Европљани мрзе Русе већ неколико векова и то преносе са колена на колено!

Evropljani mrze Ruse već nekoliko vekova i to prenose sa kolena na koleno!

17 jula 2015

567567867867Piše: Anatolij Vaserman

Evropljani nas mrze, prenoseći to osećanje sa generacije na generaciju već nekoliko vekova.

Sada se Evropa odnosi prema Ruskoj civilizaciji na isti način kao što se odnosila i pre 200 godina za vreme Napoleonove „evropske unije” i kao pre 74 godine, za vreme Hitlerove „ujedinjene Evrope“.

S jedne strane, poklapanje datuma je verovatno slučajno, jer današnja Evropska unija ne pridaje nikakav poseban značaj tome, što je upravo 22. juna tadašnja „evropska unija”, takođe objedinjena oko Nemačke, napala SSSR.

Pročitajte još:

RUSIJA menja svet nabolje!!!

RUSIJA NE VERUJE ZAPADU: Rusi jačaju istočnu granicu

RUSIJA UPOZORILA POLJSKU I RUMUNIJU: Tamo gde su američke rakete, sravnićemo sve

Za njih, Taj događaj nije toliko značajan, kao ni borbe zbog kojih se tadašnja „evropska unija“ prvo formirala, a potom raspala, jer neke posebne simbolike u ovom datumu oni, očigledno, ne vide.

S druge strane, ovde je sadržaj važniji od forme.

Zaista, fašizam u celini, a nacizam delimično, apsolutno su sastavni delovi evropske civilizacije. I to: deo koji najoštrije razdvaja evropsku civilizaciju od ruske.

Ruska civilizacija, bez sumnje, takođe ima dosta evropske, ali za nas je to prirodno.

Svaka velika civilizacija postaje velika upravo zahvaljujući tome, što prihvata dostignuća drugih civilizacija.

Ali, u isto vreme, naša civilizacija ima neke kvalitativne razlike u odnosu na evropsku, a jedna od njih je to, što je nama ideja kolonijalizma i nacizma organski neprihvatljiva.

A upravo to je bio dovoljan razlog da Evropljani osete da mi nismo oni i da se zato oni moraju protiv nas boriti. Boriti se združenim snagama.

I zato je u takozvanoj Velikoj armiji Napoleona Bonaparte – od šest stotina hiljada vojnika – Francuza bilo samo 150.000 (sam on se kasnije hvalio da u pohodu na Rusiju Francuzi gotovo da nisu stradali).

Na isti način je i invazija 1941. godine sprovedena od strane ujedinjene Evrope.

Zajedno sa Nemcima, na našu zemlju su krenuli Rumuni i Mađari, a nekoliko dana nakon početka rata pridružili su im se Finci, Slovaci i, uostalom, Francuzi, koji su kasnije ponovo poraženi na borodinskom polju.

Rumunija je još i snabdevala nemačku flotu i protivvazdušnu odbranu naftom. Mi veoma dobro pamtimo i to da su francuska i češka odbrambena industrija u to vreme svim svojim kapacitetom radile za Nemce – sve do trenutka dok nisu bili izbačeni sa teritorije tih zemalja.

Rumuni, i sami gladni, voljno su hranili Nemce, kao što su i francuski i poljski seljaci prodavali svoje proizvode upravo Rajhu, a ne svojim zemljacima.

Tako se i danas Evropa odnosi prema ruskoj civilizaciji na isti način kao što je to činila pre 200 i pre 74 godine.

I, bojim se da se odnos prema nama neće promeniti ni za sto godina, osim, ako se ​​naravno, potpuno ne promeni čitav tok istorije.

Odbojnost Evrope prema nama – to je neka njihova civilizacijske karakteristika, to je jasna svest Evropljana da smo kvalitativno različiti od njih upravo u pogledu odnosa prema drugima.

I činjenica da Evropljani ne shvataju koliko je za nas važan datum 22. juna, uslovljena je upravo time što nas oni mrze, prenoseći taj osećaj iz generacije u generaciju već nekoliko vekova. A mi se iz nekog razloga nikako ne možemo naviknuti na to, i svaki put ova nesumnjiva činjenica za nas predstavlja neprijatno iznenađenje.

(Za Fakti.org preveo: Srđan Đorđević)

KOMENTARI8 komentara

 1. Nebojsa says:

  Sve dok im Rusija ne izbije iz glave ideju Übermenschen nece se smiriti !!! Sledeci put moraju Rusi silinom svog oruzija da ih pokore ko najgoru fukaru! Na zalost to je jedini nacin da nauce !

 2. Dušan grešnik says:

  Netrebaju Rusi ništa nažao da im učine - Evropljani će to učiniti sami sebi!

 3. kulak says:

  Evropljanin sam i volim Rusiju.

 4. Colossus says:

  I zato je u takozvanoj Velikoj armiji Napoleona Bonaparte – od šest stotina hiljada vojnika – Francuza bilo samo 150.000 (sam on se kasnije hvalio da u pohodu na Rusiju Francuzi gotovo da nisu stradali). ///////// It was not easy for Napoleon to acknowledge that he had been outwitted by the ruler and people of the country he referred to as “the Colossus of Northern Barbarism.” https://notevenpast.org/napoleon-russia-1812/

 5. Za Srbiju says:

  Ovo što je napisano u tekstu, svaki Rus mora da zna. Kao i Srbin.

 6. Apis says:

  Anatolij je napisao za Ruse a potpuno isti odnos zapada je prema slavenima pre svega pravoslavnim. Njima pravoslavlje smeta do bola a slavene uopste vide kao nizerazrednu sortu poput korova koji treba iskoreniti. Nikad takozvana Evropa nije plakala za Poljacima, Cesima a pogotovo ne za Rvatima koji su im cak odvratni ali upotrebljivi.

 7. Miticus says:

  Ako im smeta pravoslavlje, zasto takav odnos nemaju prema Grcima i Rumunima? Bas je to pravoslavlje jaka stvar, pa ne mogu da spavaju. Ne vodi se bre, ovde verski rat, ovo je 21-i vek, da te obavestim, a crkve su tu samo da pripomognu u pridobijanju i uticaju na narod. Smeta im nepokorni slovenski narod, ruski, jer se nalazi na teritoriji punoj svih vrsta resursa. Mi smo pokoreni i vise im ne smetamo, cackaju nas samo toliko koliko da iritiraju Ruse, nista vise.

 8. Apis says:

  Micitus ne zanimaju me velike misli okorelih komunista. Dobro se vidi koliko prihvataju Rumuniju i Grcku. U Rumuniji namestaju raketne sisteme koje ce Rusi morati da gađaju a bolje da gađaju u Rumuniji nego u Nemackoj. Grke su usrećili do potpunog bankrota i haosa. A ti sa svojim nadnacionalnim i bezboznim stavovima stavi se voljenom Brozu. Takvi su nas doveli tu gde smo i nemoj se meni kaciti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *