ЕВРОПА У СТРАХУ! Шта ће бити ако председник Аустрије постане човек који воли Србе?

EVROPA U STRAHU! Šta će biti ako predsednik Austrije postane čovek koji voli Srbe?

24 oktobra 2016

norbert hofer 345

Predizborna kampanja u Austriji, uoči predsedničkih izbora, koji su zakazani za 4. decembar, sve više deli društvo, a stigla je i do škola.

Jedna nastavnica iz Holabruna šokirala je đake i njihove roditelje upozorenjem da bi pobeda kandidata Slobodarske partije Austrije (FPO) Norberta Hofera na presedničkim izborima značila kretanje ka Trećem svetskom ratu.

Nastavnica istorije i nemačkog jezika kazala je na nastavi „dođe li Hofer, dolazi Treći svetski rat“.

Jedna učenica je to prijavila i kazala da nastavnica bukvalno vrši pranje mozga đacima.

Ona je o čudnoj izjavi nastavnice informisala roditelje koji su kontaktirali poslanika FPO Kristijana Lauša tražeći da se razjasni situacija.

Nastavnica je potom negirala takvu izjavu, ali je i priznala da je govorila o Hoferu i svetskim ratovima, jer je neko tražio njeno mišljenje.

Kancelarija pokrajinske obrazovne ustanove najavila je istragu ovog slučaja i podvlači da, ako su tvrdnje istinite, onda prete posledice po nastavnicu.

Ovaj slučaj pokazuje koliko je Austrija podeljena pred predsedničke izbore, ali i da je kampanja veoma „prljava“ je je obuhvatila sve sfere života, a tako i škole.

KOMENTARI3 komentara

 1. Nikica says:

  Bravo za učenicu! Zabludeloj nestavnici, kojoj je posao da pravilno vaspita učenike, a ne da im ispira mozak, dati momentalni otkaz. Svo sreću gospodinu Norbertu Hoferu na ponovljenim izborima, jer je dokazao da je na prethodnim nemilosrdno pokraden od onih koji žele za zatru nacije i države.

 2. tinman19 says:

  Zašto bi Evropa bila u strahu? Zbog srba? Opet glupi idiotski naslov Intermagazina.

  • Kosovac says:

   tinman19,…. Gospodine Tinmane, davalac naslova u „Intermagacinu“ je dao glupi naslov sa namerom da upeca pametne ljude – komentatore. To ti je kao onomad kada je Šešelj pecao Hrvate na bućku (durdubak). 20161024 u 21.53

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *