ЕВРОПРАЈД АСОЦИЈАЦИЈА: Ана Брнабић је дозволила шетњу после међународног притиска

EVROPRAJD ASOCIJACIJA: Ana Brnabić je dozvolila šetnju posle međunarodnog pritiska

18 septembra 2022

MUP Srbije je zabranio šetnju u okviru Evroprajda 2022, ali su njegovi organizatori od jutra izjavljivali da će uprkos tome šetati. Međutim, na ulicama još od podne su bili i protivnici održavanja Prajda, tzv. „antiglobalisti“, koje policija potiskuje.

Nakon što je policija pokušala da ubedi protivnike Prajda da se sklone ispred Ustavnog suda, došlo je do guranja između policijskog kordona i protivnika Prajda, nakon čega je policija privela nekoliko demonstranata.Evropska prajd asocijacija (EPOA) saopštila je danas da je posle više nedelja intenzivnog međunarodnog pritiska premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da može da se održi šetnja u okviru Evroprajda zakazana za 17 sati.

Kako navode u saopštenju, hiljadama aktivista na trasi šetnje koja će krenuti od Narodne skupštine priključiće se brojne diplomate, članovi Evropskog parlamenta, kao i drugi evropski i međunarodni lideri.

U saopštenju na sajtu EPOA dodaje se da se ne očekuje da u šetnji učestvuje i premijerka.

Kako su naveli, Brnabić je rekla da može da garantuje da će ulice Beograda biti bezbedne tokom popodneva.

Predsednica EPOA Kristina Garina povodom ove vesti je navela da su srećni i zadovoljni što je premijerka Brnabić „ispunila obećanje koje je dala 2019. godine“.

„Evroprajd predstavlja proslavu ljubavi, to je pokret za jednakost i deo globalne kampanje za ljudska prava. Evroprajd oličava evropske vrednosti i ne predstavlja pretnju nikome, a svakako ne Srbiji“, rekla je Garina.

Ona je dodala da će beogradski Evroprajd biti istorijski, najznačajniji u 30 godina dugoj istoriji EPOA, navodi se u saopštenju.

Policija se nalazi i na Bulevaru kralja Aleksandra, preko puta Tašmajdanskog parka.

Vlasnicima okolnih kafea i restorana je naloženo da tokom popodneva ne primaju „obične goste“.

(Tanjug)

KOMENTARI11 komentara

 1. zolja says:

  brnabic: "uhapsene 64 osobe" (poreski obveznici srbije koji ili ciji roditelji placaju policiju i sud) i nijedan peder i lezbejka. A koji dosli da propagiraju sodomiju (povredu javnog morala) i kosovo republiku?!

  • da da says:

   Srbiju vodi ustaško-jugoslovenska vlast,šta drugo možeš očekivati od neprijatelja.

   • Peki says:

    Tražim ostavku vlade pošto oni ne upravljaju državom, drugi im naređuju šta i kako da rade

 2. milanm says:

  Ana i njena legendarne poslušnost spram Vučiça. Sa tom i oko te, pederska manifestacije rešeno je kako je trebalo biti rešeno uz svu novonastalu političku ne-popularnost za Anu, Vučića i ostale. Najmanje košta a pokazuje kako reaguju na Zapadu oko pitanja izjednačenja seksualnih orijentacija sa pitanjima koja odgovaraju na humanističke slobode. Kažu da Vi ne-normalni koji zastupate tradicionalnu sksualnu orijentaciju ubijate humanitarne slobode, jer ste protivni tomu da se čini u seksu što pederi i lezbejke čine! Održana gej parada je održana uz najmanju cenu da bi se nastavilo putem nezameranja propalom Zapadu i ostajanja na putu, koji je sav u kondicionalima, za EUROPU.

 3. Rista Bre says:

  Čini mi se da zato i imamo Anu Brnabić. Siguran sam da se čak i ona gadi svih gadosti drogiranih tipova koji bi se i na čvor crne smrče natakli. Slažem se sa genijalnim komentarom milanm-a.Mislim da je to jedini komentar koji nam objašnjava gotovo sve u vezi ovih prljavih događaja.

 4. persida says:

  Risto, da li si primetio da nema Kosovca? On je kritikovao sorosoide, a sada kada je parada CUTI KAO MULA. Vec sam ukazala da je u pitanju preruseni borac protiv sorosoida, a zapravo borac za homoseksualna prava. Molim Gospodina Kosovca, koji se ovde predstavio kao hriscanin, da iznese svoje misljenje o paradiranju. Hvala.

  • Rista Bre says:

   Ne bih žurio u vezi Kosovca. On zna da zaćuti duže vremena kada se duboko uvredi, ali isto tako i kada je bolestan. Pre neki dan sam hteo da se našalim i prozovem ga, ali sam odustao znajući da on ponekad ima i zdravstvenih problema. Lako može biti da je umro. On nije bio u dubokoj starosti, ali je ipak bio star. Slobodanka je u svoje vreme ostavljala komentare bez zastoja, ali onda odjednom prestala. Miraš se javljao kasnije vrlo retko, a onda prestao potpuno. Čudne su ljudske sudbine(ako se Kosovac sad ne oglasi na ove smrtonosne uvrede, ostaje nam da izjavimo saučešće njegovim najbližima koji su se patili sanjim do kraja. Kad ja prestanem da se glasam na ovom mestu, značiće da sam krepo. Nema potrebe da mi bilo ko izjavljuje saučešće, jer mene to neće pogoditi ni na koji način. Ako je Kosovac još uvek živ i poletan, ja mu se mLogo izvinjavam zbog niskih sumnji. Ja se nadam da on ipak još uvek popije čašicu pre doručka i pre ručka, a onda besan čita Ristine i Persidine komentare i za inat neće da odgovori. Ja sam nadživeo svoju generaciju i danas, kada čujem kako su umrli ljudi daleko mlađi od mene, ja se pomalo osećam nelagodno, kao da sam im nešto ukrao. Osetićeš ako dočekaš moje godine.)

   • Kosovac says:

    @ a bre Risto, …..Oraspoložio si me što si se sažalio ako sam umro. Znači da će ipak biti nešto od tebe. Inače ja sam duboko uvređen (i iznenađen) kodža odavno, i to pre nego si se Ti rodio. Eto razlika u mom rođendanskom minusu u odnosu na tebe je tri godine, A zdravstvenih problema zaista imam, najveći problem je ispijanje ćirilićnog Zaječarskog piva, posle 8. piva ja se pogledam u ogledalo, pa sam sebi kažem „šta ti je ovo trebalo“. ……………Vidi, ako je čašica dobra, ona uopšte nije važna da li se pije pre ili posle doručka. U svakom slučaju klizi - bistri um i formira karakter. ……………Ali nije mi jasno (i nikad neće) što si se ufatio za tu Persidu ili Zoranu, ajd' Zorana je popularna i slikala svoje butke mnogo, ali ko te to tera da svršavaš kada Persida nastupa u svom elementu, odnosno kao karakondžula?

   • Kosovac says:

    @ a bre Risto, ….Pardon nisam rekao najvažnije, zašto nisam aktivan kao komentator. Vidiš, ja se nikad ne ljutim na sajtove, ja se samo razočaram pa izgubim volju da ih pohodim. Tako eto ovaj sajt je dušu dao da bude za nas komentatore medijum koji će da nas okuplja. Ali u zadnje vreme je počeo učestano da trokira u smislu neažuriranja naših komentara. Mislim da je sajt imao neke probleme. Pa se onda ispostavilo da se ne zna ko pije, a ko plaća. Ja napišem nešto, ispadne kao da sam napišao Niz vetar. Malo posle, postane vidljivo da sam napišao Uz vetar. …..JBG

  • Kosovac says:

   @ persida,…..Ćibe!

 5. Kulak says:

  Ja svakako podržavam gej paradu ako se održava u Zagrebu. Potrebna je maksimalna količina gej parada u Zagrebu i Splitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *