status opštine dobilo je 1996. Ono je neka je vrsta metafore položaja Roma u Makedoniji.Naselje je neobična kombinacija krajnje bede,blatnjavih sokaka i limenih ili kartonskih koliba,asfaltiranih ulica i lepih i velikih kuća..Snimljen je i dokumentarni film pod nazivom "Knjiga rekorda Šutke"("Šampioni iz Šutke"). Šutka je mesto sa najvecim brojem šampiona. ...kad je bio mali u njega je ušao džin i on ne prestaje da bubnbja... ...čičko Muzo je najveći intelektualac u Šutki.Vec 10 godina piše prvi romski rečnik,a porodica mu gladuje...

 20. Lady Gaga says:

  http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201108/210875/tuta-bugarin.jpg

 21. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/zauvek-u-nasim-srcima-tose-proeski-sutra-bi-proslavio-33-rodendan

 22. Lady Gaga says:

  http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/zvezdano-nebo-obelezeno-pola-decenije-od-pogibije-toseta-proeskog

 23. Bojan says:

  Uuuuu bre, lady Gaga - stvarno si peder najgore vrste. Pa oblati ceo jedan narod na najcinicniji i najgori nacin bez imalo postovanja prema nikome. Idi bre leci se covece i ne izivljavaj se po ovom web prostoru i ne usmrdjuj ga svojim bolesnim izjavama. Kupi si dildasa pa se zadovolji s njime. Ovde niko nece da te jebe. Nema kandidata.

 24. VLADO-SKOPJE says:

  LEDIY GAGA-U PREVODU ZNACHI DAMA KOJA SE JEBE DJABE NE UZIMA PARE

 25. Za Srbija says:

  Lavrov još nije shvatio da je cilj Rusija i usput Srbija, a da su teroristi zapadna vojska za ostvarenje cilja.

 26. lady boy says:

  @Lady gaga Jebala te Maja Nikolic, taj mudza I svi sa Farme i Parova zajedno! Dodaj u repertoar i teletabise!

 27. Apis says:

  Ne poznajem ni jednog Srbina koji mrzi Makedonce. Politicare niko ne voli ni Srpske ni Makedonske jer su đubre. Mislim da Lady ima neko licno neprijatno iskustvo sa Makedoncima. Zato braćo Makedonci pazite kakav utisak ostavljate dami.

 28. Lady Gaga says:

  Via makedonci niste narod. Vi ste gomila đubreta.

 29. gladijator svjatoslav says:

  vlada republike srbske krajine treba da ode u severnu koreju i da traži priznanje rsk.vlada rsk treba da zamoli severnu koreju da ako joj hrvatska nevrati teritorije da će u tom slučaju severna koreja gađati zagreb nuklearnim raketama.isto to treba da uradi i republika srpska.severna koreja treba da insistira da crna gora ne ulazi u nato pakt u suprotnom će severna koreja uništiti crnu goru nuklearnim projektilima.to bi se moglo desiti i kosovu gde se nalazi američka baza bondstil.severna koreja će zapretiti rumuniji i bugarskoj ukoliko budu pokušali da postave raketni štit.severna koreja je najveća nuklearna sila na ovoj planeti.i njeni pritisci na mnoge nepristojne i nekulturne zemlje mogu povratiti slobodu okupiranim narodima i mir usvetu.severna korej,severna koreja,severna koreja.sećate li se dočeka tita u severnoj koreji i devojčica koje su na jugoslovenskom jeziku pevale pred punim stadionom koji prima 200,000 ljudi.tito je učinio severnu koreju najjačom nuklearnom silom na svetu.pobeda,pobeda,pobeda,ura,ura,ura.

 30. Pingback: EVROPA U STRAHU: Lavrov u Beogradu otvara „Pandorinu kutiju“! | Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *