ДОСТА ЈЕ СВАЉИВАЊА КРИВИЦЕ НА СРБЕ ЗА СВЕ И СВАШТА! Ево шта је све Европа учинила!

DOSTA JE SVALJIVANJA KRIVICE NA SRBE ZA SVE I SVAŠTA! Evo šta je sve Evropa učinila!

11 decembra 2016

eu-vat-action-survey-720

Piše: Miloš Kordić

Evropa! Kako to gordo zvuči! Oplovila svet, otkrila svet, porobila svet. Ujarmila ga u svoj kolonijalni jaram. I pljačkala ga. I bogme ga dobro opljačkala.

Evropa je u grčkoj mitologiji kći feničanskog kralja Agenora. Bila je veoma lepa. I ta njena lepota privukla je Zevsa, koji se zbog nje pretvorio u bika, ukrao je i na svojim je leđima odneo na Krit. Gdje ju je i oženio. I ona mu je rodila trojicu sinova: Minos će kasnije postati kritski kralj, Radamant kralj Kiklada i Sarpedon likijski knez. Na Kritu je Evropa slavljena pod imenom: Helotida.

E, po toj, mitološkoj Evropi nazvan je kontinent Evropa. Površinom je (10.400.000 kilometara kvadratnih) mali kontinent. Od nje je samo Australija manja. Njeno stanovništvo (oko 667.000.000, po popisu iz 2001. godine) čini oko sedminu svetskog stanovništva. Okružena je Severnim ledenim okeanom, Atlantskim okeanom, brojnim većim i manjim morima, kao i planinom i rekom Ural. I bogata je vodom: rekama (i mnogim plovnim, naravno), rečicama, manjim jezerima (manji je broj većih i velikih), termalnim vodama. Trećinu površine prekrivaju šume, trećina su obradive površine. Posedovala je i poseduje i znatna rudna bogatstva. Dakle, imala je i ima svega. I nikad joj ne beše dosta.

Istorija čoveka na tlu Evrope počinje pre otprilike 40.000 godina. A taj je nasledio, odnosno prognao i uništio neandrtalca. I ostao, množio se, širio i tako zavladao Evropom.

Naravno da je ovo samo kratka verzija istorije Evrope. A ona će biti, verujem u to, jednog dana pomerena u dubinu pomenutih godina. I promenjena u odnosu na ovu koju danas učimo. Kao što je kroz celu istoriju i menjana. U skladu s prohtevima pobednika. Od kojih se jedan davno učvrstio na pobedničkom postolju i nezamenjivo vlada – Vatikan. Rimska katolička crkva. I ne samo da ona velikim delom Evrope vlada, nego su njene hrišćanske „vrednosti“ i krstom i mačem, kasnije i puškom, nožem i maljem proneli, u krvi nametali, pokrštavali, i po Evropi i širom sveta „dični“ krstaški sinovi Evrope.

Kroz istoriju je bilo pokušaja da se ona, često rascepkana (pa samo je 60 izvornih jezika na kontinentu), ujedini. Da se ujedini u jedno carstvo: keltsko, varvarsko, vizantsko, Sveto rimsko, Napoleonovo, Autrougarsko… Da se ujedini u jedan rajh (prvi, drugi, treći, svejedno koji), u jednu Evropu… I nikad ona da stane.

I Evropa, ova, ujedinjena, ponovo bi da prekraja istoriju. I novu, najnoviju. Ona bi da ne bude kako je bilo. Da ne bude da su njene najmoćnije sile počinile genocid u Evropi. Genocide širom sveta. Nego bi da je to, sada, neko drugi. I slažu kockice laži i lepe ih u mozaik. Plagiraju, iskrivljuju, falsifikuju. I Srbe bi… da su oni ti genocidni, kojima će natovariti ono što duboko, duboko pripada njima. Toj i takvoj Evropi.

Evropa bi da zaboravi da su svi izmi njeni izumi, odnosno anglosaksonski: i feudalizam, i kolonijalizam, i rasizam, i kapitalizam, i nacizam, i fašizam, i komunizam, i anarhizam, i šovinizam… Kao što su njeni projekti i Sovjetski Savez, i Jugoslavija, i Čehoslovačka… Evropa bi da zaboravi da pobeda nad Napoleonom nije njena, da pobeda nad Austrougarskom nije njena, da pobeda nad fašizmom nije njena. Ona je samo učestvovala. I to uvek na kraju. Ili kad je morala. Ali ne zaboravlja da njeno delo (i delo njenog čeda Amerike, čije je sada ona čedo; kakvo je to čudo evolucije!) rušenje Sovjetskog Saveza, da je njeno delo (i delo njenog čeda Amerike, takođe) razbijanje Jugoslavije. Za koje je znala da ne može da protekne bez krvi, bez žrtava. Jer šta se drugo u jednom takvom građanskom, i verskom, ratu moglo očekivati osim krvi i žrtava?! Evropa se smejala i danas se smeje u lice tim žrtvama. Ona se smeje u lice prognanima, izbeglima. I smeje se u lice istoriji kao nauci.

Činjenica jeste da je Evropa iznedrila čovečanstvu bezbrojne i nesagledive vrednosti kulture i nauke. Ali Evropa danas nema ni nekadašnje kulture, ni nekadašnjih umetnika, ni naučnika. Evropa je danas umorna, teška, komplikovana od silnih zakona, uredbi, odredbi, opterećena krizama na svim poljima ljudskih delatnosti. Ali uvek spremna da se odazove pozivima da pošalje svoje sinove da odu na bezbrojna ratišta sveta. Kao nekad. Kad beše lepo baškariti se po Nju Delhijima, Kairima, po lovovima na tigrove…

I na kraju, čoveku dođe da čestita Evropskoj komisiji, kolegijumu… neznam ni kome, na pretnjama zbog najmanjih sitnica. Zamislite vi to! A za blizu pola miliona prognanih Srba – nikome ništa. Pojela maca!

Evropa! Kako to gordi zvuči! Zaista je vreme da se Evropa suoči sa svojom prošlosti. Nema joj druge. Kako god to bilo i gordo i gorko.

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI8 komentara

 1. kuka says:

  Tako, tako. Moramo naučiti da stvarnost sagledavamo jednim pogledom, kao celovitu sliku. Mnogo njihovih podvala prolazi zahvaljujući fragmentaciji i montaži delića u male lažne slike od kojih dalje prave malo veće, još lažnije itd. Mi moramo uvek da se trudimo da zahvatamo što više sa što manje reči. Tek tad se njihov lik pokaže u svoj svojoj izopačenosti.

 2. Batina says:

  Nije eUropi lako, steneje pod teretom nabrojanih zlocina sto napravi nad humanim svijetom od njenog postanja. Vreme je za upokojenje i sahranu. Milose svaka ti je kao malj.

 3. Za Srbiju says:

  Dobar je tekst, odnosno misao. Potrebno je pisati ovakve tekstove, da bismo shvatili njihovo pravo lice i namere i da nikada ne možemo i ne želimo da budemo kolonizatori, porobljivači, pljačkaši i masovne ubice. Nismo nikada bili, pa nećemo ni biti kao oni. Evropa i dalje eksploatiše svoje kolonije, bivše i sadašnje, jer drugačije ne mogu da opstanu. Mantrama o njihovoj robovlasničkoj demokratiji, (demokratija se začela u robovlasničkoj Grčkoj)kao najvećem dostignuću posrnule civilizacije i mantrama o ljudskim pravima za neljudska prava, ispiraju mozak ljudima širom planete. Te mantre moramo suočiti sa istinom. Moramo da ih prestanemo zvati Evropom, jer Evropa nije kontinent. Evropa je geostrateški pojam od 16. veka za zapadnu Aziju, čime je Vatikan hteo da odredi svoj uticaj u Aziji. Kako se taj deo sveta zvao pre Rimskog carstva ili za njegovo vreme ili nakon njegovog pada? Gruzija i Azerbejđan su postali deo Evrope. Zbog čega? Evropa polako guta Aziju - Asiju, zemlju Boga. As je Bog na Zemlji. A Evropa-dama koja je jahala bika, bila je drolja.

 4. Ivan Grozni says:

  Na zalost celoga sveta istina je da su svi izmi potekli sa tla Evrope. Svi izmi su uvek bili i ostali zasnovani na neistini i pohlepi.Danas se vise ne cita Dostojevski jer je prozreo zapad i bacio Evropi istinu u lice.Religija je postala instrument za sprovodjenje cilja imperijalnih sila..Ona je morala biti razgradjena kako bi bila primamljivija za siroke mase na starom kontinentu kao i u kolonijama.U religiju su ugradili sve ono sto podstice ljudska uzivanja ovoga sveta.Ujedinjena,religija sa vojnom silom bila je kamuflaza za pljackanje, kako novih kolonija tako i sopstvenog maroda. Jevreji su nekoliko puta pljackani od strane drzava u kojima su ziveli Spanija ih je proterala ali njihovu imovinu nikad nije nadoknadila. Engleska takodje cak bila je zabranila ulazak Jevreja u Englesku.Hitler ih je cak pokusao i fizicki da ih istrebi. Ne izmerno umetnicko i svako drugo blago nestalo je u vreme drugog svetskog rata. Zapadni krstasi su unistili i opljackali Vizantiju tj Konstantinopolj.Time su doveli osmanlije na tlo Evrope tj pravoslavne Evrope. Dok su pravoslavne zemlje vodile rat za samo odrzanje Evropska tj Anglosanksonska Evropa pljacka resto sveta. Americke Indijance, Australiske Abordzane,Latinsko americke indijance Indiju, Afriku i tako redom da bi u nedostatku novih kolonija ponovo pocela da pljacka zemlje Evrope i srednjeg istoka. Napoleon, Austro Ugarska,Hitler, I na kraju NATO i Brisel. Eto nam mali presek sta nam je Evropa priredila.

 5. Vesko says:

  EU Rajh ce biti zbrisan sa lica planete! U krvi. Jer je to zakon Univerzuma. Nema nazad.

 6. Svecka zavera kozmosa says:

  Po broju komentara ipak se vidi na drugim sajtovima da Srbi vole vise Evropu od bilo koje zemlje sveta, cak i Rusije. Mogli be da kažemo da Rusiju većina jos i najmanje voli. Kažu da se u Rusiji ne zaradjuje, niko ne daje zaposlenje, hladna siva klima, Moskva zagađena, vladaju samovoljom prebogati oligarsi. Nema topline, nema nista za malog coveka. Ako imaš para da, ali onda ti dobro bilo gde. Nevaljaju bolnice, sam moraš da kupuješ lekove za operaciju. I skupo. Ni hrana nije neka. A ni ljudi nisu iskreni ko u Srbiji. Eto priča se.

 7. Vasilije says:

  zasto dopustamo papagajima da nas vode koji kriste: Evropa, evropa?! koji smo mi balvani da glasamo za te papagaje i pavijane

 8. Goran Stupar says:

  Pričaj ti pričaj! Živeo sam 15 godina u Evropi i sad već 5 u Rusiji i kažem ti negativne stvari u Rusiji koje se nabrojao su stvar pojedinaca i teškoće vladanja prostorom a POGOTOVO s onim kroz šta su prošli a za to je DOBRIM delom kriv zapad. A negativne stvari u EU su rezultat zakona.... Pa se ti zamisli!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *